Cheesecake brownie med solbær
Foto: Stine Christiansen Tip: Du kan sagtens erstatte solbær med blåbær...

Cheesecake brownie med solbær

Vi giver dig her opskriften på cheesecake brownie med solbær, der giver din brownie friskhed.

printer Print
plate 8-10 personer

200 g hvid chokolade
200 g Philadelphia flødeost
1 spsk hvedemel
125 g optøede frosne solbær
250 g mørk chokolade
250 g smør
300 g rørsukker
4 store æg
150 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
3 spsk usødet kakaopulver

Sådan gør du

  1. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den ved svag varme over vandbad. Vær opmærksom på at hvid chokolade hurtigt brænder pga. det høje sukkerindhold. Når chokoladen er smeltet, vendes flødeosten i. Lad blandingen stå ved stuetemperatur.
  2. Varm ovnen op til 180 grader, og beklæd en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir. Anbring mørk chokolade og smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme under jævnlig omrøring.
  3. Pisk æg og sukker sammen et par minutter, og tilsæt chokolade- smørblandingen. Sigt mel, vaniljesukker og kakaopulver i dejen, og rør den ensartet.
  4. Bred dejen ud i formen. Bland 1 spsk. hvedemel i den hvide chokoladeblanding, og fordel herefter blandingen ovenpå den mørke dej. Brug en gaffel til at trække dejen marmoreret, og drys herefter solbærrene ovenpå.
  5. Bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 grader. Den skal stadig være klæg og ikke helt gennembagt, så er den lækrest.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Kage, Chokoladekage og Bageopskrifter