Simon Kjær

Foto: Getty Images Bliv klogere på den vellidte fodboldspiller, Simon Kjær, her.

7 ting, som du (måske) ikke vidste om landsholdsanfører Simon Kjær

Foruden at være anfører for det danske fodboldlandshold, kan Simon Kjær også bryste sig med titlen Årets gentleman. Men hvem er han egentligt? Den høje, blonde forsvarsspiller med jyske rødder. Få mange flere facts om Simon Kjær her.

Han er vant til at gå forrest som anfører for det danske fodboldlandshold. Men det er ikke kun på banen, at 32-årige Simon Kjær viser lederevner.

Simon Kjær viste sig også som en stor leder og tog ansvar, da han og resten af det danske herrelandshold gennemlevede nogle meget svære minutter efter Christian Eriksens kollaps under EM i Parken. Efterfølgende blev landsholdsanføreren hyldet verden over for sin ageren i det skæbnesvangre minutter på grønsværen.

Få mange flere facts og bliv klogere på den vellidte jyske fodboldspiller her.

1. Kåret som ’Årets gentleman’

Simon Kjær er kåret til ’Årets Gentleman’ i Milano. Titlen gives til spillere i Serie A, der har været et godt eksempel for unge spillere og har fremmet selve fodboldspillet fremfor at være usympatisk i sporten.

Derved skriver Simon Kjær sig ind i historiebøgerne på linje med legender såsom Kakà, Maldini, Ronaldo og Pirlo, der tidligere har vundet prisen.

"Det er vigtigt at opføre sig ordentlig både på og udenfor banen. Det handler om at være en godt eksempel for holdkammeraterne og fans, siger Simon Kjær i et interview med indkast.dk efter have vundet den prestigefyldte pris i Milano.

Læs også: 7 ting, du måske ikke vidste om landsholdsmålmand Kasper Schmeichel

2. Har levet et nomadeliv

Gennem årene har Simon Kjær og hans kone Elina Gollert Kjær boet i mange forskellige lande. Hans fodboldkarriere har betydet, at han og familien har måtte flytte meget rundt, og de har blandt andet boet i Lille i Frankrig, Istanbul i Tyrkiet og i Sevilla i det sydlige Spanien.

Desuden har Simon Kjær spillet og boet i både Palermo, Bergamo, Rom og Milano i Italien samt i Wolfsburg i Tyskland.

I et interview med Billedbladet fortæller Elina, at hun har taget nomadelivet som en udfordring.

"Sådan er det, når man er gift med en professionel fodboldspiller, og hans karriere kommer i første række," siger hun til bladet. Hun fortæller også, at hun altid har gjort meget ud af at skabe hjemlige omgivelser for sine to drenge, men at det kræver gå-på-mod at falde til i en ny by, et nyt land og på et nyt sprog.

3. Bærer rundt på ”Den sidste nadver”

Simon Kjær har ligesom så mange andre tatoveringer, men særligt én adskiller sig nok fra de flestes. Tatoveringen, der er sort og fylder det meste af Simon Kjærs højre underarm, forestiller nemlig ”Den sidste nadver”.

I et interview med Jyllandsposten fortæller han, at han har fået tatoveringen, fordi han er konfirmeret og betegner sig selv som en person med ”en vis tro”.

"Jeg vil hellere have en tatovering, som jeg kan se tilbage på og glæde mig over, i stedet for at se tilbage på en om tre år og fortryde den. Den skal have noget betydning," siger han til avisen. 

4. Færdig med at bo i Danmark

Selvom Simon Kjær er født og opvokset i Lund, en lille by udenfor Horsens, har han ikke umiddelbart nogen planer om at vende tilbage til det østjyske. På spørgsmålet om, hvorvidt han kan se sig selv flytte tilbage til det land, han fører an for på fodboldbanen, svarer han meget klart.

"Jeg kommer aldrig tilbage til Danmark igen. Jeg er fra Lund. Min kone er fra Stockholm, så at bede hende om at flytte til Horsens eller Aarhus tror jeg sgu vil være for småt til hende, hvis jeg skal være helt ærlig. Så kunne man vælge at bo i København, men så kunne vi lige så godt bo i Stockholm, hvis det skulle være," siger Simon Kjær i et interview med TV2.

"Det med kulturen, vejret og livet. Det har jeg lært er vigtigt for mig. Nu har jeg lige været hjemme i en uge og træne. Der var godt nok koldt. Og mørkt," kommer det grinende fra Kjær.

Læs også: 10 ting, du (måske) ikke vidste om Kasper Hjulmand

5. Mødte sin kone på en natklub

I 2017 blev Simon Kjær gift med sine smukke svenske kæreste Elina Gollert Kjær, som han havde mødt otte år tidligere på en natklub.

Parret blev gift ved et storslået, romantisk bryllup i den italienske hovedstad, Rom, hvilket man kan se på flere billeder på Simon Kjærs tidligere tyrkiske klub, Fenerbahces, hjemmeside.

6. Opkaldt efter tordenguden

Da Simon Kjær spillede i fodboldklubben, tyrkiske Fenerbahce, fik han et mytologisk øgenavn. Hans tyrkiske fans kaldte nemlig den blonde forsvarsspiller fra Skandinavien, Thor. Opkaldt efter tordenguden i nordisk mytologi, og fordi Simon Kjær hedder Thorup til mellemnavn.

7. Modtaget pris for Eriksen-hjælp

Sammen med den danske lægestab, repræsentanter fra Parken samt landsholdets læge og fysioterapeut er Simon Kjær blevet hædret for den store indsats, som de alle leverede for Christian Eriksen, da han faldt om med hjertestop under EM.

I august modtog han således en pris fra Det europæiske fodboldforbund (UEFA). Prisen hedder UEFA President’s Award 2021.

Kort om Simon Kjær

  • Hans fulde navn er Simon Thorup Kjær
  • Han er født den 26. marts 1989 i Lund lidt udenfor Horsens
  • Simon Kjær er gift med svenske Elina Gollert Kjær, der har studeret design. Sammen har de to sønner, Viggo og Milas.
  • Familien bor til daglig i udkanten af modebyen Milano i Italien
  • Simon Kjær er forsvarsspiller for AC Milan og anfører for det danske fodboldlandshold
  • Har spillet for FC Midtjylland, Palermo, Wolfsburg, Roma, Lille, Fenerbahce, Sevilla og siden 2020 for AC Milan i Italien.
Se, hvad vi ellers skriver om: Lister og Kendte