
Julesalt
Med en særlig saltblanding kan du give flæskestegen, andebrystet eller koteletterne er ekstra skøn og krydret smag af jul.
Ingredienser
- 6 kardemommekapsler
- ½ kanelstang, knækket i små stykker
- 1 laurbærblad
- ¼ stjerneanis
- ½ tsk sort peber
- ¼ tsk allehånde
- ½ tsk korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- 6 nelliker
- ½ appelsin, revet skal heraf
- ½ dl groft atlanterhavssalt.
Sådan gør du
- Stød kardemommekapslerne i en morter og fjern skaldelene. Kom resten af krydderierne: kanel, laurbær, stjerneanis, sort peber, allehånde, korianderfrø, fennikelfrø og nelliker – i morteren, og stød alle krydderierne godt sammen – tilsæt saltet til sidst, og stød det lidt sammen med krydderierne (en krydderikværn gør det hele lidt nemmere).
- Læg bagepapir på en bakke eller plade, og fordel blandingen herpå. Sæt saltet til tørring et sted i huset et par dage, eller tør det i ovnen ved 50 grader med ovndøren på klem, indtil det er tørt. Kom saltet på glas.
PRØV OGSÅ: Salat med andebryst