Klar, parat, skolestart

Foto: Klar, parat, skolestart

Guide: Gør dit barn skoleklar med det rigtige tøj

Det danske vejr er lag-på-lag-vejr – især for børn. Når skoleklokken ringer ind, kan de nemlig støde på lidt af hvert i løbet af dagen. Regn, blæst og sol – kolde skolegårde og varme klasselokaler. Her er lag-på-lag en rigtig god måde at sikre sig, at de små holder sig varme og tørre hele dagen.

Børn og babyer har svært ved at regulere deres kropstemperatur, og deres dag består af alt fra stillesiddende koncentration til vilde udendørs lege. Derfor er de forskellige lag af tøj af stor betydning for både rette temperatur og optimal komfort.

Her får du en introduktion til de forskellige lag, der kan holde dit barn tørt, varmt og godt tilpas hele (skole)dagen igennem.

Inderste lag: Regulerer

Et godt inderlag er blødt, behageligt og åndbart. Et oplagt og let materiale er THERMOLITE® EcoMade, der holder dit barn varmt, når temperaturen er lav. Husk også at tjekke, at det tøj, der er inderst mod dit barns hud, ikke klør – for så får du aldrig dit barn i det.

Midterste lag: Isolerer

Der skal være en god luftgennemstrømning mellem det indre lag og det midterste lag, så varme og fugt kan finde vej. Vælg et materiale, der holder på varmen, når det er koldt udenfor. Et godt valg er et par leggings og en åndbar fleece, der tørrer hurtigt.

Yderste lag: Beskytter

Overtøjet skal kunne modstå regn og sne, så vælg helst vindafvisende tøj med den vandafvisende BIONIC-FINISH® ECO-imprægnering. En dag fuld af udendørs leg kræver godt, slidstærkt og fleksibelt overtøj – fra top til tå.

Alle børn elsker vand, mudderpøle og ekspeditioner helt ned i skovbunden. Her er godt regntøj afgørende, så vælg jakke og bukser, der er holdbare, fleksible og nemme at tørre af.

Og glem ikke reflekser, der gør dit barn mere synlig, når han eller hun leger i halvmørket.

Se udvalget af tøj til alle lag her

H&M-skolestart--1.jpg

H&M-skolestart--2.jpg

H&M-skolestart--3.jpg

Har du styr på alt det andet?

Når skolen kalder, er det ikke nok at nøjes med gennemtænkt lag-på-lag tøj på kroppen. Der er nemlig også behov for tilbehør til både fødder, hoved, fingre og ryg:

Sko: Et par fede sneakers er altid oplagt, men til våde, kolde dage, er der brug for lidt mere. Her holder slidstærke, forede og vandafvisende støvler kulde og vand væk fra fødderne.

Vanter og hue: Vælg gerne de forede varianter, så dit barn er varm (og stilfuld) gennem hele sæsonen.

Rygsæk: Til alt det, der skal med på eventyr; snacks, bøger, et par ekstra sokker og et penalhus.

TJEKLISTE

Her er alt, dit skolebarn har brug for – uanset vejrudsigt:

Tøj

Let og åndbart sæt til at have på inderst
Skaljakke
Overtræksbukser
Fleecejakke
Vindjakke
Regnjakke
Regnbukser

Sko

Gummistøvler
Vandtætte støvler
Sneakers

Tilbehør

Hue
Vanter (gerne forede)
Rygsæk
Paraply
Vandflaske

Bliv inspireret til skolestart her

Sådan lever dit barns tøj længere

Lav gammelt om til nyt

Slidt tøj og huller kan nemt fixes, så du får en ’ny’ garderobe til en billig mønt. Du kan fx bruge lapper til hullede knæ og sætte nye fodremme på udtjente regnbukser. Måske kan et par bukser forlænges med ekstra stof, eller jakkens lynlås kan skiftes ud med en ny.

Vask sjældent ved lave temperaturer

Vasker du tøjet ofte, slides det, og du påvirker miljøet unødigt. Når du vasker, kan du spare energi ved at vaske ved lavere temperaturer, og vender du tøjet på vrangen, mindsker du farvetabet. Hænger du tøjet op i stedet for at bruge tørretumbleren, slides tøjet mindre.

Giv det videre

Selvom dit barn er vokset ud af regntøj, gummistøvler eller en varm fleece, kan der sagtens være flere timers god leg i det endnu. Måske kan en ven eller et familiemedlem arve det, eller du kan sælge det her <sellpy.dk/children>.

 Skal du sælge eller er du på jagt efter nyt, brugt tøj? Start med at kigge her