Dejlig airfry-ret: Indbagt laks med bagte tomater
80'er-klassiker fra bogen 'Airfryer-Kogebogen' af Peter Friehling. Saftig laks i sprød butterdej - her med modspil fra syrlige tomater.
Ingredienser
Indbagt laks
- 20 grønne asparges
- 50 g smør
- 3 fed hvidløg
- 4 plader butterdej
- 4 laksesteaks á 150 g
- 1 æg
Bagte tomater
- 400 g små tomater
- 2 fed hvidløg
- 1/2 chili
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
INDBAGT LAKS
Fjern den træede ende af aspargeserne, og læg dem i ét lag på en rist. Skær Smørret i tynde skiver, og læg det ovenpå.
Pres hvidløgsfeddene ud over smørret, og tilbered det hele i 3 minutter ved 200 grader.
Rul de 4 stykker butterdej d, til de har en tykkelse på 2-3 mm. Læg 5 asparges på hvert stykke, og læg et stykke laks ovenpå. Fold butterdejen rundt om laksen, og lav samlingerne oven på laksen. Luk samlingerne med lidt pisket æg. Pensl på begge sider med ægget. På siden uden samlinger skæres 3-4 snit med en skarp kniv helt ned til aspargeserne. Tilbered i 14 minutter ved 200 grader, til butterdejen er gylden.
BAGTE TOMATER
Halvér tomaterne, pres hvidløgsfeddene, og skær chilien i tynde skiver. Bland det hele med salt, sukker og olivenolie i et ovnfast fad, og tilbered i 30 minutter ved 160 grader.
Opskriften er fra Peter Friehlings bog 'Airfryer-kogebogen', der er udgivet hos forlaget Turbine: