PANIK! Guide til gaver i sidste øjeblik (som veninden faktisk bliver oprigtig glad for!)
Foto: Posy

PANIK! Guide til gaver i sidste øjeblik (som veninden faktisk bliver oprigtig glad for!)

Jo, jo, du har vidst det i lang tid. Din sødeste veninde holder fest på lørdag, og det er jo ikke fordi, at du ikke er en betænksom veninde, men ugerne og dagene tog bare hinanden, og nu er dagen kommet, hvor festen skal holdes, men du har stadig ikke fundet en gave. Så hvad gør du? For nej du kan ikke (igen) tømme en vase for blomster, pakke den ind i tilbudsaviser, troppe op i døren og række den frem mod veninden med et lidt anstrengt smil, fordi både hun og du godt ved, at du igen har udskudt gave til sidste øjeblik.

Men fortvivl ej. Her får du guiden til gaverne du kan købe i sidste øjeblik, og som din veninde rent faktisk vil blive oprigtig glad for.

Men det skal gå stærkt, så læs med og sæt så i gang:

Få leveret en blomsterbuket på dagen
Blomster er og bliver en sikker vinder.  Vi elsker at få de fine blomsterbuketter. Men det skal selvfølgelig ikke være et par trætte mælkebøtter, du har plukket fra baggården bag cykelskuret, men en ægte, smuk buket eller en buket, du har med fra den lokale blomsterbutik – det afslører bare, at der er tale om en sidste-øjebliks-gave. Blomsterne skal sendes! Med POSY, en online blomsterbutik med blomsterdekoratører i hele Danmark, kan du bestille blomsterne og få dem leveret på en og samme dag. Det er den perfekte værtinde/veninde gave, der samtidig kan indgå som en naturlig del af borddækningen og den fine fest.
Bestillingen skal blot ske inden kl. 14. Her kan du vælge mellem tre forskellige stilarter, MARK, KLASSISK og NORDISK, og vil du lige gå den ekstra mil, så giv din kæreste veninde et blomsterabonnement fra POSY. Nu får hun hver uge, hver anden uge eller hver fjerde uge friske blomster. 

Bogklassikeren
Skynd dig forbi bogbutikken og find en eller to skønlitterære klassikere frem fra bogreolerne. Lad dem gerne være af eller om kvinder. Det kunne være klassikkere som Jane Austens ’Fornuft og følelse’, Gustave Flauberts ’Madame Bovary’ eller ’Til fyret’ af Virginia Woolf. Nej, du har ikke (endnu, vel og mærke) læst dem selv, men det behøver du jo heller ikke sige lige der. 

Vinsmagning
Du kan også tage den skridtet videre. Køb en god flaske vin og en aften med vinsmagning for jer to. Der findes flere steder på nettet, hvor du kan booke vinsmagningsaftener med vineksperter. Her vil få lov at smage på forskellige vine, mens vineksperterne fortæller jer om dem hver især. 

Teaterbilletter
Find en god teaterforestilling et par måneder fremme, bestil og køb. Teaterbilletterne er både en original, mindeværdig og simpel gave. Nu skal du skrive et fint kort, hvor du måske inviterer på mad inden forestillingen. Ligesom det i virkeligheden også gjaldt for vinsmagning, så handler disse gaver om at give din veninde og dig en god og hyggelig aften sammen.

Gourmetkurven
Er internettet nede, og er din veninde hverken til vin, teater eller litteratur, så kan et sidste alternativ måske være en tur i et af de mere delikate supermarkeder. Pak et net eller en kurv, hvis du har, med små og store lækkerier fra hylderne, som du ved, at hun sætter særlig pris på. Den lækre pesto, de der Daim-cookies, hun elsker, og den lækre pålægschokolade, boller fra bageren, et magasin eller to og så måske en dåsecola og et par hovedpinepiller, hvis der er lagt op til en lang og våd lørdagsfest.

Sæt i gang!