Sammenbragt familie
SPONSORERET indhold

Frustreret bonusmor: "Jeg orker ikke flere ferier med min mands børn"

Hvad gør man, når man ens mand hellere vil sidde på sin telefon end at tage sig af sine børn? Sådan spørger en frustreret læser. Læs Vibeke Dorphs svar her.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
15. okt. 2021 | Børn | Hjemmet

Spørgsmål om sammenbragte børn og ferie 

Jeg er gift med en mand, der har to børn på fire og fem år fra et tidligere forhold. De bor her hos os hver anden weekend sammen med vores fælles søn på to. Min mand har aldrig været i stand til at sætte sine egne behov til side for sine børn, og han vil hellere bruge tid på mobilen end på dem. Det betyder, at det altid er mig, der står for alt, når børnene er her, og det er ved at blive for meget.

Jeg har prøvet at tale med ham om det, men svaret lyder, at han er, som han er. Især vores ferier volder hvert år problemer, fordi det aldrig ender med at blive en ferie for mig. Min mand er selv skilsmissebarn, og har oplevet, hvordan det var at blive fravalgt, og han forlanger derfor, at hans børn skal med på alle vores ferier til udlandet. Det er jeg ikke interesseret i, for det er som at være på arbejde fra tidlig morgen til sen aften, fordi jeg som sagt står for alt med børnene og også savner at have tid til min egen søn.

LÆS OGSÅ: "Min mand gider ikke vores børn"

Jeg har derfor nu foreslået, at min mands børn fremover kan komme med på vores udenlandsrejser hvert andet år, og at vi tager en tur i sommerhus med dem de år, hvor de ikke skal med. De øvrige år kan min mand, vores søn og jeg så tage til udlandet alene. Det er min mand slet ikke indforstået med, men hvis jeg foreslår, at han så selv kan tage afsted med sine børn og lade mig og vores søn blive hjemme, så bliver han fornærmet og siger, at jeg ikke accepterer hans børn.

Men jeg magter bare ikke længere at bruge min ferie og penge på at stresse, skælde ud og være opmærksom på hans børn konstant. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at lave en liste 

Jeg synes ikke, at det er en løsning, at I tager afsted på ferie uden din mands børn. Det vil, således som din mand selv har oplevet det, skabe splid i jeres familie, og ligegyldigt hvordan du vender og drejer det, så vil din mands børn føle sig valgt fra, hvis I laver en slags familiens A- og B-hold.

Når det er sagt, så forstår jeg ikke, hvorfor din mands børn skal betale prisen for, at deres far ikke gider at tage sin del af ansvaret for dem. For det er da fint, at han ædelt insisterer på, at de skal med på ferie, men hvorfor overlader han så ansvaret for pasningen af dem til dig? Jeg tror derfor, at du først og fremmest må gøre ham klart, at det er hans manglende engagement i børnene, og hverken dig eller børnene, der er problemet her.

LÆS OGSÅ: Min mand nægter at hjælpe til

For at få ham til at forstå det, så ville jeg lave en knastør og fornuftig liste over alt det, du står så alene med, og som han fremover må og skal deltage i. Det handler om lavpraktiske ting som godnatsang og påføring af solcreme, men også om, at han en gang imellem laver noget alene med sine to børn, så du kan få en pause. Prøv at tale fornuftigt om tingene, og søg løsninger i stedet for mere strid.

Vil din mand ikke være med på at få problemet løst, så har du ikke andet valg end at lade ham drage alene afsted til udlandet med sine to børn, mens du lader batterierne op og slapper af derhjemme. Det vil hans børn have stor glæde af, og så skal din mand da nok få lært på den hårde måde at tage det ansvar for sine børn, som du alt for længe har taget på dig.

Anbefalet til dig