Opskrift på labskovs med rødder

Sådan laver du en moderne labskovs med rødder

Denne klassiker er skøn med lidt ekstra grønt!

4

Ingredienser

  • 600 g kalvekød, i tern (f.eks. fra bryst, bov eller )
  • vand
  • 2 løg
  • 30 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • en tepose eller gaze
  • 600 g kartofler, i tern
  • 600 g persillerødder, i tern
  • 2 spsk koldt smør
  • salt
  • Topping:
  • 3 små rødbeder (gerne flere farver)
  • 3-4 spsk balsamicoeddike
  • salt
  • 1 stort bundt brøndkarse
  • revet peberrod

Sådan laver du labskovs med rødder:

  1. Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med koldt vand. Tænd for varmen, og lad kødet simre under låg. Hak løgene. Kom peberkorn og laurbærblade i gaze eller en tepose, og kom det med i gryden. Tjek hele tiden, at der er vand, der akkurat dækker kødet.
  2. Lad det simre i ca. 1 time, eller til kødet er tæt på at være mørt. Skum undervejs det skum af, der danner sig på toppen, og kassér det. Tilsæt løg efter ca. 20 min.
  3. Skræl imens kartofler og persillerødder. Skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm, og kom dem med i gryden (tjek igen, at vandet lige akkurat dækker). Lad det hele simre, til kartofler og rødder er møre.
  4. Skræl imens rødbederne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend dem med balsamicoeddike og salt og groft plukket brøndkarse og peberrod efter smag. Tag gryden af varmen, smag til med salt og en smørklat, og servér din labskovs med rødbede, brøndkarse og peberrod.
  5. Sådan laver du lækre krydderurtekrebinetter
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter