Indretning af børneværelse
SPONSORERET indhold

Indretning af børneværelse: Her bor Karla og Bertram

Nogle vælger at lade deres børn dele værelse, fordi de mangler plads – andre fordi børnene leger så godt sammen. Få tips og ideer fra indretningen af Karlas og Bertrams børneværelse.

Af: Julie Trolle Boding Foto: Camilla Stephan
21. jun. 2016 | Bolig | Vores Børn

I det lille hjem i Værløse tilgodeser indretningen af børneværelset både Karla og Bertram. De blå bjælker på tværs markerer, hvilken del af børneværelset der er Bertrams. De rødlige søjler viser, hvor Karla sover.

Farverne bliver brugt til at vise, at både Karla på fire år og Bertram på et år bor på værelset. Familien bor i et hus på 99 kvadratmeter, og da det er nødvendigt med et kontor, hvor far kan arbejde, har børnene fået det store værelse, som de til gengæld deler.

– Det vigtigste er, at der skal være plads til alt deres tøj og legetøj, så vi ikke skal rende fra rum til rum. Derfor har vi lavet en seng til Karla med masser af plads til opbevaring nedenunder. Visuelt vil vi gerne vise, at de har hver deres område, fortæller Karlas og Bertrams mor, Sine Grenaa, der arbejder som dekoratør og indretningskonsulent.

LÆS OGSÅ: Børneværelse: Pink pige-power

Og man kan sagtens blive boende i lejligheden eller rækkehuset, selvom der ikke lige er to børneværelser på plantegningen. Det kræver dog lidt hjælp fra forældrene, lyder det fra psykolog Sussi J. Neergaard:

– De fleste forældre forestiller sig ét stort værelse, hvor de små i kærlig samdrægtighed deler både værelse og legetøj. Men når børn selv får lov til at agere, ender det ofte med en linje, hvor det på denne side er mit, og det på den anden side er dit, siger hun.

Derfor er det en god ide, at forældrene hjælper med at dele værelset op, så det er ikke det stærkeste barn, der kommer til at bestemme.