'Kål er megasundt og superbilligt'

Sådan holder kålkællingen sig sund

Kål drikkes, kommes i salater og spises endda i fastfood. Den ene halvdel af Kålkællingerne, Camilla van Norde, spiser kål hver dag og på alle måder. Og så er meget mere til gåture i naturen frem for timer i fitnesscentret.

Mandag:

- For tiden er jeg i praktik på teatret Hotel Pro forma på Amager, men i dag har jeg fri, så jeg sover længe. Om aftenen laver min kæreste mad, mens jeg står for salaten. Den er meget simpel: spidskål, der er min favoritkål for tiden, gulerødder skåret i julienne, quinoa og vinaigrette. Jeg spiser meget kål – det er megasundt og superbilligt.

Sådan holder kålkællingen sig sund


Tirsdag:

Sådan holder kålkællingen sig sund

- Jeg cykler til Hotel Pro forma, hvilket jeg altid gør, når det er muligt. Det er en dejlig måde at vågne på: At sidde på cyklen og få vind i håret. Om eftermiddagen arbejder jeg på et foredrag, Kålkællingerne skal holde. Og om aftenen læser jeg Lars Frosts "Allermest undrer det mig, at vi glemmer", der er en afslappet måde at få et intellektuelt boost på.

- Jeg har haft mange problemer med hold i nakken, så for halvanden måned siden startede jeg til fysioterapeut. I dag er jeg dér to gange: Om morgenen på et skulderhold og igen senere på dagen, hvor jeg får en behandling. Det er vildt så meget, det har hjulpet! Senere går jeg ned og køber min yndlingslæbepomade, som er så økologisk, at man næsten kan spise den.

Torsdag:

- Jeg arbejder hjemme, hvilket giver en dejlig ro. Op ad dagen går jeg tur med min veninde og samarbejdspartner i Kålkællingerne, Emilia. Jeg dyrker ikke decideret motion, og jeg tror faktisk, at en lang gåtur med en god veninde i frisk luft er bedre for mig end at stå og blive råbt ad i et fitnesscenter.

Fredag:

- Jeg stater morgenen med en grøn smoothie med spinat, mynte, ananas, banan og ingefær. Det smager så lækkert, og jeg kan bedre lide at blende det hele end at lave det til saft, da jeg så også får fibrene med. Derefter tager jeg på arbejde med min madpakke – en broccolisalat. Efter arbejde køber jeg en durum med falafel – der er et sted på Nørrebrogade i København, der kommer rødkål i!

Lørdag:

- Jeg er til navngivningsfest for min søsters datter i Viborg om dagen. Om aftenen tager jeg ud at spise med mine forældre. Når jeg er ude at spise, går jeg ikke efter, hvad der er sundt, men spiser, hvad jeg har lyst til. Ellers er det jo ikke sjovt at tage ud at spise. Så i aften får jeg rådhuspandekager til dessert ...

Sådan holder kålkællingen sig sund

Søndag: -

Jeg har min computer med til Århus og arbejder hele dagen. På et tidspunkt vil jeg gå en tur, men da jeg kommer forbi Aros, ender jeg med at gå derind istedet. Jeg har årskort. Det betyder meget for mig, at blive inspireret, ellers så hænger jeg med håret... Så det er en god pause. Senere går jeg hjem og arbejder videre. Jeg drikker te med mælk. Og det skal være økologisk sødmælk! Jeg drikker ikke så meget mælk, men når det er, skal det være ordentligt. Ellers mister jeg glæden ved det. Jeg gider ikke den der mellemvej.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du sundt til sommer