Spinatsalat med blåmuslinger, rug og pæremayo
SPONSORERET indhold

Spinatsalat med blåmuslinger, rug og pæremayo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vores nordiske blåmuslinger er ikke truet af overfiskeri, er nemme at fange og så smager de bare godt.

Af: Frantz Maurice Scott Lundby Foto: Line Thit Klein
21. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 50 min

Ingredienser

2 dl perle rug (spelt eller byg kan også bruges)
5 dl hønsebouillon
1 kg blåmuslinger
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 dl æblecider
1 pære
3 dl aioli, f.eks. Løgismoses fra Netto
100 g baby spinat
25 g syltet græskar, fås i udvalgte supermarkeder
½ rødløg, skåret i skiver
frisk dild
salt og peber

Sådan gør du:

Kog perle rug i hønsebouillon i ca. 30 min, og lad den trække 10-15 min. Afkøl, mens du gør blåmuslingerne klar.

Sauter hvidløg i olivenolie, og hæld blåmuslinger heri. Hæld æblecider i, og kom låg på. Damp muslingerne i 5-7 minutter, til de er åbne. Si lagen fra muslingerne, og krydr dem med salt og peber.

Blend pære sammen med aioli, og smag til med salt og peber.
Vend babyspinat med pæremayonnaisen, og servér sammen med rugkerner, blåmuslinger, syltet græskar, rødløgsskiver og dild på toppen.

Gem lagen fra muslingerne, og lav en lækker suppe på den en anden dag.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/