SPONSORERET indhold

Sara Maria har lidt i flere år: Når det føltes, som om jeg ikke kunne få luft, tog jeg på akutmodtagelsen

I det meste af sit liv har Sara Maria Franch-Mærkedahl kæmpet med angst. Når det var allerværst, måtte hun en tur på akutmodtagelsen, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

Af:: Marie-Louise Truelsen og Julie Bruun Lund Foto: Franne Voigt
04. okt. 2023 | Sundhed | ALT for damerne

Hvis man ikke har prøvet at have et angstanfald, kan det være svært at forstå, hvordan det føles, og det er nok også forskelligt fra menneske til menneske.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Den tidligere vejrvært på TV 2 Sara Maria Franch-Mærkedahl har oplevet på egen krop, hvad det vil sige at have et angstanfald. For det er noget, hun har døjet med det meste af sit liv. Og når det var allerværst, måtte hun en tur på akutmodtagelsen.

Det fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne nummer 40.

For Sara Maria begyndte angstanfaldene ofte efter en længere indre dialog. Hun kunne bruge flere timer på at have en indre diskussion imellem sit rationelle og irrationelle jeg.

På et eller andet tidspunkt ville hun nå til et punkt, hvor hun blev så udmattet, at hun ikke længere kunne slå alle sine irrationelle angsttanker ned med sine rationelle argumenter, forklarer hun.

”De irrationelle tanker begyndte at overtage mit system, og jeg fik snurren i fingrene og snurren for brystet. Jeg fik en følelse af tyngde over brystet på samme måde, som man kan føle, at en hånd eller fod sover, og jeg følte, at jeg var ved at blive kvalt.”

”Somme tider har jeg været nødt til at tage en tur på akutafdelingen for at blive tjekket, når jeg har følt, at jeg ikke kunne få luft, eller når jeg har været bange for, om jeg havde fået en blodprop. Når de så målte, at der ikke var noget fysisk galt, faldt jeg til ro igen,” fortæller hun.

Evig støtte

I stedet for at tage på akutmodtagelse har det andre gange hjulpet Sara Maria Franck-Mærkedahl at ringe til sin mor, som hun kunne snakke med, indtil tankerne faldt til ro. For det var altid dem, der var roden til hendes angst.

I dag har Sara Maria Franch-Mærkedahl fundet hjælp til at kontrollere de angstfyldte tanker, og så er hun heldig at have en kæreste i Nikolaj Kopernikus, som rummer hende, fortæller hun.

”Jeg har fundet verdens mest tålmodige, optimistiske og omfavnende menneske. Det har jeg også mange venner, der er, men de står jo ikke op med mig hver dag. Nicolaj har været en kæmpe støtte og en virkelig god samtalepartner. Nicolaj rummer meget, og han rummer også meget med mig.”

Læs hele interviewet med Sara Maria Franch-Mærkedahl her, hvor hun fortæller mere om, hvad det er for en terapiform, som har hjulpet hende til at overvinde sin angst. Her blev især én øvelse altafgørende for hende.

Anbefalet til dig