Betty Krag
Foto: Rasmus Weng Karlsen Hvordan ser det ud, når en mor og datter får til opgave at style hinanden? Mød stylisten Helle Høgsbo Krag og hendes 14-årige datter, Betty.

Betty Krag og Helle Høgsbro Krag

Danmarks 14-årige stilikon om sin mor: "Jeg vil være som hende, når jeg bliver voksen"

“Wow! Gid det var mig, der havde taget det der på.” Sådan tænker stylisten Helle Høgsbro Krag, 49, og hendes datter, skoleeleven Betty Krag, 14, ofte, når de ser hinanden om morgenen. Vi har bedt dem style sig selv og hinanden.

Helle

Helle Høgsbro Krag, 49, er uddannet fra Danmarks Designskole og styler alt fra butiksvinduer til spillefilm. Hun er kvinden bag den legende og nu hedengangne butik og webshop Crème de la Crème à la Edgar, som i december har en pop up-butik med juleting på Tullinsgade på Frederiksberg.

Beskriv din stil
– Farverig, humoristisk og god kvalitet. Jeg gør noget ud af mig selv og tænker over at pynte mig hver eneste dag. Du kan aldrig vide, hvor du ender om aftenen, og det ville være ærgerligt, hvis du ikke havde gjort dig umage om morgenen. Min garderobe er fyldt med minder og historier og er lidt som en dagbog for mig. Da jeg var 15, arbejdede jeg på et plejehjem, hvor en ældre dame en dag bød mig et Tyrkisk Peber-bolsje. Jeg svarede, at jeg elskede Tyrkisk Peber, hvortil hun meget bestemt sagde: "Unge dame, man kan ikke elske døde ting." Det har jeg har tænkt over mange gange siden og er kommet frem til, at jeg godt kan elske et par af mine yndlingssko.

Hvad er god stil for dig?
– Jeg er vild med personlig stil, og så elsker jeg, når folk bruger farver. Jeg synes også, at matchende sæt er god stil, fx når jeg ser en ældre dame i et sæt med jakke og nederdel a la Chanel. Også selv om det ikke er noget, jeg selv ville gå i.

Hvad beundrer du mest ved din datters stil?
– Betty er meget modig, og nogle gange når hun har klædt sig på og er på vej i skole, tænker jeg: "Hold da kæft!" Men det er hendes personlighed, jeg ser mest op til. Hun har store drømme og gør noget ved det. Det er sejt.

LÆS OGSÅ: Ulrikke Toft Simonsen: "Jeg elsker mine forældre overalt på jorden, men jeg synes, at det har været mere negativt end positivt"

Hvad inspirerer dig ved din datter?
– At hun ikke er bange for at skille sig ud. Det er fantastisk, at hun ikke tænker for længe over tingene, men springer ud i noget nyt og gør det, hun har lyst til.

Hvad er det bedste stiltip, du har fået af Betty?
– "Husk nu, at du bliver snart 50, mor."

Hvis du frit skulle style Betty, hvad ville du så give hende på?
– Jeg er tosset med den lyserøde blondekjole fra Ganni til Betty.

Låner du fra din datters klædeskab?
– Nogle gange låner jeg hendes Gucci-taske (Bettys mest ekstravagante køb, red.), men det må jeg ikke. Ellers er det ofte den anden vej, at der udlånes ting.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 13-årige stilikon

Er der noget, I deler?
– Nogle gange dele-køber vi. Hvis man kun skal betale halvdelen, føles det ikke så dyrt.

Hvad har du mest af i garderoben?
– Hvide sko. Jeg tror, jeg har 10 par hvide sko fra høje hæle med similisten til flade sneakers. Hvis ikke det var lidt mærkeligt, ville jeg kun gå i hvide sko. Et par hvide pumps, og så er outfittet hjemme.

Hvor shopper du?
– Jeg shopper mest, når vi er ude og rejse. Herhjemme shopper jeg ikke særlig meget dyrt tøj. Mit seneste køb er fx en smuk stribet kjole fra Zara, som jeg fandt på udsalg til 59 kr. Jeg blander ofte helt billige ting med lidt dyrere sager, og så køber jeg meget genbrug i butikker som København K, hvor du skal lede lidt efter de gode fund, og i mere luksuriøse genbrugsbutikker som Twenty Nine Twenty i Charlottenlund. Jeg elsker også udvalget i Holly Golightly, og så har Betty lige fået mine øjne op for online-shopping, som jeg ellers aldrig rigtig har gjort mig i.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?
– Nogle satans høje, lange, røde lakstøvler.

Betty

Betty Krag, 14, går i 8. klasse på Bernadotteskolen, arbejder som hjælpepige i luksusbutikken Holly Golightly i sin fritid, laver Instagram-videoer til Copenhagen Fashion Week og sælger farverige armbånd på Instagram-profilen @helloyellowcharms.

Beskriv din stil
– Farverig, mønstret og en sjov blanding. Jeg kan ikke sige lyserød, når jeg allerede har sagt farverig, vel?

Hvad er god stil for dig?
– Jeg kan godt lide, når man blander nogle ting, man måske ikke har set blandet før, og gør outfittet til sit eget.

Hvad beundrer du mest ved din mors stil?
– At hun går i Mickey Mouse-trøjer. Og at hun nogle gange kommer ned om morgenen, og så tænker jeg: "Wow, gid det var mig, der havde taget det der på," selv om det bare er et par bukser og en trøje.

LÆS OGSÅ: Denne 12-årige står bag stilikonernes favoritøreringe

Hvad inspirerer dig ved din mor?
– Jeg vil være som hende, når jeg bliver voksen. Hun er nuttet og smuk.

Hvad er det bedste stiltip, du har fået af din mor?
– At hver dag er en fest.

Hvis du frit skulle style din mor, hvad ville du så give hende på?
– Et tracksuit fra Julie Fagerholt Heartmade.

Låner du fra din mors klædeskab?
– Ja tit, og nogle ting er også blevet lidt mine, fordi jeg har lånt dem så meget. Nogle gange har jeg lånt noget, som hun endnu ikke selv har brugt. Det er hun ikke så glad for.

Hvad har du mest af i garderoben?
– Hvide T-shirts med print, solbriller og iPhone-covers.

Hvor shopper du?
– Mine yndlingsbutikker er Ganni og Zara. Jeg elsker også Topshop, men mest på nettet. Ellers køber jeg mange ting brugt, især på loppemarkeder.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?
– Jeg ønsker mig meget en taske fra Olympia Le-Tan, et par Nike Air VaporMax, flere iPhone-covers og...

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil