Lasagne med friske tomater og peberfrugt

Lasagne med friske tomater og peberfrugt

(4 personer)

Ingredienser

  • 400 g friske lasagneplader, evt. med groft mel
  • Fyld:
  • 1 kg tomater
  • 4 røde peberfrugter
  • 325 g frisk mozzarella
  • 1 potte basilikum
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 300 g kogt skinke
  • salt og peber
  • Flødesauce:
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 35 g revet parmesan
  • ½ tsk. muskatnød
  • salt og peber

  1. Hvis lasagnepladerne erkøbt tørrede, skal du ligetjekke, om de skal forkoges.
  2. Læg et lag lasagneplader i bunden af et ovnfast fad(ca. 23 x 23 cm), hvis denskal være høj og med flerelag som på billedet.
  3. Skærtomaterne i skiver og fordel1⁄3 tomater i et lag på pastaen. Skær peberfrugternei tern, og drys nogle af dempå.
  4. Fordel 1⁄3 af mozzarellaosten, basilikumblade, oregano, skinke, salt og peber.Læg et lag lasagneplader. Kom igen tomater, peberfrugt, mozzarella, basilikum, oregano og skinke påog et lille drys salt og peber.Gentag med endnu et lag,og brug de sidste tomater,mozzarella osv. Afslut medet lag lasagneplader.
  5. Bland alle ingrediensernetil flødesaucen i en gryde,og varm det op under omrøring. Fjern det fra blusset,når det har kogt, og hældsaucen over lasagnen.
  6. Stil fadet i ovnen, og bagden ved 200 gr. i ca. 1 time.Dæk den undervejs medstanniol, så den ikke bliverfor mørk.