Mette Frederiksen Bo Tengberg giftes gift
Foto: Klaus Bo Christensen/Her & Nu Mette Frederiksen og Bo Tengberg vil gerne giftes i godt vejr.

Mette Frederiksen: Dét glæder jeg mig mest til ved mit bryllup

BS tændte et bål i naturen og inviterede statsministerkandidaten Mette Frederiksen ud i skoven. Han udspurgte hende blandt andet om hendes kommende bryllup. Læs med i denne uges ALT for damerne

Med det helt store smil på læben indtog Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i september sidste år talerækken under partiets årlige kongres. Fra talerstolen afslørede hun, at hendes kæreste, Bo Tengberg, havde friet til hende.

I denne uges ALT for damerne åbner statsministerkandidaten nu op om flere detaljer og om det forestående bryllup.

LÆS OGSÅ: Tommy Ahlers om sin kæreste: ”Vi er meget glade for hinanden"

- Jeg er så frygtelig romantisk og vil gerne være hvid brud, og det er altså bare bedst om sommeren. Bo friede, da jeg fyldte 40 år, men jeg synes, det har været utrolig hyggeligt at gå og have den hemmelighed i noget tid, fortæller Mette Frederiksen og understreger, hvad hun ser mest frem til:

- Jeg glæder mig mest til at sige ja. Og så glæder jeg mig til selve ritualet.

Socialdemokraten er i ugens ALT for damerne blevet inviteret i skoven af den tidligere jægersoldat BS Christiansen til en snak omkring et bål.

Har prøvet det før

Politikeren, der har dannet par med filmfotografen i fire år, har dog valgt at sætte den store dag i venteposition til sommer. Mette Frederiksen vil nemlig gerne stå hvid brud. Til trods for den kommende brud i sit hverv som politiker er vant til, at detaljen er sigtekornet, og offentligheden følger med, er ”ja’et” stadig vigtigst. Ikke indpakningen.

- Jeg har slet ikke noget med, at kjolen skal koste noget bestemt, eller at der skal dækkes bord på en bestemt måde. Jeg vil egentlig allerhelst være på en græsplæne med et langbord. Omgivet af de mennesker, der betyder noget for os.

ALT 2019 07 Artikel BS og Mette-6.jpg

Mette Frederiksen finder ro i naturen, Foto: Les Kaner

Som Socialdemokratiets statsministerkandidat kan de lange dage være mange. For hende betyder det meget at værne om de ritualer, man gør i kærlighedens navn, så man husker det vigtige i en hektisk hverdag.

- Jeg tror, det er så vigtigt i et samfund, hvor religion og traditioner spiller en mindre og mindre rolle, at der er tidspunkter, hvor vi stopper op og minder hinanden om, hvad der er det vigtigste. Og det synes jeg, at et bryllup gør.

Mette Frederiksen og Bo Tengberg, har begge været gift før og har børn med fra de tidligere forhold. Bo Tengberg, der har arbejdet på flere af DR’s store tv-serier, har tre børn med sin tidligere partner ’Rejseholdet’-skuespiller Trine Pallesen. Mette Frederiksen har to børn med eksmanden Erik Haahr, som hun blev skilt fra for fem år siden.

Læs mere om Mette Frederiksen i denne uges ALT for damerne.

Her fortæller hun, hvordan hun klarede sin skilsmisse, om familielivet ved siden af jobbet som politiker, og hvad der giver hende energi.

NY ARTIKELSERIE - MED BS VED BÅLET

ALT for damerne har givet BS Christiansen et godt tilbud: Du må frit vælge tre kvinder, du gerne vil vide mere om, så skaffer vi dem til dig. BS pegede på sangerinde Lis Sørensen, politiker Mette Frederiksen og journalist Stéphanie Surrugue og insisterede på, at møderne skulle foregå ved et bål. Det er der kommet en serie af meget spændende samtaler ud af, hvor BS på bedste BS-vis udforsker, hvad der driver de tre kvinder. Første møde ved bålet er med Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen

  • Mette Frederiksen fyldte 40 år den 19. november 2017.
  • Født og opvokset i Aalborg.
  • Som ung læste hun offentlig administration og samfundsfag på Aalborg Universitet og senere Afrikastudier på Københavns Universitet.
  • Blev som 24-årig valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne. I dag er hun partiets leder og dermed statsministerkandidat til næste folketingsvalg.
  • Mor til to børn, Ida Feline på 16 år og Magne på 13 år, hvis far hun er skilt fra. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Bryllup, Kendte og Parforhold