Lær dit barn at elske havet

Foto: Caroline Gottschalck Karin og Caroline er igen taget ud på eventyr i og omkring havet i sæson 2 af den populære børnepodcast 'Caroline og havfruen'.

Lær dit barn at elske havet

Er det svært at svømme i havet, når alt rusker, og der er bølger? Er havet farligt? Og hvad foregår der egentlig under vandoverfladen? Badesæsonen venter lige om hjørnet, og det populære podcastshow Caroline & Havfruen er tilbage på Talk Town KIDS med masser af inspiration til liv og leg i vand.

I den nye sæson tager havfruen, Karin Prehst Lund Madsen, journalisten Caroline Gottschalck med ud i det virkelige hav for at vise hende endnu flere seje tricks i og omkring havet.

”Èn ting er at øve sig derhjemme, men det kan godt føles helt anderledes, når man er ude ved havet og rent faktisk skal prøve at svømme med en havfruehale eller holde en krabbe,” forklarer Caroline Gottschalck.

Havfruen Karin håber på, at den nye sæson af Caroline & Havfruen kan inspirere flere børn til at turde at bevæge sig ud i havet.

"Samtidig kan det være mere udfordrende at bevæge sig i havet, fordi det ikke er stille ligesom i en svømmehal. Det kan gøre det lidt sværere at svømme i, men det skal man jo også lære for at kende havet,” siger hun.

I sæson 2 kan børnene blandt andet lære om livet under vand i havet, mosen og fjorden; om en masse nye, spændende dyr, og hvordan man kan opleve og måske holde dem under vandet, uden de bider fra sig.

Lær at blive en havfrue eller havmand

Podcasten består af ren fakta og naturformidling, men griber fat i mange af de ting, der fascinerer børn (og voksne). Fx at Karin kan holde vejret i fire minutter og 20 sekunder, kan synge, spise og drikke under vand. Måske synes dit barn også, at det er sjovt at øve sig på det. Der er allerede masser af tips og inspiration at hente i første sæson af podcasten, hvor Caroline er i undervandsskole og lærer de første, vigtige undervandstricks.

”Alle kan blive havfruer og havmænd, hvis de vil,” forklarer Karin Prehst Lund-Madsen og henviser til mange børns fascination af undervandsfolket, man møder i fiktionens verden.

”Børnene kan til en start lave deres egne havfruehaler. Og så kan de lytte til, at vi svømmer i havet bagefter – eller prøve selv,” siger hun.

”Hvis de ikke er trygge ved havet, kan de i første omgang prøve deres tricks af i svømmehallen eller i badekarret. Og hvis de tør, kan de jo spørge, om de må få lov at tage deres havfrue- eller havmandhale med…!” siger hun.

Lyt med i dag, når vi udgiver første afsnit i den nye sæson af ’Caroline & Havfruen’ på Talk Town KIDS.

Talk Town KIDS

TT-Kids_Logo_Vertikalt.jpg

Kvalitetsindhold for børn

Talk Town KIDS er Story House Egmonts lydunivers til børn. Universet består af masser af fascinerende, sjove og lærerige podcasts og mere end 1.000 udvalgte lydbøger til børn.

Vi tror på, at børn motiveres og lærer bedst igennem deres fantasi og nysgerrighed. Derfor skaber vi nu et dragende lydunivers fuld af kvalitetsindhold for børn.

Vi vil stimulere børns fantasi, fascination og nysgerrighed igennem lydmediet. Vi vil inspirere børn til at skabe billeder i deres sind og samtidig blive lidt klogere undervejs – sommetider helt uden, at de selv bemærker det – alene, eller sammen som familie.

Få Talk Town KIDS til kun 49 kr. om måneden. Ingen binding. 

Download appen via iTunes

Download appen via GooglePlay.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg