5 gode råd, når du handler ind til fest

5 gode råd, når du handler ind til fest

Der er mange ting, som man skal have styr på, når man skal holde fest, og indkøbene bliver oftest en unødvendigt stresset oplevelse. Derfor har vi samlet 5 gode råd, så du nemmere kan komme igennem festindkøb uden sved på panden.

Planlæg menuen grundigt hjemmefra

Du kan spare dig selv for meget besvær, hvis du laver grundig planlægning hjemmefra. Vi anbefaler derfor, at du har styr på hele menuen, når du skal ud og handle. Først og fremmest bør du vide, hvad I skal have at spise. Derudover er det vigtigt, at du finder de præcise opskrifter, så du er helt sikker på, at du har alle ingredienser.

Hvis du er uerfaren med madlavning og bagning, kan det være en god idé også at planlægge en nødløsning, hvis noget skulle gå galt.

Hav indkøbsseddel med

Du bør altid have en indkøbsseddel med, når du handler ind, og det er især vigtigt, når du handler ind til en fest. Uden indkøbsseddel er der en stor risiko for, at du glemmer én eller flere ting, som du ikke kan undvære.

Det er desuden en rigtig god idé at strukturere din indkøbsseddel hjemmefra ved at dele varerne op i kategorier. Du kan eksempelvis dele dine varer op i grupperne: frugt og grønt, køl, frost, kolonial og andet.

Vælg en forretning, som har det hele

Det er især stressende at handle ind til en fest, hvis du skal i mange forskellige forretninger. Derfor anbefales det, at du vælger en forretning, som har alt, hvad du skal bruge.

Mange af de mindre supermarkeder har primært dagligdagsvarer, og det kan være en hæmsko, når du skal handle ind til en fest. I værste fald kan du risikere, at du skal i rigtig mange forretninger inden du er færdig med at handle ind.

Hvis du gerne vil undgå dette, kan du vælge et større supermarked som Føtex. Hvis du er nysgerrig, kan du se mere på foetex.dk, hvor de også har inspiration til lækre retter, der kan laves, når du får gæster.

Spring over, hvor gærdet er lavest

Man skal nå rigtig meget, når der kommer gæster, og derfor er det også vigtigt at huske på, at det er i orden at springe over, hvor gærdet er lavest. Du kan gøre det hele nemmere for dig selv ved at købe visse ting færdiglavet - eksempelvis madbrød, dressinger og lignende.

Det kan være en positiv oplevelse at lave en middag, hvor man har lavet alt fra bunden, men det kan også nemt blive en ubehagelig og stressende oplevelse. Det er derfor kun noget, som du bør kaste dig ud i, hvis du har rigeligt tid og kan forberede nogle af tingene dagen før.

Køb ekstra

Det er altid virkelig frustrerende at løbe tør for noget, når man skal have gæster – lige meget om det sker, mens man laver mad, eller når man sidder ved bordet.

Derfor bør du sikre dig, at du altid køber lidt ekstra, når du får gæster. Det er især vigtigt, at du søger for at have ekstra drikkevarer, da dette er ting, som man nemt løber tør for.

Sørg også for at købe ekstra af de almindelige basisingredienser i køkkenet, hvis du skal bruge dem – det vil sige mel, sukker, mælk, salt og lignende.