
Kylling thai style med grillet grønt
Kyllingespyd med en skøn, frisk smag. Server med en stor skål grillede grønsager og kartoffelsalat.
Ingredienser
4 stk. kyllingebrystfilet
2 stængler citrongræs
1 grøn chili
2 fed hvidløg
saft af 2 limefrugter
1 spsk. sesamolie
1/2 tsk. salt
Grillet grønt:
1 aubergine
1 squash
300 g grønne asparges
2 peberfrugter
lidt olie til pensling
1 spsk. sesamfrø
1 potte thai basilikum
Tilbehør:
1 portion kartoffelsalat
Sådan gør du:
Skær kødet i strimler på langs. Giv citrongræs et ordentligt gok med kødhammeren og hak det fint.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør citrongræs med chili, presset hvidløg, limesaft og sesamolie. Kom marinade, kylling og salt i en frysepose. Bind en knude og gnid kødet godt i marinaden.
Lad kødet marinere mindst 1 time − gerne længere tid. Skær aubergine i skiver, squash i tynde stave og peberfrugt i strimler. Pensl grønsagerne med lidt olie og grill grønsagerne på begge sider.
Læg grønsagerne på et fad. Drys med ristet sesamfrø og top med frisk basilikum. Tag kødet op af marinaden og sæt på spyd. Grill kyllingen, til kødet er mørt.
Server med grillet grønt og kartoffelsalat.
Energi pr. person: 480 kcal. Fordelt på: protein 32%, kulhydrat 38%, fedt 30%