Undgå "grill-fælderne"
Grillsæsonen er i fuld gang. Det er tid til saftige grillbøffer, pølser, sprøde salater og grillede grøntsager. Og det kan alt sammen nemt falde i tråd med en sund livsstil, hvis du undgår de klassiske fælder
Fælde 1: Det hvide brød, kartofler, majs og is
Bag dit eget fiberrige brød af rugmel, klid, kerner og nødder, eller undlad brød helt. Spis få af de nye kartofler, fx 1-2 og erstat halvdelen af kartoflerne med blomkål, når du laver kartoffelsalat.
Majs indeholder meget stivelse, og derfor også mange kalorier på niveau med kartofler. Nyd evt. en halv majskolbe og erstat den almindelige is med en sukkerfri variant.
Fælde 2: Alkohol og snacks
Kolde øl, hvidvin, rosevin og god rødvin hører typisk grillsæsonen til, ligesom chips og peanuts er en almindelig snack at spise, før man går i gang med grillbuffeten. Særligt rødvin indeholder både mineralet jern, som f.eks. er vigtigt for, at du kan opretholde din blodprocent, og stoffet proanthocyanidin, som er vigtigt for din hud i forhold til rynker. Et glas vin/rosevin koster 100 kalorier, hvilket svarer til en mellemstor pære. Undlad chipsskålen, erstat den evt. med saltede mandler, cashewnødder eller peanuts.
Fælde 3: For store portioner
Er du på kur, handler det om, at du sammensætter din grilltallerken rigtigt. Spis dig mæt i protein fra kød, fjerkræ, fisk og skaldyr og sprøde salater, grillede grøntsager samt fedtstoffer dvs. oliedressing, pesto og nødder mv. Grillmad smager ofte af mere og for at undgå at spise for meget mad, er det et godt trick lave små portioner, hermed kan du spise flere gange af buffeten. Buen provecho (velbekomme), som man siger på spansk!
Få Majbritts opskrifter på lækker og sund grillmad i ALT for damerne uge 25 2012.
Læs også: 5 skønne retter til grillen