Podcast stjernetegn stenbukken

Foto: Bo Nymann. Grafik: Alice Kaiser Bliv klogere på Jeanette Ottesen og stjernetegnet stenbukken.

I stjernernes tegn: Podcast med stenbukken Jeanette Ottesen

Hvad siger man er kendetegnende for personer født i stenbukkens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab og karriere? Danmarks mest vindende svømmer Jeanette Ottesen er stenbuk af stjernetegn og gæst i podcastserien ”I stjernernes tegn”.

I dyreriget er stenbukken kendt for sin unikke evne til at kravle og springe rundt på klipper, så den til sidst kommer helt derop på toppen, hvor ingen andre ikke kan følge med.

Og den evne går ifølge astrolog Eva Ganvig igen, når man snakker med personer, der er født i stjernetegnet stenbukken. Dét er elitesvømmeren Jeannette Ottesen, og hun har i ALT.dk-podcasten ”I stjernernes tegn” sagt ja til at blive klogere på sit stjernetegn og de mange tusind år gamle teorier om den betydning og påvirkning, som himmellegemerne muligvis kan have på mennesker.

LÆS OGSÅ: I stjernernes tegn: Podcast med fisken Bodil Jørgensen

– Jeg har ikke det store forhold til astrologi. Jeg har bekendte, som har gået op i det, som har prøvet at fortælle mig ting og sager, inden jeg har skullet til stævne. men ellers ikke, siger Jeanette Ottesen om sin viden om stenbukkens tegn i podcasten.

I ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn” er en række kendte danskere inviteret i studiet til en personlig og ærlig samtale med udgangspunkt i deres stjernetegn. Det er astrolog Eva Ganvig, som guider og fortæller om stjernetegnene i alle 12 afsnit af serien.

10 Stenbuk Jeanette Ottesen.jpg

Bliv klogere på stenbukken generelt

Særligt ét træk ved en stenbuk gør, at de er mennesker, som potentielt kan opnå store mål i livet, selvom det faktisk ikke er selve endemålet, de drives af.

– Det første, man snakker om med en stenbuk, er deres stædighed. Det, der ligger i at være ”en stædig stenbuk”, er, at man sætter sig et mål. Der er noget, man gerne vil. Og den rejse - at begive sig fra udgangspunkt til mål - er enormt vigtig for stenbukken, og det er dén, som stenbukken tænder på. Selvfølgelig er det også dejlig at stå ved målet og være nået ”op på bjerget” – for det, stenbukke kan, er jo, at de kan kravle derop, hvor andre ikke kan komme med. Men lige så snart de fleste stenbukke når derop, så sætter de sig et nyt mål. For det er egentlig processen med at være på vej, der er vigtig, forklarer Eva Ganvig.

For en stenbuk er det nemlig vigtigt at bevæge sig i deres liv og blive til noget. De havner også ofte i en lederrolle, fordi det ligger i deres natur at være meget ansvarsbevidste.

– Der er ikke noget, man gør "bare for sjov". Selvfølgelig kan man gå i byen en aften med veninderne, men med de større ting i livet har det en alvor, fordi de ved, at alt, hvad de gør, har en konsekvens og betydning. Så man kan ikke spilde sin tid, og derfor har de det også med at komme i nogle ansvarsfulde stillinger, lyder det fra den erfarne astrolog.

Stenbukke er voksne som børn

Den beskrivelse rammer spot on på, hvad Jeanette Ottesen kan genkende fra sit eget liv.

– Det er lidt skræmmende, for nogle af de ord og sætninger, du bruger, er noget, jeg selv bruger i mit liv, når jeg har en diskussion med min mand eller andre. For eksempel sagde du noget med, "at alt har en konsekvens." Jeg har svært ved nogle gange at gå ud med veninderne og ikke tænke på mandag morgen, for der skal jeg til træning, for jeg VED, at alt har en konsekvens, siger elitesvømmeren.

I podcaste forklarer Eva Ganvig, at stenbukke som børn er alvorlige børn, der godt kan lege alene. Man siger generelt i astrologien, at stenbukke har det med at være voksne som børn, og som voksne lærer de så at være børn.

– Jeg kan relatere til det på den måde, at jeg altid har skullet være meget voksen, fordi jeg trænede med voksne mennesker, da jeg var meget, meget ung. (..) Hvor jeg har kunnet mærke, at i midten af mine tyvere fik jeg en periode, hvor jeg havde brug for at gøre barnlige ting. Jeg havde lige pludselig brug for at gå helt vildt meget i byen, fordi jeg tænkte, at det har jeg jo aldrig gjort, så det skal jeg lige prøve, siger hun og fortæller videre, at hun fandt hurtigt ud af, at det ikke var det, hun ville.

Stenbukke kan komme til at virke lidt kolde og kyniske, hvis man ser på deres mindre positive sider, lyder det fra astrologen. Men det sker oftest, fordi man fejltolker den føromtalte stædighed og målrettethed, hvilket Jeanette Ottesen også kender fra sit eget liv.

– Det er dér, hvor det tit kan blive misforstået. For jeg kan godt nogle gange have været kold og nøgtern, fordi jeg går målrettet efter tingene, og det kan opfattes ekstremt koldt. Men folk som kender en stenbuk, ved jo netop, at vi har den her ekstremt bløde side, og jeg vil faktisk gerne være venner med alle. Eller, jeg vil gerne have, at alle skal kunne lide mig, og jeg vil ikke gøre nogen ondt. Men... hvis du står i vejen for mig, kan jeg godt blive sådan: "Nej, nej, nej, du skal flytte dig nu, for jeg skal den her vej." Du skal ikke stå i vejen for mine mål, siger elitesvømmeren.

Læs også: 12 af de bedste podcasts i Talk Town (sponsoreret)

Det personlige horoskop – hårde ungdomsår

Hvad man siger generelt om et stjernetegns personlighedstræk skal dog ses i lyset af den enkelte persons fødselshoroskop, hvorfra en astrolog kan se langt flere detaljer om en persons liv og karaktertræk.

Sådan lyder i hvert fald den tese, som Eva Ganvig arbejder ud fra. Hun fik inden podcasten skulle optages i anonym form udleveret tre oplysninger om Jeanette Ottesen; nemlig hendes fødselsdato, -tidspunkt og -sted. Men alt dette uden, at Eva blev oplyst om den kendte stenbuks navn eller jobtitel.

Ud fra oplysningerne lægger Eva Ganvig et personligt fødselshoroskop, som hun tolker på i podcasten, hvilket åbner op for en langt mere personlig samtale med svømmestjernen. Blandt andet har hun planeten Neptun liggende helt ultratæt op ad solen i sit fødselshoroskop. Neptun er blandt andet vandets hersker.  

Samtalen kommer også ind på et omsorgssvigt i svømmestjernens tidligere ungdom med en landstræner, samt på de år i astrologisk sammenhæng, hvor man taler om en ”30 års-krise”, der kan falde forskudt af årene omkring, man fylder det år. Angiveligt ramte den tid Jeanette Ottesen i 2017, og det udsagn og astrologens beskrivelse af, hvordan hun tolker, at Jeanette Ottesens 2017 må have foregået, vækker tårer frem i svømmestjernen i podcasten.

LYT til den gratis podcast med Jeanette Ottesen via Talk Town

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

OM DE TO VÆRTER:

I studiet sidder vært Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig.

  • Eva Ganvig er professionel astrolog. Hun blev uddannet astrolog på IC Instituttet 2004 og underviser i dag samme sted. Hun har skrevet for månedsbladet Stjernerne siden 2003, som hun fra 2012-16 også var medejer af og redaktør for. LÆS MERE PÅ Ganvig.dk.
  • Susanne Baden Jensen er journalist og skriver til daglig for ALT.dk. 

vært4.pngAstrolog Eva Ganvig og vært Susanne Baden Jensen. (Foto: Amalie Louise Bernit)

Udsendelsen med Jeanette Ottesen blev optaget i marts 2019.

På det tidspunkt var der intet offentliggjort om DR Dokumentaren "Svømmestjerner - under overfladen" fra 22. april, hvor Jeanette er blandt dem, der træder frem og fortæller om et usundt og skadeligt træningsmiljø, som i en årrække fandt sted i Dansk Svømmeunion. Forhold, hun også omtaler i denne podcast.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Interview, Kendte og Stjernetegn

610x200_woordy_knap2.jpeg