”Jeg har aldrig haft rollen som den unge, hippe og lækre – heldigvis”

”Jeg har aldrig haft rollen som den unge, hippe og lækre – heldigvis”

Underholdningsbranchen kan godt være et hårdt sted at ældes naturligt – især for kvinder. Det er det ikke rigtigt for Signe Lindkvist, og det tilskriver hun en blanding af at have fundet sin hylde i branchen, og at hun i en ung alder fandt noget, hun var rigtig god til.

Smukke Signe Lindkvist hviler i sig selv. Lykkeligvis. For hende og for alle os, der kigger med, når hun går på skærmen. Det er ikke givet i underholdningsbranchen, hvor udseende betyder mere end på så mange andre arbejdspladser. Men da hun entrerede vores alles tv for 30 år siden, var det ikke udseende og forfængelighed, der fyldte særlig meget i hende.

”Min første værtsrolle var i ”Fjernsyn for dig”, og der betød udseende virkelig ikke noget. Der var jeg blevet valgt for at være mig, og for mit hoved – ikke for, hvordan jeg så ud, og det, tror jeg, var en virkelig god og heldig start for mig”, siger Signe Lindkvist.

Der gik nemlig ikke mange år, før den unge tv-vært fandt ud af, at underholdningsbranchen også var et sted, hvor man blev mål og vejet på sit udseende, og hun har selv oplevet at blive valgt både til og fra til castings på grund af måden, hun tog sig ud.

”Nogle gange har jeg været lige dét, der skulle bruges, og andre gange har jeg fået at vide, at jeg larmede for meget, var for lav, eller ikke var den ’rigtige type’. Som ung gik det mig mere på, fordi man jo er meget mere påvirkelig i ungdommen, og andres mening betyder meget for ens selvopfattelse, men jeg fandt heldigvis ret hurtigt min hylde i underholdningsbranchen og lige præcis det, jeg var god til, og det gør vanvittig meget godt for et ungt menneskes selvtillid, selvbillede og ro”, siger hun.Signe-Lindkvist11402_614.jpg

Den sjove, skæve hylde

Når man erfarer, at man virkelig kan noget og er et menneske, der har noget værdifuldt at byde på, så får man nemlig lidt mere at stå imod med.

”Min anden rolle var på et program, der hed ”Candyfloss”, der var til teenagepiger, hvor vi talte om noget af alt det, der kan være svært i de år. Det var her, jeg virkelig fik smag for at lege med mit udseende. Nogle gange var jeg sminket helt drag-agtigt og andre gange mere som en nuttet baby-doll, og jeg fandt ud af, at jeg kunne bruge mit ansigt og udklædningen på en helt særlig måde, som andre ikke gjorde”, siger Signe Lindkvist.

Det udgjorde endnu en trædesten mod den hylde, der skulle vise sig at blive hendes.

”Jeg fandt relativt tidligt ud af, at jeg ikke er ’den pæne pige’. Det behøver jeg faktisk slet ikke være. Med årene er det kun blevet mere krystalklart for mig, at jeg meget mere er hende den sjove og skæve, der er vild med at lege med mit udseende og udtryk og nå ud til folk den vej. Og der var rent faktisk en hylde til mig, for der var ikke ret mange andre, der var som mig, og det har været en kæmpe styrke”, siger hun.

Alligevel medgiver hun, at hendes udseende helt bestemt har betydet noget for, at hun er landet, hvor hun er.

”Det er klart, at hvis jeg havde været meget grimmere, så havde jeg også haft det svært, ikke? Og det er også ret tydeligt for mig, at havde jeg nu været 25 centimeter højere, så havde jeg skullet slås mere med mærkater som en mere stereotyp pæn og model-agtig pige. Men jeg er heldigvis ikke meget over halvanden meter høj, og det er ikke så tit, man hører det, men det har faktisk nok været ret perfekt”, griner Signe Lindkvist.

Og som bonus er det også en hylde, hvor det er rimelig tilforladeligt at vokse sig voksen og ældes, forklarer hun.

Typen, der ældes med glæde

”Der er mange fordele ved, at jeg aldrig har været castet til at være hende den unge, hippe og lækre. Altså, hun havde jo haft det noget mere vanskeligt, for på et tidspunkt løber tiden jo ud. På et tidspunkt er der lidt for mange fine linjer, og øjenlågene hænger lidt for meget til, at man kan være den unge og smarte længere, og så begynder det bare at blive mærkeligt”, siger Signe Lindkvist.

Der er hendes persona mere taknemmelig, mener hun, og andet havde heller ikke passet hende særlig godt personligt.

”Jeg har store øjne, æblekinder og lidt af et gummiansigt, der kan lave mange grimasser og mimiker, og det har faktisk altid været en styrke for mig i branchen, når jeg ser tilbage. I dag har jeg også masser af smilerynker. Man kan se, at jeg har levet et liv, hvor jeg har pjattet og grinet meget, og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Jeg føler, der er plads til, at jeg bliver ældre i den type værtsroller, jeg har fået og stadig får, og det har jeg det rigtig godt med”, siger hun.

Signe Lindkvist er sig selv på godt og ondt, og det er vigtigt for hende at portrættere, især for den generation, der vokser op nu.

”Jeg synes, de har det hårdt. De bombarderes med det perfekte på en måde, der næsten ikke er til at fatte for mig. Da jeg var ung, så man det, når man opsøgte det aktivt i et ungdomsblad eller på coveret af en LP. I dag er der helt urealistisk og uægte perfekthed allevegne, og det er vigtigt for mig at være med til at vise et mere nuanceret, ægte billede” siger hun.Signe-Lindkvist11447_614.jpg

Holde det ægte

Signe Lindkvist ser ud, som man nu engang gør, når man er 47 år og har levet livet godt og grundigt hele vejen.

”Jeg er virkelig ikke ked af den måde, jeg ser ud på. Jeg synes, det kører meget godt for mig i en alder af 47 år, og jeg synes, mine rynker fortæller, hvem jeg er”, siger hun med et lille grin.

Hun passer sin hud med lækker ansigtspleje, griner en masse, og husker sig selv på, at når hun nogle gange bliver selvkritisk over sit udseende, så ligger årsagen som regel et helt andet sted.

”Livet har lært mig, at når jeg nogle gange bliver øv over, at jeg har taget på eller er blevet lige lovligt tynd, eller når mine rynker springer mig i øjnene, så er det næsten altid noget andet, der er på spil. Så er jeg stresset eller har måske fået fire nej’er i træk på programmer, jeg gerne ville lave. Og så arbejder jeg på dét. Passer på mig selv, taler med nogen, lader mig selv være til”, siger hun.

”Livet er ikke perfekt, og ingen mennesker er hverken perfekte eller glade altid. Jeg mener, vi med et lidt større talerør har et ekstremt stort ansvar for at vise os som rigtige mennesker. Det betyder også at vise os, når vi er grimme, trætte, når vægten svinger, eller når øjenlågene er blevet lidt tungere. Vi skal turde vise, at livet er hele paletten” siger Signe Lindkvist.

Din hud fortæller din unikke historie.

Dit ansigt viser, hvor meget du har grint, grædt, været bekymret, følt, elsket, levet gennem alle årene og bærer din personlige historie. Lad NIVEA Q10 passe på din hud og blive en naturlig del af din historie. NIVEA Q10 øger hudens egen produktion af Q10 og kollagen, fugter, beskytter og sikrer du, at din hud er klar til alle de følelser og oplevelser i livet, der kommer din vej.

  • Øger hudens egen Q10 & kollagen
  • Den er identisk med din huds egen Q10
  • Fugter, plejer og beskytter
  • Giver huden energi

Læs mere her.