Indretning af børneværelse

Foto: Camilla Stephan

Indretning af børneværelse

Indretning af børneværelse: Her bor Karla og Bertram

Nogle vælger at lade deres børn dele værelse, fordi de mangler plads – andre fordi børnene leger så godt sammen. Få tips og ideer fra indretningen af Karlas og Bertrams børneværelse.

I det lille hjem i Værløse tilgodeser indretningen af børneværelset både Karla og Bertram. De blå bjælker på tværs markerer, hvilken del af børneværelset der er Bertrams. De rødlige søjler viser, hvor Karla sover.

Farverne bliver brugt til at vise, at både Karla på fire år og Bertram på et år bor på værelset. Familien bor i et hus på 99 kvadratmeter, og da det er nødvendigt med et kontor, hvor far kan arbejde, har børnene fået det store værelse, som de til gengæld deler.

Faktaboks

FAMILIEN

MOR Sine Grenaa, 30 år, dekoratør og indretningskonsulent, moredecor.dk

FAR Rasmus Kjær, 34 år, udviklingschef

BØRN Karla, 4 år, og Bertram, 1 år

BOR i Værløse

– Det vigtigste er, at der skal være plads til alt deres tøj og legetøj, så vi ikke skal rende fra rum til rum. Derfor har vi lavet en seng til Karla med masser af plads til opbevaring nedenunder. Visuelt vil vi gerne vise, at de har hver deres område, fortæller Karlas og Bertrams mor, Sine Grenaa, der arbejder som dekoratør og indretningskonsulent.

LÆS OGSÅ: Børneværelse: Pink pige-power

Og man kan sagtens blive boende i lejligheden eller rækkehuset, selvom der ikke lige er to børneværelser på plantegningen. Det kræver dog lidt hjælp fra forældrene, lyder det fra psykolog Sussi J. Neergaard:

– De fleste forældre forestiller sig ét stort værelse, hvor de små i kærlig samdrægtighed deler både værelse og legetøj. Men når børn selv får lov til at agere, ender det ofte med en linje, hvor det på denne side er mit, og det på den anden side er dit, siger hun.

Derfor er det en god ide, at forældrene hjælper med at dele værelset op, så det er ikke det stærkeste barn, der kommer til at bestemme.

Faktaboks

Gode råd fra familien

Sørg for, at børnene får lov til at have deres eget hjørne, hvor de har nogle kasser, der er forbudt for den anden.

Det er godt med legetøj, de begge kan lege med – fx en togbane eller et legekøkken.

Legetøj, der opfordrer til aktiv leg, fremmer leg på tværs af alder – det kan være trapez- ringe i loftet eller en madras på gulvet til kolbøtter.

Kilde: Sine Grenaa, mor, dekoratør og indretningskonsulent.

Faktaboks

Gode råd fra psykologen

De voksne skal hjælpe børnene med at dele væreslet op, så det er ikke det stærkeste af børnene, der afgør, hvem der må lege hvor.

Børnene skal ikke ‘finde ud af det sammen’. Forældrene laver reglerne, fx at lillesøster selvfølgelig ikke må ødelægge storebrors fort i legoklodser, og at storebror ikke må have monopol på alle klodser i al evighed.

Husk at lave regler, der passer til barnets alder. Selvom man deler værelse med lillesøster, kan det være svært, hvis man som storebror pludselig skal følge samme regler.

Man kan fx putte lillesøster kl. 19, lade storebror blive oppe til kl. 20, læse godnathistorie i stuen og så liste ind på værelset.

Se, hvad vi ellers skriver om: Børneværelse, Boligindretning og Familieliv