Sarah Bernhardt

Lækre Sarah Bernhardt kager

Den kendte chokoladekage er opkaldt efter den franske skuespiller Sarah Bernhardt, der levede 1844-1923. Kagen blev opfundet af danske konditorer, da hun var på optræden i København.

8 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: ca. 5 min.
  • Hviletid: mindst 3 timer
  • Størknetid: ca. 1 time
  • Ikke fryse-egnede
  • 8 store makroner (fra en god bager)
  • 200 g mørk chokolade (mindst 60% kakao)
  • 1⁄2 liter piskefløde
  • evt. 3 cl cognac eller Grand Marnier
  • Overtræk:
  • ca. 200 g mørk chokolade
  • Pynt:
  • evt. kandiserede violer

  1. Hak chokoladen og smeltden i varm fløde. Lad detkoge i 2 min. Stil massenkoldt i 3 timer. Tilsæt evt.cognac eller Gran Marnier.
  2. Pisk den luftig med enhåndmikser. Smør chokoladecremenpå makronerne,så den danner entop. Stil kagerne koldt ca.1 time.
  3. Smelt chokoladenover vandbad, og rør, tilden er tyktflydende. Sætkagerne på en bageristmed et stykke bagepapirunder. Hæld forsigtigttyktflydende chokoladeover kagerne. Pynt evt.med kandiserede violer.
  4. Flyt kagerne fra ristenover på et stykke bagepapir.Lad chokoladenstørkne inden servering.