Fyld din slikskål til randen med disse marshmallows, som du kan spise med god samvittighed.

Guf løs af slikskålen

Pilatesinstruktør Hanna Dalsgard sørger hele tiden for at holde blodsukkeret stabilt, så hun ikke går død hen ad eftermiddagen - og disse marshmallows er perfekte til formålet. De er også fantastiske til hygge og en kop te i løbet af dagen.

Sådan laver du de lækre marshmallows:

2,5 dl vand

3 spiseskeer gelatine

(Det er vigtigt, at du bruger en rød gelatine, da den kan stivne. Du kan købe Hannas favorit fra Great Lakes via Stjernesund.dk)

Put vand i en stor skål og drys gelatinen over det. Vær omhyggelig med at sprede gelatine-pulveret ud over hele vandoverfladen. Lad det stå en halv time.

400 g hvidt sukker

1 ¼ dl vand

Bland vand og sukker i en gryde og bring det i kog, mens du rører. Lad det koge let – blandingen skal helt op på 115 grader, du kan evt. tjekke med et termometer.

Hæld det varme sukker over gelatinevandet og pisk det sammen med en elektrisk mikser på fuld speed i ti minutter til det opnår marshmallow konsistens og kan lave små toppe.

Vil du have lidt ekstra smag til dine marshmellows, så kan du tilføre saften fra en halv lime eller en teske vanilje, inden du begynder at piske – ikke bagefter.

Smør et 20x30 cm fad (helst glas eller porcelæn) med kokosolie og hæld massen deri. Lad det stå i cirka 12 timer.

Tag marshmellow-pladen op og klip den i mundrette størrelser med en saks og gem godterne i en lufttæt beholder.

"Velbekomme"


Prøv også denne opskrift på kanelsnegle, som gør, at du sagtens kan klemme en ekstra snegl ned. Og vil du vide mere om Hannas pilates og undervisning - så læs her.  

Pilatesinstruktør Hanna Dalsgard.