Grillkylling med pommes frites
SPONSORERET indhold

Grillkylling med pommes frites

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har vi brugt en kuglegrill til at grille en lækker kylling, som vi serverer med hjemmelavede pommes frites.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
19. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

1 stor kylling, ca. 1.500 g
salt, peber
4 tsk. paprika
2 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg
Pommes frites:
1 kg kartofler
2 spsk. olie
1-2 tsk. flagesalt
Tilbehør:
cremefraiche 6% og lidt mayonnaise rørt sammen og smagt til med fintklippet purløg, salt og peber samt en blandet salat af f.eks. spæde blade, letkogte snackærter og vandmelon. Dryp med lidt god olivenolie og citronsaft.

  1. Pensl kyllingen med olie. Læg kyllingen på den indirekte del af grillen med brystet op og med drypbakke under. Læg låg over. Grill kyllingen 1¼-1½ time, til den er gennemstegt.
  2. Rør paprika, olie og hvidløg sammen. Efter 45 min. pensles kyllingen med paprikablandingen.
  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i bjælker. Vend dem med olie og salt. Fordel dem på bagepapir. Stil dem i ovnen ved 225 gr., og steg dem ca. 45 min., til de er gyldne og sprøde.