Fatima Fransson
SPONSORERET indhold

Denne set- og møbeldesigner har været med til at skabe Jadas nye musikvideo

Møbel- og setdesigner Fatima Fransson, 27, er uddannet fra Møbel & Objekt-linjen på Det Kongelige Danske Kunstakademi og har kunder som Ikea, Georg Jensen, Stine Goya og sangerinden Jada. Hun bor på Frederiksberg, hvor hun bygger, skitser og tegner projekter. Og så har hun en intuitiv sans for kompositioner.

Af: Pernille Rosenkilde Foto: Dennis Morton
02. nov. 2020 | Bolig | Eurowoman

Hvordan fandt du af, at du ville være møbel- og setdesigner?

“Jeg studerede fem år på Møbel & Objekt-linjen på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor jeg fik en dybere forståelse for form, rum og materiale og at realisere en idé og udføre håndværket selv. Ved siden af har jeg været assistent for møbel- og industriel designer Monica Förster og scenografen Maja Ravn, der begge har været store inspirationskilder. De to kvinder har en enorm drivkraft i en branche med et mandligt hierarki.”

Hvordan startede din karriere?

“I foråret 2019, hvor jeg var i gang med sidste år på min kandidatuddannelse, fik jeg mit første setdesignjob for ELLE Sverige. Derefter blev jeg kontaktet af Ikeas kreative direktør, der spurgte, om jeg ville lave setdesign til deres samarbejde med designeren Virgil Abloh. Det var startskuddet til den hybrid af opgaver, som jeg har lavet siden. Jeg har fx bygget en kæmpe sneakerskulptur i samarbejde med Axel Arigato, lavet tekstilinstallationer for Hope og setdesign for Eurowoman, Ecco, Georg Jensen og Stine Goya. Og nu skal jeg bygge det rumlige miljø til sangerinden Jadas nye musikvideo.”

LÆS OGSÅ: Birgitte Vad står bag Eurowomans forsideportræt af dronning Margrethe: "Jeg begyndte forfra igen og igen"

Hvordan arbejder du?

“Meget af mit arbejde handler om at forstå, hvad kundens vision er. Når det er på plads, vælger jeg mit kunstneriske medie. Det kan være at skitse, tegne eller bygge modeller, inden jeg helt praktisk udfører og bygger dem. Men uanset om jeg arbejder med møbler, objekter eller setdesign, har mit arbejde altid et forhold til krop og rum.”

Er du vokset op i et kreativt hjem?

“Jeg voksede op i Södermalm, som er Stockholms kulturelle hjerte, med en mor, der er tekstilkunstner, så det at skabe og tale om kunst er altid faldet mig naturligt.”

nadja bender.jpg
Nadja Bender i Eurowoman fotograferet af Rasmus  Weng Karlsen og med setdesign af Fatima Fransson.
stina goya.jpg
Stine Goya Pre-Fall 2020 smukt iscenesat af Fatima Fransson.

Hvornår er du mest kreativ? 

“Jeg svinger mellem faser af høj og manisk aktivitet til en mere rolig proces. Afhængig af hvilket arbejde jeg udfører, har det miljø jeg arbejder i også stor betydning for min kreativitet. Det kan være alt fra mit værksted til en café, et museum eller i et roligt hjørne i min lejlighed.”

Hvor finder du inspiration?

“Min inspiration er ofte født af tanker om og analyser af vores samtid, de forskellige opgaver jeg udfører, og de mennesker, jeg møder gennem det. Men med en baggrund i både Sverige og Togo i Vestafrika, kombineres mit arbejde ofte af forfinet minimalisme, farver, former, mønstre og med en intuitiv sans for kompositioner.”

Anbefalet til dig