Airfry: Spicy kyllingelår med edamamebønner og broccoli
Det har aldrig været nemmere at lave gyldne og sprøde kyllingelår. Med Michelle Kristensens kogebog får du en hel masse lækre opskrifter, som du kan tilberede i din airfryer.
Ingredienser
Kyllingelår
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- ½-1 tsk stødt chili (kan udelades)
- ½ tsk hvidløgspulver
- 1 drys peber
- 4 kyllingelår
- ½ spsk sesamfrø
Tilbehør
- 100 g frosne, pillede edamamebønner
- 1 broccoli (400 g)
- 1½ spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Tænd airfryeren på 160 grader.
Rør olien sammen med paprika, salt, chili, hvidløgspulver og peber og pensl kyllinge - lårene med marinaden. Drys kyllingelårene med sesamfrø.
Fordel kyllingelårene i airfryerkurven og tilbered dem i airfryeren i 25-28 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
Kom de frosne edamamebønner op i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5 minutter og hæld så vandet fra. Skær broccolien ud i mundrette buketter. Kom olien i en skål og rør knust hvidløg og salt i. Vend så broccoli og edamame - bønnerne i.
Når der er 15 minutter tilbage af kyllingelårenes tilberedningstid, lægger du grøntsagsblandingen på airfryerens rist og sætter den ind over kyllingelårene. Tilbered grøntsagerne i 10-15 minutter. Rør rundt i dem 1-2 gange undervejs.
Spis kyllingelårene sammen med grøntsagsblandingen.
Beskrivelse af kogebogen
Opskriften her kommer fra Michelle Kristensens kogebog ’Sundt og sprødt med airfryer’ udgivet af Politikens Forlag i december 2023.
Michelle Kristensen er sundhedsekspert, iværksætter og forfatter – og omdrejningspunktet i appen MK Universet. Hun har hjulpet over 100.000 danskere med at tabe sig og blive sundere og har tidligere forfattet 13 bøger om sundhed og vægttab, bl.a. ’Sund hverdag’ og ’Ny krop på 4 uger’.