Sådan laver du lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost
SPONSORERET indhold

Lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en superenkel forret eller et godt indslag på enhver sommerbuffet. Sommerens saftige agurker får klædeligt selskab af mild, blød gedeost og lidt lakrids fra skærmdild eller fennikel.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
15. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 agurker
½ dl æblecidereddike
1 spsk honning
½ dl vand
10 sorte peberkorn
1 tsk salt
2-3 stilke skærmdild (eller 1 tsk tørrede fennikelfrø)
200 g blød gedeost
2-3 spsk god olivenolie
ca. 1 tsk sort peber
lidt grønt til pynt, f.eks. blomsterkarse

Sådan laver du lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost:

Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Kom æblecidereddike, honning og vand op i en gryde sammen med peberkorn og salt. Lad væsken koge op, og tag gryden fra varmen. Vend agurkerne i den stadig varme lage. Læg låg på gryden, og lad agurkerne trække frem til servering, gerne 1-2 timer, så de kan trække smag fra lagen.

Anret ved servering agurkerne på et fad, og klip godt med skærmdild ud over. Kan du ikke få fat i skærmdild, som har en kort sæson og kun sjældent rammer supermarkedernes hylder, kan du drysse med lidt fennikelfrø.

Nulr gedeosten ud over. Hvis du bruger en blød gederulle med hvid skorpe, kasseres skorpen.
Dryp til sidst med olivenolie, og kværn peber over. Pynt gerne med lidt grønt, på billedet er brugt blomsterkarse.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter