Astrologi podcast fisk

Foto: Bo Nymann. Grafik: Alice Kaiser Bliv klogere på Bodil Jørgensen og stjernetegnet fisken.

I stjernernes tegn: Podcast med fisken Bodil Jørgensen

Hvad siger man er kendetegnende for personer født i fiskens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab og karriere? Skuespiller Bodil Jørgensen er fisk af stjernetegn og gæst i podcastserien ”I stjernernes tegn”.

Da skuespiller Bodil Jørgensen boede i Aarhus og læste på skuespillerskolen i 1980’erne, var astrologi her, dér og alle vegne. Alligevel er hendes viden om den ældgamle kunst - dét at kunne læse i stjernerne - begrænset, da hun gæster ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn”, som kan høres i Apple Podcasts.

Men muligheden for at blive klogere på stjernetegnet fisken og få lagt et fødselshoroskop, fik hende til at sige ja.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: ”Jeg har en mørk side, der grunder over rigtig dybe og voldsomme ting”

– Jeg har aldrig fået lagt mit horoskop, men da jeg var ung i begyndelsen af 80’erne, der var det stort. Der var det mærkeligt ikke at få lagt sit horoskop. Særligt da jeg så kom ind i teaterbranchen, så var der rigtig mange der sagde: ”Arh, typisk fisk! Er du sikker på, at du ikke er dobbelt fisk?” Og så tænkte jeg, gad vide, hvad det er? Men det var noget med ascendanten, tror jeg, lyder det fra Bodil Jørgensen.

FIND AFSNITTET MED BODIL JØRGENSEN OG FISKEN HER

Netop forklaringen på astrologiske begreber som, hvad en ascendant er, hvilket månetegn Bodil har, eller hvad hendes ”MC” er for en størrelse, er den prisvindende skuespiller derfor spændt på at få opklaret.

– Det glæder jeg mig til, fordi det er jo sådan, at dét, at man føler sig i kontakt med noget, jo nogle gange godt kan styrke én, forklarer hun.

Bliv klogere på fisken generelt

Det er astrolog Eva Ganvig, som guider og fortæller om stjernetegnene i alle 12 afsnit af podcast-serien.

Om fisken forklarer hun, at det er det sidste stjernetegn i den astrologiske rækkefølge, og det siges om personer født i fiskens tegn, at de samler og rummer indsigter og træk fra de 11 andre tegn, hvilket giver fisken en særlig visdom. Den er gavmild og deler gerne sin viden, energi og også materielle goder med andre.

Fisken er bevægelig og meget påvirkelig for den strøm, som den svømmer i. Den er god til at indpasse sig og få det bedste ud af en situation. Men hvis en fisk er havnet i en strøm, den ikke har lyst til at være i, kan det kan være hårdt for den at skulle bryde ud og selv tage store beslutninger og skabe forandringer i sit liv.

Og de sider af en fisk vækker identifikation hos skuespilleren.

– Jeg kan næsten ikke klare det. At flytte er rigtig hårdt, jeg bryder mig virkelig ikke om det. Eller at skulle sig, at ”nu er det nok!” Ja, jeg har rigtig svært ved at sige fra. Det har også været moderne, og er det heldigvis ikke så meget længere, dét med at du skal fandeme lære at sætte grænser og sige nej, fordi jeg elsker at sige ja, og det er min styrke, understreger Bodil Jørgensen. 

Omgivelserne skal også passe på med at bede en fisk om at træffe for mange valg, forklarer astrologen – og også dette kan Bodil Jørgensen nikke genkendende til.

– Helt fra jeg var lille og fik spørgsmålet: Vil du være hjemme eller med ud til mormor? Jeg kunne simpelthen nogle gange komme til at græde over det, fordi så var det at blive hjemme ved min søster? Jeg kunne ikke finde ud af det, mindes Bodil Jørgensen.

Undervejs berøres også, hvordan en fisk er som barn, hvem fisken passer med af de andre stjernetegn, og hvilke typer job der passer godt til netop dét stjernetegn.

12 Bodil Jørgensen.jpg

Det personlige horoskop

I forbindelse med optagelserne blev Bodil Jørgensens fødselsdato, -tidspunkt og -sted sendt i anonym form til Eva Ganvig, der aldrig før nogle af udsendelserne starter kender navn eller jobtitel på de personer, der gæster programmet, før de dukker op i studiet.

Oplysningerne bliver brugt til at lægge et helt personligt fødselshoroskop for Bodil Jørgensen, som ifølge astrologien kan fortælle noget om, hvorfor hun handler og tænker, som hun gør, og hvilke styrker hun har. Det åbner også op for en langt mere personlig samtale og interview med programmets gæst. 

Den ulykke, som skuespilleren var ude for i 2014, dukker op igen, da astrolog Eva Ganvig kigger på særlige datoer i Bodil Jørgensens senere år. Men det er faktisk en særlig proces og et mørke, der dukkede op to år efter, som astrologen ser i stjernerne.

Fra udsendelsen:

Bodil Jørgensen: Er det så fra min fødsel, at disse streger er slået?

Eva Ganvig: Det er et billede af, hvordan solsystemet stod den dag, hvor du blev født – set fra Vejle, hvor du er født. Og der siger vi i astrologikredse, at det giver ligesom en indflydelse, der gør sig gældende for dig og dit liv.

Det er ikke den eneste indflydelse, der er også alt muligt andet: genetik, arv, kultur og så videre, der påvirker os. Men astrologien er også med til at give nogle evner, ressourcer og udfordringer.

Solsystemet bevæger sig så hele tiden, dag for dag. Det er sådan et ur, der aldrig kommer tilbage til den samme konstellation. Det er altid i bevægelse. Og den bevægelse ude på himlen påvirker så dit horoskop – man kan næsten sige, at ”du bærer det i dig” på en eller anden måde som en indgravering, og det bliver så påvirket af, hvordan planterne bevæger sig ude på himlen.

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

OM DE TO VÆRTER:

I studiet sidder vært Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig.

  • Eva Ganvig er professionel astrolog. Hun blev uddannet astrolog på IC Instituttet 2004 og underviser i dag samme sted. Hun har skrevet for månedsbladet Stjernerne siden 2003, som hun fra 2012-16 også var medejer af og redaktør for. LÆS MERE PÅ Ganvig.dk.
  • Susanne Baden Jensen er journalist og skriver til daglig for ALT.dk. 

vært4.pngAstrolog Eva Ganvig og vært Susanne Baden Jensen. (Foto: Amalie Louise Bernit)

Udsendelsen med Bodil Jørgensen blev optaget i april 2019.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stjernetegn, Podcast og Bodil Jørgensen

610x200_woordy_knap2.jpeg