Stephanie Leon ammer sin to-årige søn: ”Hvorfor skal folk have så mange fordomme?”

Foto: Petra Kleis – Hvorfor skal folk have så mange fordomme?, spørger skuespiller Stephanie Leon, der stadig ammer sin 2,5-årige søn.

Stephanie Leon ammer sin to-årige søn: ”Hvorfor skal folk have så mange fordomme?”

Hun er enlig mor, men klynker ikke, for livet med en mand kræver også sit, som skuespiller Stephanie Leon siger. Til gengæld får hun ofte hug, fordi hun stadig ammer sin søn på to år. Men hvorfor skal andre egentlig blande sig i det?

Citronsaften sprøjter, da Stephanie en sen nattetime væder sine brystvorter med saften fra den sure citrusfrugt. Nu skal det være. Slut med den amning, som er skyld i utallige nætter med afbrudt søvn. Hun har endnu ikke vænnet ham fra brystet, selvom han er to år gammel. Fordi kampen er for hård. Fordi hun trænger til søvn. Fordi hun ikke har en partner, der kan tage over om natten.

Hun går tilbage til Cameron, og da han vågner for at få mælk, lægger hun ham til de citrusbelagte bryster. Han vrænger på næsen, klynker og prøver at sutte igen, kigger op på sin mor, vender snuden ned på brysterne et kort øjeblik og piber. Men da han forsøger ved brystet for tredje gang, er han helt ok med den sure smag.

– Han fortsatte sgu bare. Som om ‘Mmmm, nu er den god’. Nok fordi han havde slikket al citronen af, fortæller hun i et stort interview til magasinet Vores Børn.

Ind til videre har hun lagt ammestop på is. Men det kommer. Når de begge to er klar, for det ER en virkelig hyggelig stund. Efterhånden er det også det eneste tidspunkt, hvor Cameron rent faktisk vil ligge hos hende, som hun siger. Men hey, amning skulle være så godt, så selvom det kun er Stephanies højre bryst, der stadig producerer mælk, får sønnen lov lidt endnu. Indtil da må hun leve med folks bemærkninger om at amme en toårig.

Læs også: Sådan putter du dit barn effektivt

– Hvorfor skal folk have så mange fordomme? Hvis nu det virker for mig og ikke gør noget negativt ved dig, hvorfor skal jeg så høre på andres negative holdning omkring det? Det er selvfølgelig ok at spørge ind til det. ‘Nå, hvorfor har du valgt det?’. Så vil jeg gerne forklare det. Jeg siger da heller ikke ‘Ej, giver du virkelig din toårige slik?!’ Det kan da godt være, jeg tænker det, men hvis det er fint for dem, så skal jeg da ikke bestemme det, fortæller hun til Vores Børn.

Selvom det er hårdt at være enlig mor, så klynker skuespilleren ikke. Hun går nemlig ikke og sukker efter et liv med parcelhus, puddelhund og en partner at dele forældreskabet med:

- Hvis der var en mand i billedet, skulle jeg også forholde mig til ham, huske at gøre mig lækker og have sex, diskutere opdragelse og sådan noget. Hvis nu vi ikke var enige? Al den energi der skulle gå med det! Det er jeg helt fri for! Og min mor hjælper mig rigtig meget, når jeg har brug for pasning. Men omvendt, jeg kender jo heller ikke til andet. Jeg har altid været alene med ham, siger Stephanie León til Vores Børn.

Læs hele interviewet i det nye nummer af magasinet Vores Børn

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Børneopdragelse, Mor og Amning