sponsoreret indhold
Når amning gør ondt
SPONSORERET indhold

Når amning gør ondt

Af: Annonce
01. apr. 2016 | Børn | Vores Børn

Det er helt almindeligt, at amning i starten er forbundet med mere eller mindre smerte. Brystet skal vænne sig til at amme, med alt hvad det indebærer af stimulation af brystvorterne og presset i mælkegangene. Ligeledes har kroppen gang i en stor hormonel forandring. Det er derfor vigtigt at have ammeteknikken på plads fra første færd.

Selvom ammeteknikken er på plads, kan der stadig opstå sår, revner og smerter.
En ud af tre danske kvinder får sår eller revner på brystvorterne allerede i løbet af de første dage efter fødslen.Problemer med brystvorterne er en af de mest almindelige årsager til at amningen stopper tidligt, siger Jordemoderforeningen.

Forebyggelse af smerter
Det bedste er naturligvis at forebygge, så man undgår at komme helt derud, hvor amning synes uoverskuelig. Det handler i høj grad om at komme godt fra start og bruge tid på at få ammeteknikken på plads. Man skal sørge for, at barnet har godt fat om brystet og at man ammer længe nok, så brysterne ikke er ved at sprænges, når det endelig er tid til amning. Det er også vigtigt, at man er afslappet og ikke er anspændt.

Når skaden er sket
Man kan gøre det hele rigtigt og alligevel få sår, revner og smerter ved amning.
Det er ikke et nyt fænomen, og der findes et utal af råd, der afhjælper, når skaden er sket. Mange anbefaler at bruge salve, suttebrik eller strandskaller, og selvom det kan afhjælpe akut, så kan det på længere sigt give problemer, da det kan være grobund for bakterier og gøre brystvorterne endnu mere sårbare.

Let og professionel behandling
Mölnlycke har udviklet Mepilex Transfer, som er et plaster, der både lindrer smerter og behandler såret og revnerne. Med sit Safetac lag i silikone og bløde polyuretan skum, skaber Mepilex Transfer et kontrolleret, fugtigt miljø, der er optimalt til sårheling. Samtidig giver det en smertelindrende effekt, fordi de blottede nerveender beskyttes af den bløde berøring af Safetec kontaktlaget. Produktet kan klippes til og indeholder ikke stoffer, der er skadelige for mor eller barn.

Du bruger det direkte på brystet med et ammeindlæg udenpå. Mælken transporteres videre væk fra brystet, og der skabes en barriere mellem bryst og den lækkede mælk. Risikoen for svamp og bakterier nedsættes, og fordi Safetac laget hæfter blidt til huden, er produktet nemt at fjerne inden amning. Mepilex Transfer giver en bedre komfort og du undgår friktion mellem brystvorte og bh/bluse.

Dansk testet løsning
I tre forskellige kommuner har sundhedsplejersker testet Mepilex Transfer hos 64 ammende mødre.
26 ud af de 64 førstegangsfødende mødre, og 13 af de flergangsfødende mødre havde tidligere haft problemer med sår/rifter i forbindelse med amning.

95 % synes at det var ”rigtig let” eller ”let” at håndtere Mepilex Transfer

70 % oplevede at Mepilex Transfer lindrede smerterne

80 % har et rigtig godt eller godt indtryk af Mepilex Transfer

80 % vil anbefale brug af Mepilex Transfer til andre ammende kvinder

Mepilex Transfer kan købes på apoteket i pakning med 2 stk. til vejl. udsalgspris 95,00 kr.