Heidi og Lasse
SPONSORERET indhold

Historisk sejr: Heidi og Lasse vinder ‘Nybyggerne’

Der var vild jubel og blå konfettiregn, da værten Christian Degn udråbte vinderne af 'Nybyggerne' 2022.

Af: Lotte Knudsen Foto: TV2
27. okt. 2022 | Bolig

Alle fire par var tydeligt nervøse op til live-finalen, som blev sendt direkte fra spillestedet 'Fængslet' i Horsens. Her måtte de nervøse deltagere først se med sammen med hele Danmark, mens det sidste afsnit af programmet blev vist på storskærm, og herefter var det tid til afgørelsens time.

Efter flere måneder med tanker, drømme og nervøsitet, blev vinderne endelig råbt op. Heidi Albrechtsen og Lasse Hagelberg løb med sejren og deres drømmehus til en værdi af 2,8 millioner i Horsens, som de nu kan flytte ind i inden længe.

Parret var helt paf, græd af glæde og troede slet ikke på det først, skriver HER&NU, men da Christian Degn havde overdraget dem skødet, var der dømt vild jubel og blå konfettiregn, hvorefter parret endnu en gang omfavnede hinanden.

Læs også: Syv par har vundet ‘Nybyggerne’: Sådan går det i dag

'Nybyggerne'-vinderne skriver historie

Konkurrencen i ‘Nybyggerne’ starter med lige vilkår for alle. Alle fire par får syv uger og 300.000 kroner til at færdiggøre og indrette deres måske kommende hjem.

Men undervejs har parrene hver uge mulighed for at vinde 20.000 kroner mere til at bygge, renovere og indrette for. Et koncept som plejer at fungere, men som i år har skabt mere ulighed i konkurrencen, end det plejer. Heidi Albrechtsen og Lasse Hagelberg har ikke vundet en eneste gang, og de har derved klaret sig igennem programmet med det laveste budget i ‘Nybyggernes’ historie.

"Der er ikke noget par før os, der ikke har vundet nogle penge i Nybyggerne, så på den måde har det været møghårdt, men samtidig så synes vi, for at sige det på godt jysk, at det er sejt gået," lyder det fra parret, da HER&NU snakker med dem inden finalen bliver afgjort.

Selvom parret har taget det med oprejst pande, så lægger de ikke skjul på, at det også har været frustrerende og hårdt ikke at vinde et eneste rum.

"De 20.000 kr., man vinder, gør virkelig en stor forskel i vores budgetter. De betyder meget for, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige rum," fortæller parret, som måtte gå på kompromis med flere drømme i ‘Nybyggerne’.

Ambivalente sejre

Modsat Heidi Albrechtsen og Lasse Hagelberg har Anders Sandberg og Frederikke Stolbjerg vundet de fleste rum, og selvom de er taknemlige for hver sejr, var det også svært til tider at blive udråbt som vinder.

"Vi vidste jo godt, at der var andre på vejen, som havde samme ønske, og det undede vi dem da også," fortæller parret fra grønt hus til HER&NU, inden finalen er afgjort. De giver Lasse og Heidi ret i, at de ekstra penge gav dem en fordel.

"De ekstra penge, vi vandt undervejs, gav os helt sikkert mulighederne for f.eks. at vælge lige præcis den flise, vi ønskede os."

Parret slår dog fast, at arbejdet og idéerne selvfølgelig skulle laves på lige fod med de andre.

"Vi har kæmpet mindst ligeså hårdt for “vores” hus som alle vores venner på vejen. Tre ud af fire par har bygget tidligere, så vi har hverken flere eller bedre kompetencer end de fleste andre på Nybyggervej. Vi er jo “bare” begge skolelærere," fortæller de.

Nyt koncept?

Heidi Albrechtsen og Lasse Hagelberg havde minimal erfaring med husrenovering, inden de deltog i 'Nybyggerne', og måske var det grunden til, at de ikke løb med en eneste sejr. Parret har dog en ide til, hvordan man i fremtiden ville kunne gøre konkurrencen om de 20.000 kroner mere lige.

"Vi tror, at det kunne tilføje noget fedt til konkurrencen, hvis man gav hver uge et benspænd/hovedfokus, som eksempelvis ”farver”, ”genbrug”, ”former” og ”personlighed”. Det kunne måske være med til at gøre spillefladen lidt bredere og gøre det lidt lettere for par af alle niveauer/baggrunde at være med i kampen om de 20.000 hver uge," lyder det fra parret, der et par timer senere kunne kalde sig vinderne af Nybyggerne 2022.

Denne artikel er første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave. 

Anbefalet til dig