Lise Vandborg og Michael Stig Christensen vinder af Nybyggerne 2016
SPONSORERET indhold

”Det har været en kæmpe gamechanger for os”

Lise Vandborg og Michael Christensen kunne i 2016 kalde sig vinderne af Nybyggerne. Men hvor bor de i dag, hvad lærte de af at medvirke i et TV-program, og er de stadig vilde med byggeprojekter? Vi har talt med parret.

Af: Susanne Knutzen Foto: Privat, Jonas Svendsen og Peter Hauerbach/Her&Nu
02. nov. 2021 | Bolig | ALT.dk

I Nybyggernes anden sæson var det nordjyderne Lise Vandborg og Michael Christensen, som løb med sejren og et hus i Farum til en værdi af 3,4 millioner kroner.

Siden da er de blevet gift, har fået to skønne drenge, og så er de flyttet tilbage til deres hjemstavn, Skørping i Nordjylland. De fandt nemlig drømmegrunden tæt ved Rold Skov, hvor de endnu engang har bygget et nyt hus. Vi har taget en snak med dem om, hvordan det går i dag.

Lise og Michael med børnene Villy og Verner.
Lise og Michael med børnene Villy og Verner. Foto: Jonas Svendsen

Kan I fortælle os lidt om jer selv?

”Vi er Lise Vandborg & Michael Christensen. Vi er 27 og 28 år gamle og har to drenge på et og fire år, Verner og Villy. Vores lille familie rummer også en lille hund, Basse.

Hele flokken har vi bosat i et hus i Rold Skov i byen Skørping. Vi arbejder begge i vores eget lille firma, som udsprang af, at vi vandt Nybyggerne i 2016.

Vi har en hjemmeside, hvor man kan blive en del af vores univers og fx få nye videoer, tips og tricks. Derudover arbejder Lise som Krea-helt på sygehuset i Aalborg. Lige for tiden er Michael dog langtidssygemeldt og arbejder kun i det omfang, hans hoved kan klare.”

Hvad var det hårdeste/sjoveste ved at være med i Nybyggerne?

”Det hårdeste var klart følelsen af enten at være købt eller solgt i forhold til, om man vandt eller ej. Og konstant at blive og at få vores arbejde vurderet af andre. Det sjoveste var at kunne give den fuld gas i de rammer, vi blev sat i. Det var så udfordrende og sjovt at være med til. Vi prøver nok aldrig igen at få lov til at bruge andres 300.000 kr. på otte uger, som vi gjorde i Nybyggerne.”

I 2016 vandt Lise og Michael anden sæson af Nybyggerne.
I 2016 vandt Lise og Michael anden sæson af Nybyggerne.

Hvad ville I gerne have vidst, inden I medvirkede i optagelserne til Nybyggerne?

”At det ville gå mega stærkt. Så måske at huske at nyde det lidt mere.”

Bor I stadig i huset, som I vandt?

”Vi bor ikke i Nybyggerhuset mere. Vi valgte at sælge det efter knap gode tre år. Det var vemodigt, for det var vores første “rigtige” hus, og vi havde fået dejlige relationer til naboerne. Men vi fandt simpelthen drømmebeliggenheden i vores hjemstavn i Nordjylland. Vi havde nogle skønne år på Sjælland i Nybyggerhuset, men vores drøm blev pludselig til en realitet, da vi fandt grunden i Skørping. Så måtte Nybyggerhuset sælges, og drømmen udleves i form af at bygge og designe vores egen perle i Skørping. Vi blev færdige med det nye hus for godt et år siden.”

Lise og Michael foran deres nye hus i Skørping.
Lise og Michael foran deres nye hus i Skørping.

Ændrede I noget i husets indretning?

”Vi ændrede nogle ting umiddelbart efter indflytningen i nybyggerhuset, for de fleste ting var bare gået for stærkt – med den stramme tidsplan in mente var det nok ikke så underligt. Derudover kan man næsten ikke ramme “husets flow” i første hug, så det handler om at mærke lidt efter, hvorvidt ting skal ændres eller ej, når huset bliver taget i brug. Dette gjorde sig også gældende i vores nye hus i Skørping. Så indretning er en lang proces for os, som aldrig bliver færdig, og det synes vi egentlig er meget fedt.”

Er I stadig interesserede i boligindretning / handy-projekter til hjemmet?

”Mon ikke – det har vi begge haft med helt fra barnsben, og det slipper vi nok aldrig. Som sagt er vores hjem i konstant forandring. Dertil har vi hjemmesiden www.liseogmichael.dk hvor der hver uge produceres nye videoer til vores medlemmer. Så man kan i hvert fald sige, at vi lever af det nu.”

LÆS OGSÅ: Nybyggerpar har renoveret feriebolig for 15.000 kr: En kurv fra Netto blev forvandlet med størst effekt

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration / indretning, som I har brugt i jeres hjem?

”Vi har som sagt bygget et nyt hus i skoven i Skørping, og vi har prøvet at købe så meget genbrug som overhovedet muligt. Heriblandt en gammel ståltrappe fra en nedlagt fabrik i Vestjylland. Trappen er nu koboltblå og har en central plads til overetagen i huset.”

Hvilket rum i jeres bolig i dag holder I mest af?

”Vores store stue/køkken, der har vinduer hele vejen rundt, og som byder naturen helt ind i stuen. Derudover er der både plads til leg, krea og sofatid, så vi elsker vores 70 m2 store familierum med udsigt ud over Rold skov.”

Lise og Michaels køkken byder naturen indenfor. Til højre i billede kan man se den koboltblå trappe.
Lise og Michaels køkken byder naturen indenfor. Til højre i billede kan man se den koboltblå trappe.

Hvad har det betydet for jer at medvirke i Nybyggerne?

”Det har været en kæmpe gamechanger for os – et spark bag i, som har bragt store og små glæder med sig. Det var ikke mindst en formidabel start på boligmarkedet, men der har også nedture, som har gjort os stærkere.

Efter Nybyggerne har vi fået os en familie, vores nuværende arbejde og en hulens masse erfaringer. Før Nybyggerne var Lise i gang med at læse til sygeplejerske, og Michael arbejdede som teknisk rådgiver ved Skoda.”

Hvilket råd vil I give til dette års deltagere?

”Relax. Sluk hjernen. Og forsøg at være i den spænding og nervøsitet, der er lige nu.”

Ville I melde jer til igen i dag, hvis I kunne?

”Kæmpe stort JA! Det ville vi med garanti. Der ville dog være lidt større udfordringer nu, fordi vi også har to børn og en hund mere siden sidst ;). Men hvis de laver en All Star sæson, så JA TAK!”

Lise og Michaels tre bedste indretningstips

  1. Gør det unikt med genbrug – det er rart for tegnebogen og samvittigheden.
  2. Vær ikke bange for at springe ud i at prøve ting af. Vend sofaen, mal væggen – prøv dig frem.
  3. Find din egen stil. Gå efter, hvad du føler er behageligt. Og prøv så at lave en rød tråd herfra.