sponsoreret indhold
Alternative to-do’s i Berlin
SPONSORERET indhold

Alternative to-do’s i Berlin

Tokyo, New York, Paris, London og Berlin. Fem af klodens måske mest hypet storbyer, hvor du får serveret uendelige bunker af kultur, mode, historie og ikke mindst caféer og restauranter.

22. jun. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Men hvor Tokyo, New York, Paris og London hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, så ligger Berlin nærmest i baghaven, og storbyen sprudler af kultur, caféer, barer og billig shopping for dine hårdt tjente penge.

Men hvis du er, som danskerne er flest, så ved du det sikkert allerede. Ifølge Vildmedberlin.dk tilbragte danskerne til sammen 660.770 nætter i Berlin i 2014, og antallet af danske overnatninger er over de seneste 10 år fordoblet i den tyske hovedstad. Så du har sikkert allerede været forbi turist-klassikere som Brandenburger Tor, Tiergarten, Holocaust-mindesmærket og Checkpoint Charlie.

Derfor kunne det måske være fedt at friske berliner-turen lidt op, når I igen (igen, igen) besøger Berlin. Heldig for dig er det lige præcis det, du får her.

Tag på grafitti-tour
Den danske kunstner HuskMitNavn er blot én af mange kunstnere, som pryder de berlinske husmure, når man slentrer rundt i byen. Grafitti-kulturen er enorm i Berlin, netop fordi der ikke bare er tale om ligegyldige krusedulle-tags. Det er faktisk kunst. Dog kan det være svært at skabe sig et overblik. Det kan du med denne her grafitti-tour. Her kommer I rundt i Kreuzberg-området, der allermest grafitti, mens I lærer om den berlinske grafitti-kultur.

Slap af på Café Westberlin med Flipp
Nogle gange består de bedste ferieminder hverken af museums, historiske monumenter eller fine restauranter. Det kan gøres såre simpelt; en hyggelig café, en god kop kaffe og en bog eller et godt magasin. Café Westberlin ligger lige rundt om hjørnet fra Checkpoint Charlie - det måske mest turistede spot i hele Berlin. Men selvom der er turister, så er det ikke en turistfælde. Mest er det lokale, der nyder caféens kaffe og lækre sandwich, og så har Café Westberlin faktisk et område, der kun er beregnet til at læse og arbejde.

Download en god e-bog eller et godt magasin. Flipp er ret oplagt her – et digitalt magasinabonnement, hvor du får adgang til over 45 magasiner. Eurowoman, Euroman, fit Living og RUM er blot få, og så undgår du også at storby-smatte dit Eurowoman til, alt imens abonnementet giver adgang til en lang række andre kvalitets-magasiner.

Tag på bar i Berlin – anno 1920'erne
I Kreuzberg ligger baren Prinzipal, der er som en tidslomme tilbage til Berlin anno 1920'erne. Servitricerne er klædt i burlesk, og stemningen er en blanding af afslapning og kabaret, mens cocktailsne nok skal sørge for, at snakken og latteren vokser i takt med indtagelsen.

Berlins bedste tømmermands-burger
Efter en (eller tre) for mange cocktails på Prinzipal vågner du nu med en ekstraordinær stor lyst til en god burger. Bare rolig. Burgermeister, placerede under en U-bahn, ligner en restaurant fra det forrige århundrede men var i sin tid et offentligt toilet. Det må du dog ikke lade dig skræmme af. Burgermeister serverer én af – hvis ikke den(!) – bedste burger i Berlin.

Gå undergrund og se Hitlers plan for Berlin
Nu er I igen klar til kultur. Berliner Unterweiten er en særlige slags tour-guide. Siden 1997 har de stået for tour-guides i Berlins enorme undergrund, der bl.a. udgøres af tunneler fra 2. Verdenskrig. Tunnelerne forbinder bl.a. Hitlers gamle og glemte bunkers. Med Mythos of Germania – Vision and Crime får vi indblik i den plan, som Hitler havde for Berlin, hvis han ikke selv i sidste ende var forsvundet i en af sine glemte bunkers.