Overvægtige tabte sig 4,7 kilo i snit med denne kost

Overvægtige tabte sig 4,7 kilo i snit med denne kost

En undersøgelse af en bestemt type kost blandt 181 overvægtige danskere gav et gennemsnitligt vægttab på 4,7 kilo.

Spis masser af bær, fuldkorn og kål. Ny nordisk hverdagsmad fører nemlig til vægttab, sænker blodtrykket og mindsker risikoen for udvikling af diabetes. Det viser ny undersøgelse fra forskerne fra Forskningscenter OPUS ved Københavns Universitet.

Igennem et halvt år har de forsynet 181 overvægtige deltagere med enten 'gennemsnitlig dansk mad', som frikadeller, pizza, brød, kartofler og pasta, eller 'ny nordisk hverdagsmad', hvilket vil sige en type af mad, der bl.a. indeholder flere lokalproducerede, sæsonprægede råvarer - såsom kål, bær, rodfrugter og urter, mere fuldkorn, flere fisk og skaldyr og mindre, men bedre kød.

Studiet viste, at deltagerne, der spiste 'ny nordisk hverdagsmad', gennemsnitligt tabte sig 4,7 kg, hvorimod gruppen, der spiste 'gennemsnitlig dansk mad', til sammenligning tabte sig 1,5 kg i gennemsnit.

'Ny nordisk hverdagsmad'-gruppen havde desuden et fald i blodtrykket efter seks måneder, sænkning af blodtrykket har stor betydning for udviklingen af hjertekarsygdommet, og derudover oplevede de et fald i kolesterol, fedt i blodet samt blodsukker.