Køkkenchefens tips til at forberede hverdagsmiddagen

Køkkenchefens tips til at forberede hverdagsmiddagen

• Lad alle ingredienser få samme temperatur, inden du f.eks. laver cremer, mousser, brøddej, kagedej osv.

• En god tommelfingerregel mht. stegetid på fjerkræ hedder ca. 45 min. pr. kg. fugl.

• Hvis din bearnaise eller hollandaise er ved at skille, kan den ofte redes med en lille smule isvand.

• Brug ikke salt i vandet, når du koger kartofler til puré. Konsistensen bliver meget flottere og puréen lettere at arbejde med, hvis du venter med saltet, til den skal smages til.

• Vejledende kernetemperaturer for „de møre“ stykker på oksen. Husk at temperaturen kan stige op til 5 grader under hviletiden efter stegen er kommet ud af ovnen:

Rød – 52 grader

Medium/rød – 55 grader

Medium – 60 grader

Gennemstegt 65 grader

• Brug altid en neutral olie, når du steger. Eksempelvis olivenolie tåler ikke de høje temperaturer og vil få en brændt og bitter smag.

Sådan styrer du udenom gentagelser af hverdagsmiddagen:

– Personligt hader jeg, når min kæreste Kirsa spørger mig, „Hvad skal vi spise i morgen?“ – eller når jeg skal overveje, hvad jeg skal købe ind til weekenden. Jeg ved da ikke, hvad jeg har lyst til at spise i morgen aften eller i weekenden! Men det er så også fordelen ved at bo i en by og have adgang til indkøb hele tiden. Men altså… man skal da spise lige præcis, hvad man har lyst til. Og den der med, „Du må ikke gå ud og købe ind, når du er sulten“. Hvad snakker folk om? Det er da det bedste tidspunkt! Så kan man da rigtig tænke over, hvad man har lyst til og glæde sig til at komme hjem at lave det! Man er da ikke særlig motiveret, hvis man handler ind, når man er stopmæt. Det er mit bedste råd.