Pige på kælk

Foto: PR og Getty Images Her får du 7 gode oplevelser, du kan lave med børnene i vinterferien.

vinterferie med børn

7 oplevelser til vinterferien

Bare rolig! Du behøver ikke at gå i panik, fordi du ikke nåede at planlægge vinterferien. Her får du syv gode tips til ferien for hele familien.

Ski.jpg

PÅ PISTEN

Fik I ikke booket årets skiferie, men vil I alligevel gerne mærke suset – og måske teste familiens yngstes evner på ski? Så kan I tage en tur på pisten på Copenhill på Amager i København. Ifølge Copenhill kan både nubegyndere og erfarne skiløbere være med. Den øverste del af skibakken bliver nemlig katagoriseret som en sort/rød post, men den midterste og nederste del er kategoriseret som en blå/grøn pist. Derudover er der slalom bane, freestyle-park og også et område for de mindste skiløbere.
Det er muligt at leje skiudstyr for bunden af pisten samt at booke skiskole online.
Voksne koster 150 kroner pr time, mens børn under 10 år koster 105 kroner. Husk at booke din skitid på Copenhill.dk

KLITTER OG KAKAO

KLITTER OG KAKAO

Ved Vesterhavet er det koldt og som regel en smule blæsende her om vinteren, men naturen er ikke mindre attraktiv og storslået af den grund. Du kan tage børnene med på ravjagt og gå lange ture ved vandet med en varm kop kakao som afslutning. Hvis I har mest lyst til at lave indendørsaktiviteter, er der også mange gode muligheder, da både museer, badeland og legeland ligger inden for rækkevide. Har I mere brug for et par dage væk fra hverdagen, er der rig mulighed for at leje et af de mange små, hyggelige sommerhuse på Vestkysten med brændeovn og udsigt til klitterne. Ahh, man kan nærmest mærke roen.
Alder: Alle
visitnordjylland.dk

LÆS OGSÅ: 8 ting du skal opleve i Paris med dine børn

Den Blå Planet er Nordeuropas mest moderne og spektakulære akvarium

I’M BLUE

Den Blå Planet er Nordeuropas mest moderne og spektakulære akvarium, og hvis du ikke allerede har været der, så må du afsted i vinterferien. Det kan anbefales at booke en rundvisning, så du kommer hele vejen rundt. Her kommer du til at se steder, hvor kun dyrepasserne kommer. Se gangene, hvorfra akvarierne bliver passet, og tankene, hvor fiskene lever, inden de kommer i udstillingen. Oplev det enorme pumpe- og filtersystem, der sørger for, at fisk og havdyr får ilt og rent vand – og mange flere forunderlige ting. Der er ofte aktiviteter på Den Blå Planet, så det er bare med at holde øje med deres kalender. Den 15. februar siger hammerhajen Hik fx godmorgen fra under overfladen. Entré for voksne koster 185 kr., børn koster 100 kr., mens børn under 3 år er gratis.
Alder: Fra ca. 1 år
denblaaplanet.dk

Experimentarium

EN LÆRERIG DAG

Med hele tre etager og 16 interaktive udstillinger byder det nye Experimentarium på masser af videnskab for sjov. Eksperimentarium har for nyligt gennemgået en 2,5 års omfattende renovering og modernisering og slog dørene op for de nye imponerende rammer for et års tid siden. Du kan hver dag opleve videnskabsshows, forsøg og lærerige udstillinger for børn i næsten alle aldre. Børnene kan blandt andet lære om havet, trafikken, lys og sanser. Børn under tre år er velkomne, men det er først til foråret, der bliver åbnet for noget helt nyt netop til dem. Entré for voksne koster 199 kr., børn fra 3-11 år koster 119 kr., mens børn under 2 år er gratis.
Alder: Fra ca. 4 år
experimentarium.dk

Den Gamle By i Århus

REJS TILBAGE I TIDEN

Den Gamle By i Århus er altid hyggelig og et besøg værd. Ud over smukke bygninger og hyggelige caféer, kan du bruge tiden på rent faktisk at lære lidt. I Den Gamle By kan man gå en tur tilbage i tiden og se, hvordan bybilledet så ud gennem H.C. Andersens øjne før 1900 tallet over i de moderne tider i 1920’erne til samfundet i 1960’erne og 70’erne. Nyd en kage fra bageren i Algade, der bruger opskrifter fra før 1900-tallet, se 1920’ernes mest populære biler, gå en tur i butiksgaden 1927 med isenkræmmer, boghandel og andre butikker fra detailhandelens storhedstid eller besøg et af de mange museer.
Alder: Fra ca. 1 år 
dengamleby.dk

LÆS OGSÅ: 7 fede fif til Rom

hyggelige Malmø

MAGISKE MALMØ

På den anden side af sundet ligger hyggelige Malmø med fine, små gader og spændende butikker. Men er vejret for koldt og trist, er det store shoppingcenter Emporia i Hyllie ved Malmø bestemt et besøg værd. Her gemmer sig ikke mindre end 200 butikker og over 20 caféer og restauranter. Når du er der, må du ikke gå glip af den unikke tagpark med udsigt over broen og Øresund – hvis vintervejret altså tillader det. Emporia blev kåret til et af verdens bedste shoppingcenter ved World Architecture Festival i Singapore, og det er et ganske imponerende center. Der er desuden god plads til børn i deres hyggelige pusle- og legerum.
Alder: Alle
emporia.steenstrom.se

Ringebjerggaard bondegård

BESØG BONDEGÅRDEN

Der findes ikke dårligt vejr – kun forkert påklædning. Og lige netop derfor, er det en glimrende idé at tage et smut forbi en af de mange hyggelige bondegårde, der findes overalt i landet. Vinteren og vejret begrænser muligvis visse besøg hos dyrene, men det er stadig hyggeligt og landligt og garanteret et hit hos de fleste børn. I kan eksempelvis tage turen til Samsø, hvor Ringebjerggaard ligger. Her findes heste, grise, geder og ikke mindst smuk natur. Du kan finde lignende besøgsgårde blot ved at skrive ’bondegårdsbesøg’ på Google.
Alder: Fra ca. 1 år

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn og Aktiviteter for børn