Er vi der ikke snaaaart?! Sådan sikrer I ro på bilferiens bagsæde

Er vi der ikke snaaaart?! Sådan sikrer I ro på bilferiens bagsæde

Er vi der ikke snaaaart?! Sådan sikrer I ro på bilferiens bagsæde

En god bilferie handler i grunden om have styr på 3 ting.

Sponseret indhold Af Annonce 21.jun.2016 Børn

Bilferien med hele familien skaber fantastiske minder – både for forældre og børn, men bilferien kan også være her, hvor tålmodighed – og til tider forstanden – går tabt.

For kører I på ferie med ungerne på bagsædet, så kræver det ikke kun, at bilen er tiptop tunet til turen, det kræver i ligeså høj grad, at I som forældre har forberedt jer, så bilferien bliver en god oplevelse for alle – både på forsædet og bagsædet.

Sikkerheden er selvsagt første prioritet. Autostole skal være korrekt monteret og tilpasset barnet, ligesom det kan være en god ide at medbringe en stærk lygte, hvis uheldet nu skulle være ude og I skal skifte hjul i mørket.

Men er der styr på sikkerheden, så handler den gode bilferie kort sagt om 3 ting; Proviant, underholdning og pauser.

Vi har her lavet en guide til, hvordan I sikrer jer ro på bilferiens bagsæde.

Underholdning

 1. Tabletten


  At tage på bilferie uden en tablet på bagsædet, svarer lidt til at tage på fisketur uden en fiskestang. Tabletten er et must, når de små skal sidde spændt fast på bagsædet i så mange timer af gangen.Her er I sikret mange timers underholdning, og det behøver altså ikke kun være larmende tegnefilm, som i sidste ende kan gøre bilens voksne lettere grådlabile.

  Med Flipp – et digital magasinabonnement – får I adgang til over 45 magasiner. Her kan de små læse alt fra Anders And over Wendy og Barbie til Olivia. Og når de er faldet i søvn, kan forsædet passende låne tabletten og læse videre i magasiner som Vores Børn, ALT for damerne, Euroman, Gastro og RUM, der også er en del af Flipp-pakken.

 1. Ha’ sjove lege klar


  Der findes et hav af lege, som man kan lege i bilen, som både får tiden til at gå, alt imens de hjælper med at skærpe børnenes fantasi og opmærksomhed.1)Gæt et dyr: Her tænker en person på et dyr og så skal resten af bilen forsøge at kredse sig ind på, hvilket dyr der tænkes på, mens den, der udvalgte dyret, kun må svare ”ja” eller ”nej”.

  2)Finde på en historie; Mor starter fx; ”En bror og en søster ville en dag cykle op til mormor, men på vejen så de pludselig et stort udhulet træ. De gik ind i træet og så nu en trappe, der ledte ned under jorden.” Her fra skal hele familien så digte videre på historien med en sætning af gangen.

  3)Spotte biler: At spotte biler er en helt klassisk leg på bilferien. Inden for de næste 10 minutter skal lillebror spotte alle de røde biler, storesøster skal tælle alle de hvide, mens mor holder øje med campingvogne (og far holder øje med vejen!).

 1. Lydbøger


  Ligesom med tabletten er lydbøger også en effektiv måde at få timerne til at passere på det utålmodige bagsæde. Og så har lydbogen ofte den effekt, at de rolige oplæsere på lydbøger ofte hjælper med lulle bagsædet i søvn.

 

Pauser

Selvom det måske kan være fristende at få det overstået, så vinder man meget sjældent ved at køre af sted i ét hug. En god ide kan dog være at vælge det rigtige afrejsetidspunkt. Kører I af sted om morgen, kan det vinde jer nogle timer, inden de små vågner. Men når de vågner, så handler det om at sørge for pauser regelmæssigt.

Hold pauser med 2-3 timers mellemrum i en halv times tid af gangen. Prøv, så vidt muligt, at finde de rastepladser hvor der er plads til, at børnene kan lege og få brændt en masse energi af, inden de igen skal tilbage i bilen og sidde stille. Det er nemlig meget det, som pauserne skal bruges til: At få brændt en masse af den energi af, som de har siddet og ophobet på bagsædet.

Alt imens er gode sanitære forhold også klart at foretrække. Eventuelt en god rasteplads-restaurant, så I kan få lidt rigtig mad i maven. 

Proviant

 

Og det leder os til den sidste huskeregel. Provianten. Sørg for sunde snacks i form af gulerodstave, rosiner og frugt. De kan pakkes i små fryseposer. En klassisk bilferie-fejl er, at man lader børnene få slik og sodavand, som kompensation for at de skal sidde på bagsædet i så lang tid. Men sukker dæmper som bekendt ikke børns energiniveau – tværtimod. Det er fint med lidt slik, bevares, men får junior fri adgang til slikposen, så er verdenen formentlig gået under en gang eller to på bagsædet, inden I når den dansk/tyske grænse.

Og husk vand. Det både mætter og holder barnet hydreret på det varme bagsæde.


Henter...