Sådan plejer du dit underliv – en Q&A med Libresses eksperter

Sådan plejer du dit underliv – en Q&A med Libresses eksperter

Libresse hylder underlivet og mener, at vores forskelligheder netop er det, der gør os unikke. Måske har du oplevet, at almindelige sæber og showergel virker udtørrende og kan give kløe, hvis du bruger dem til at vaske dig forneden? Pas godt på din vulva og brug intimsæbe, der er skræddersyet til din følsomme hud i underlivet.

Lær dit underliv godt at kende, så du kan finde ud, hvad der er ”normalt” for dig – for dit underliv er helt unikt. Din vulva ændrer sig gennem hele livet, og måske skal dine plejerutiner også ændres i takt med forandringerne. Men hvordan du plejer dit underliv, hvor ofte du vasker dig, og hvilke produkter du bruger - er helt op til dig!

Hvis almindelig sæbe- og showergel giver kløe og tørhed i dit underliv, kan du i stedet prøve at bruge et produkt, som er udviklet specielt til den følsomme hud. Alle Libresses V-care produkter er udviklet i overensstemmelse med den naturlige pH-værdi, og hver eneste ingrediens er omhyggeligt udvalgt, så de er skånsomme og ikke irriterer den følsomme hud i underlivet – og så er de udviklet til at kunne bruges hver dag uanset hvilken livsstil du har.

Vi har her lavet en lille Q&A med Libresses eksperter, så du kan få inspiration til, hvordan du bedst plejer dit underliv.

 

Behøver min vulva overhovedet at blive vasket?

Hvor ofte og hvordan du vasker dig kan både hænge sammen med din livsstil og din cyklus. Vi anbefaler, at du lærer dit underliv godt at kende, så du finder ud af, hvad der er bedst for netop dig. En god tommelfingerregel er, at du kan vaske dig i underlivet én gang om dagen med enten lunkent vand eller intimsæbe, hvis du føler behov for det.

 

Er det nødvendigt at købe specifikke produkter til intimvask? Kan jeg ikke bare bruge showergel eller sæbe?

Måske har du allerede en hygiejne-rutine, der fungerer godt for dig, men vær opmærksom på, at showergel eller almindelig sæbe har en udtørrende effekt på den følsomme hud i underlivet. Almindeligt lunkent vand uden sæbe kan sagtens bruges til din daglige hygiejne-rutine, hvis det er det, der fungerer bedst for dig. Fordelen ved at bruge intimvask er, at den har samme pH-værdi som dit underliv.

 

Du skal tænke på intimvask på samme måde som på alle dine andre produkter: shampoo til netop din hårtype, tandpasta til dine tænder og fugtighedscreme der virker godt til at fugte præcis din hud. Hvis du vil bruge et skånsomt produkt til dit underliv, kan du prøve Libresse V-Care Intimvask med shea butter og mandelekstrakt, som får din hud til at føles blød og gennemfugtet. Der findes også en parfumefri variant af intimvask med aloe vera, hvis du foretrækker det.

intext.jpgLibresse V-care parfumefri intimvask med Aloe Vera

Hvorfor føles huden i underlivet ofte irriteret, efter man har været i bad?

Det er kun den ydre del af dit underliv, du kan vaske med intimvask eller lunkent vand - altså vulvaen. Vask af vagina kan forstyrre pH-værdien, så her bør du ikke vaske dig – heller ikke engang med lunkent vand. Hvis almindelige sæber og showergels giver kløe eller irritation i vulvaen, kan det være værd at prøve blidere produkter som Libresse V-care intimvask.

Når jeg barberer mig, bliver min hud ofte tør og irriteret. Kan jeg undgå det?

Det er ikke unormalt, at huden bliver ekstra følsom efter barbering. Prøv Libresse V-care parfumefri intimvask, der indeholder ekstrakter af aloe vera, som kan lindre tørhed og den irriterede hud.

Har du flere spørgsmål? Du kan læse meget mere om intimhygiejne her.