Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hummus
Foto: PR

Nordisk hummus

Det er ingen hemmelighed, at jeg er hummus-aficionado. Denne nordiske version med gule flækærter, ristede hasselnødder og ramsløg styrer bare for vildt. Til 4 - 6 personer

Print

300 g gule flækærter
ca. 7 dl vand
100 g hasselnødder
15 g ramsløg (ca. 18 blade og stængler, eller 1 fed hvidløg)
salt
ca. 2 spsk æbleeddike
1-2 spsk koldpresset raps(kim)olie
Tilbehør: grovbrød

Sådan gør du:

Kog ærterne i vandet ca. 45 minutter uden salt, til de er helt bløde. Si kogevandet fra og gem det.

Rist nødderne i ovnen eller på panden, se side 191. Kør dem i en foodprocessor, til de er grofthakkede. Tag et par skefulde fra til pynt.

LÆS OGSÅ: Myntecoleslaw med ananas

Kom de let afkølede ærter (gem evt. lidt til pynt) ned til hasselnødderne sammen med hele ramsløg og salt samt kogevand og eddike lidt ad gangen. Kør, til massen er ensartet, og smag til med eddike og salt. Hummussen skal ikke være for fast, men ret blød og cremet, da den bliver mere fast, når den står lidt.

Anret fladt på tallerken eller fad og lav en fordybning i midten med en spiseske. Dryp med olie og drys med hasselnødder og ærter. Spis hummussen med brød.

LÆS OGSÅ: Spinatsalat med blåmuslinger, rug og pæremayo