hjemmetræning corona
SPONSORERET indhold

Yoga, dans eller styrketræning: Her finder du livevideo og onlinetræning til stuegulvet

Med livevideoer og online træning kan du nemt holde formen ved lige uden at bevæge dig uden for din dør. ALT.dk guider dig til de bedste hjemmetræningsmuligheder.

Af: Cille Lewinsky Foto: Getty
26. mar. 2020 | Sundhed | Fit living

Danmark er lukket ned. Sådan lød meldingen fra statsministeren i sidste uge.

Men det betyder ikke, at dit liv behøver at gå helt i stå – og det betyder slet ikke, at din træning skal sættes på pause.

Flere og flere yogaundervisere og træningsinstruktører er nemlig i løbet af de seneste dage begyndt enten at livestreame deres undervisning på de sociale medier eller lægge videoer op på YouTube eller Instagram.

På den måde kan du med kun et klik holde formen ved lige – og samtidig undgå at udsætte dig selv eller andre for smittefare.

ALT.dk har samlet en liste over nogle af de bedste hjemmetræningsplatforme – og der er både noget til dig, som vil svede, og dig, der har brug for at finde roen i en ellers stressende tid.   

Yoga

Line Rømer

Hver mandag kl. 10 og fredag kl. 11 livestreamer yogalæren Line Rømer 60 minutters hatha yoga på Instagram. Det kræver blot en yogamåtte – eller et håndklæde – og så er du i gang. Yogatimen ligger på Instagram i 24 timer, så hvis ikke det passer dig på det tidspunkt, kan du se videoen senere på dagen.

Line Rømer opfordrer til, at man donerer 20 kroner for yogatimen, da hun som selvstændig er presset i disse corona-tider. Til daglig underviser hun blandt andet i YO Studios og Do Yoga.

Mind And Body Lab

Det lille yogastudie Mind And Body Lab, der holder til på Østerbro, har lagt gratis yoga-videoer op på deres hjemmeside. Her kan du nyde alt fra en halv times ashtanga eller kundalini-yoga til 40 minutters Morning Flow med afsluttende Shavasana – den sidste og afspændende yogastilling. Der er noget for enhver smag – og alle underviserne er enormt kompetente og dygtige.

Do Yoga

Det københavnske yogastudio Do Yoga har også online yoga, hvor du både kan nyde afslappende hatha yoga eller den mere mantra-baserede yogaform kundalini. Deres videoer er gratis og tilgængelig på deres hjemmeside.

Yoga Breaks - for børn

Yoga er ikke kun for voksne, men også for børn. Yoga Breaks - Ro i klassen har lavet en serie af yogasessioner i børnehøjde. Med en fin illustreret video på YouTube giver den 15 minutter lange yogatime dine børn mulighed for (også) at prøve at finde ro i en ellers stressende tid.

Dans dig glad

Vær med til (digital) fællesdans hver søndag kl 11.30, når ALT for damerne sammen med Silas Holst og Jan Kaae Svensson sender live på både Alt for damernes, Powerhouse og Silas Holsts Instagram. Silas og Jan danser for - I danser med!

www.instagram.com/altfordamerne/

www.instagram.com/powerhousecopenhagen/

www.instagram.com/silasholst

 

Styrketræning

YO Studios

Det aarhusiansk-fødte YO Studios, der nu også har to studier i København, har skabt en YouTube-kanal, hvor du kan abonnere på deres mange og forskelligartede træningsvideoer. De har alt fra core- og barretræning til pilates og yoga. Hver dag livestreamer de deres undervisning, men passer det dig ikke at ”tage til” en barretime kl. 10, kan du blot følge nogle af de videoer, de løbende uploader til deres kanal.

Energii.dk

Vil du have sved på panden, skal du følge Gitte Sallings, ejeren af Energii.dk, gratis online træningsvideoer. Hun guider dig igennem hele kroppen, hvor du kan være sikker på både at få pulsen op og styrke kroppen. Der er skruet op for musikken, så for en kort stund glemmer du nææsten, at du står derhjemme. Alt, du skal bruge, er et gulv og en træningsmåtte.

Crossfit Copenhagen

#arcacovidchallenge er Crossfit Copenhagens svar på corona-træning. Ved at følge hasttagget får du dagligt nye challenges, som du kan lave hjemme på stuegulvet. Det kræver blot, at du forstår, hvad en amrap, atomic situps eller air squats er – og hvis du er tvivl, kan YouTube heldigvis hjælpe dig. En ting er sikkert; følger du deres træning de næste to uger, står du skarpere end før coronaen.  

Healthy Skinny Bitch

Fit Livings chefredaktør Sara Jin Smidt, også kendt som Healthy Skinny Bitch, lægger løbende træningsvideoer ud på sin Instagramprofil af samme navn. Øvelserne er nemme at lave derhjemme, og niveauet er for alle.

SATS

Sats livestreamer op til 10 holdtimer, som du kan joine hjemme fra stuen. Derudover finder du også træningsprogrammer fra Dance, Family og Mama, så du kan holde formen, når det passer bedst i løbet af dagen. Det hele er gratis - også for ikke medlemmer.

Se træningsholdene her

Anbefalet til dig