Denne indiske landsby planter 111 træer, hver gang en pige bliver født
SPONSORERET indhold

Denne indiske landsby planter 111 træer, hver gang en pige bliver født

Piger skal hyldes, ikke diskrimineres. Dette er langt fra en selvfølge mange steder i Indien, men det er filosofien bag en stolt tradition i en indisk landsby, hvor beboerne indtil videre har plantet omkring 350.000 træer for deres piger.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty (arkivfoto)
17. aug. 2020 | Livsstil | ALT.dk

”Forestil dig at gå i en skov, der blev plantet for dig.”

Sådan lyder en kommentar på Instagram til den opløftende historie om den indiske landsby Piplantri, der siden 2006 har hyldet byens piger ved at plante 111 træer, hver gang de blev født.

Det sker cirka 60-65 gange om året og har indtil videre resulteret i omkring 350.000 træer, skriver mediet Great Big Story fra CNN.

Det er den tidligere leder af landsbyen, Shyam Sunder Paliwal, der står bag traditionen efter selv at have mistet sin teenagedatter.

”Denne tradition startede, da min datter, Kiran, døde, og vi plantede et træ for at mindes hende. Det er dagen, hvor vi for alvor forstod den reelle værdi af en pige”, siger han blandt andet til Great Big Story og forklarer, at målet på den lange bane er, at byens kvinder bliver tilstrækkeligt uddannede til at være uafhængige og selvforsynende.

Og det er langt fra en selvfølge i store dele af Indien, som flere gange er blevet udråbt til et af de værste lande at være kvinde i.

Det skyldes blandt andet stor økonomisk ulighed og uhyggelige statistikker om hustruvold, barnebrude og voldtægter, som tusindvis af indiske piger og kvinder er ofre for hvert eneste år.

Og så er det ofte en dyr affære for familien at få en pige, fordi den gamle medgift-tradition betyder, at kvindens familie skal betale penge eller andre ting af værdi til gommen, når et ægteskab skal indgås.

Læs mere om den haltende ligestilling i Indien her.

Anbefalet til dig