Slankekur med fastfood
Slankekur og fastfood er ikke nødvendigvis en modsætning, kan du se i den nye kogebog fra Inger Kauffeldt og Helle Kleist.
Hotdogs, tacos og bagels – det lyder ikke særlig sundt, vel? Men det kommer an på, hvordan du laver retterne, lyder det i den nye kogebog fra De Danske Vægtkonsulenter ”Supersund Fastfood”. Her kan du se, hvordan du laver dine egne – sunde – tortillas fra bunden og hvilken slags ost, du skal drysse ud over.
"Tip! Der står kcal-beregninger ved alle retter, så bogen kan bruges sammen med kuren ”Spis dig slank” som kom med ALT for damerne i uge 1."
Her kan du donwloade nogle af opskrifterne fra den nye kogebog.
I materialet, du kan downloade, henvises der til en pizzadejs-opskrift, som du får her:
Pizzadej
- 250 g italiensk durummel (tippo 00)
- 1/3 pakke gær
- 1 ½ dl lunkent vand
- ½ tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- En lille smule grovere mel (semulina)
Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i fordybningen sammen med salt og olie. Saml dejen og ælt, til den er smidig og glat.
Vej dejen af i portioner af 80 g (svarer til 60 g brød på DDV’s kostprogram efter bagning).
Denne dej kan bruges til diverse pizzatyper og andet, som du finder opskrifter på her i bogen.
Pizzadej behøver ikke hæve, hvis den blot rulles tyndt ud, men den tager bestemt ikke skade af at hæve en halv time i køleskabet. De resterende portioner pakkes ind i køkkenfilm uden hævning og kan opbevares i køleskab i ca. 4 dage, hvorefter dejen rulles ud og er klar til brug.
Brug en lidt grovere mel til at drysse bordet med, når du ruller dejen ud.
Nøgleord: De Danske Vægtkonsulenter, Supersund Fastfood, Spis dig slank.