GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Sojastegt andebryst med søde kartofler og sesamdip
Foto: Betina Hastoft Denne nemme opskrift kan du hurtigt lave en travl hverdag

Sojastegt andebryst med søde kartofler og sesamdip

Prøv denne nemme opskrift på sojastegt andebryst med sprøde kartofler og sesamdip

printer Print
clock 40 minutter
plate 4 personer

2 andebryst, ca. 300 g stykket
4 spsk. sojasauce
salt og peber
800 g søde kartofler
3 spsk. olivenolie

Sesamdip:
1½ dl yoghurt
1 dl tahin (sesamfrø-pasta på glas)
1 spsk. citronsaft salt og peber

Pynt:
lidt sesamfrø evt. sorte sesamfrø

Tilbehør:
kålsalat

Sådan gør du

  1. Snit andebrystskindet. Vend dem i sojasauce. Krydr kød og skind med salt og peber. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min. Lad kødet trække ca. 15 min. Skær kødet i tynde skrå skiver.
  2. Skræl de søde . Skær dem i pommes fritter, og læg dem i koldt vand 1 time. Afdryp og aftør dem i et rent klæde.
  3. Vend kartoflerne i olivenolie i en skål, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. Vend rundt i dem, og steg yderligere ca. 20 min. til de er gyldne og lækre. Krydr med salt.
  4. Rør ingredienserne til sesamdippen sammen, og smag til med salt og peber. Pynt den med lidt sesamfrø på toppen. Server dippen til andekødet og de søde kartofler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Andebryst, Mortensaften, Julemad, Dansk mad og Hovedret