Salat med andebryst
SPONSORERET indhold

Salat med andebryst

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk sprød salat med syltede æbler, der smager sødt, syrligt og helt fantastisk – også som tilbehør til andre juleretter.

Af: Pernille Skjødt. Foto: Line Thit Klein
12. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Syltede æbler:
1 dl eddike, f.eks. æbleeddike
½ dl vand
1 dl rørsukker
½ vaniljestang
2 æbler
1½ tsk hakket chili
50 g korender

And:
2 andebryststykker
salt og peber
bladene af 2-3 kviste timian

Salat:
2 små hjertesalathoveder
1 spsk olivenolie
2 spsk finthakket skalotteløg
lidt salt og friskkværnet peber
1 lille håndfuld basilikumblade

Sådan gør du

Kom eddike, vand, sukker og vaniljestang i en gryde, og bring det til kogepunktet. Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehusene. Skær æblerne i både. Kom æbler og chili i gryden, og kog i 2-3 minutter, til æblerne er let møre. Tilsæt korender, og kom æbler og lage i en skål eller glas, og afkøl.

Skær senerne af andebryststykkerne, og rids fedtet med en skarp kniv på kryds og tværs. Krydr skindet med timian, peber og salt, og steg kødet på en pande med skindsiden nedad 10 minutter, vend det, og steg fortsat 3-4 min. Tag kødet af panden, og lad det hvile 4-5 min inden udskæring. Skær salaten i grove stykker. Krydr det med olivenolie, skalotteløg, salt og frisk kværnet sort peber og vend det sammen med basilikumblade.

Skær andebryststykkerne i skiver. Anret salaten på et fad – kom skiver af andebryst og godt med syltede æbler på. Servér evt. brød til.

TIP!
Gem lidt af de syltede æbler til et stykke smørrebrød med skiver af stegt kød og lidt revet peberrod.

PRØV OGSÅ: Sund tranebærsauce