sponsoreret indhold
Louise Dorph: “Alderen har lært mig at være mere i nuet”
SPONSORERET indhold

Louise Dorph: “Alderen har lært mig at være mere i nuet”

For Louise Dorph havde det ikke den store betydning at fylde 40. For hende har alder aldrig været det interessante. I dag har hun lært, at hun ikke behøver at have så travlt - og så ville hun ønske, at vi allesammen slappede mere af og levede lidt mere i nuet.

26. mar. 2018 | Livsstil | Clarins

Jeg har aldrig hverken tænkt over eller gået op i alder. Måske fordi jeg blev mor allerede som 19 årig, skiftede fokus meget tidligt fra kun mig til også at inkludere et andet lille menneske.

I det hele taget er jeg meget mere interesseret i mennesker, end i deres alder. Det afspejles da også i min vennekreds, som er alt fra 20 år yngre til 20 år ældre end jeg selv. Alle aldre har sin charme, og det kan godt ærgre mig en smule at jeg ikke vidste det da jeg var yngre. Ikke at jeg gik mere op i alder dengang, men jeg var måske lidt mere bange for ikke at “nå det hele”. Nu forstår jeg, at livet ikke er så stationært som jeg troede engang og at jeg ikke behøver at have så travlt. Jeg skal nok nå det hele. 

Skønhed er en konsekvens af sundhed

Sundhed er for mig meget holistisk. Sundhed handler om at være god mod sig selv, mod sin krop. Men også mod naturen og mod sine medmennesker. Sådan er det også med skønhed, spiser du sundt og lever du med glæde, ses det i ansigtet, i huden og på din krop. Skønhed og sundhed går hånd i hånd - skønhed er en konsekvens af sundhed. Men skønhed handler også om perspektiv. Man kan vælge at fokusere på at kroppen i nogles øjne er i forfald, eller man vælge at se det smukke i et ansigt der har levet. Der findes kulturer hvor man dyrker det smukke i det erfarne menneske. Hvor man hylder skønheden i alderdommen og den visdom og erfaring der følger med. Det kunne vi godt lære noget af i vores kultur. 

Hudplejerutinen er en del af en større helhed

Min hudplejerutine bærer præg af det rene og bæredygtige. Ligesom de fleste andre ting i mit liv, så handler det om helhed, og når jeg tager hensyn til miljøet og tager ansvar i mit produktvalg, så får jeg meget mere ud af hele oplevelsen. Jeg elsker naturlige planteekstrakter og de dufte der er at finde i planteriget - i det hele taget oplevelsen af at tage noget fra planteriget med ind i mit hjem og mit badeværelse. Clarins opfylder alle mine krav til både det naturlige og bæredygtige. Kombinationen af deres høje standard af forskning, deres konstante innovation, ægtheden ved et autentisk familiebrand med mange års erfaring og at Clarins henter deres aktive ingredienser i naturen, giver den rette tryghed. Det gør heller ikke noget at emballagen er smuk - jeg arbejder med interiør, så jeg er meget visuel, og derfor elsker jeg når produkterne er smukke i sig selv.

Et glad ansigt er et smukt ansigt

Når jeg går forbi et spejl hænder det at jeg husker mig selv på at smile og i det øjeblik jeg gør det, ser jeg pludselig meget bedre ud, men jeg får det også øjeblikkeligt bedre. Og det er dét der er så vidunderligt ved smil - at man får dem igen. Og de smitter. 

Noget jeg sætter utrolig stor pris på er at gå. Jeg går de længste ture, både for at motionere, men også for at rense hovedet - det bliver helt meditativt for mig. Jeg er nok lidt en krudtugle, så det er så vigtigt, at finde noget der kan få mig lidt ned på jorden. Jeg hørte engang at man ikke skal bevæge sig hurtigere end at sjælen kan følge med. Det er virkelig noget jeg har taget med mig.

Alderen har nok lært mig at være mere i nuet, nyde min tid og min frihed, og grine lidt mere af det hele. Hvis jeg skulle lave om på noget, så ville jeg ønske at vi alle lavede lidt mere fis og turde være lidt mere barnlige. Jeg har nok fået lidt mere blind tillid til at livet vil mig det godt. Og så har jeg lært at ansigt, der er glad er et smukt ansigt.