Airfry-dessert for voksne: Rombanan
Bananasplit for de voksne fra bogen 'Airfryer-Kogebogen' af Peter Friehling. God, kraftig romsmag, sødme fra bananerne, knas fra mandlerne og bitterhed fra chokoladen. Det bliver ikke bedre.
Total:15 minutter
Ingredienser
- 4 bananer
 - 8 tsk. god brun rom
 - 8 tsk. brun farin
 - 8 spsk. smør
 - 1 dl fløde
 - 50 g mørk chokolade
 
Sådan gør du
- Skær bananerne op på indersiden af krumningen til midt i bananen.
 - Fyld rom, brun farin og smør ned i snittet. Hak mandlerne, og drys også disse ned i snittet.
 - Tilbered bananerne med snittet opad i først 10 minutter ved 160 grader og derefter i 5 minutter ved 200 grader.
 - Pisk flødet til flødeskum, og hak chokoladen i mindre stykker. Pynt bananerne med flødeskum og hakket chokolade.
 - Opskriften er fra Peter Friehlings bog 'Airfryer-kogebogen', der er udgivet hos forlaget Turbine:
 
12 opskrifter på banankage
- 
    
        
Marmoreret banankage med KitKat og Maltesers
 - 
    
        
Banankage med nødder og chokolade
 - 
    
        
Banankage med marcipan
 - 
    
        
Banankage med rugbrødschoko-crunch
 - 
    
        
Skøn banankage med chokolade
 - 
    
        
Kokos-banankage
 - 
    
        
Cofoco-kokkens opskrift på svampet banankage
 - 
    
        
Banankage med chokolade og appelsin
 - 
    
        
Banankage med kaffe
 - 
    
        
Banankage med kokos
 - 
    
        
Banankage med saltet karamel
 - 
    
        
Choko-banan-kage med passionsfrugt