SPONSORERET indhold

Sommerhede: Efterlad ALDRIG dit barn i bilen

Selvom et barn kun kortvarigt bliver efterladt i en bil, kan det få fatale konsekvenser.

Af: Mette Simensen Foto: Colourbox
02. jun. 2016 | Børn | Vores Børn

Selvom du kun kortvarigt skal hente, handle eller huske noget, skal du aldrig efterlade dit barn i bilen.

Der kan nemlig hurtigt blive 60 grader i bilen i sommervarmen.

– En bil bliver som et drivhus. Man skal aldrig efterlade børn eller dyr i en varm bil, siger Kristian Næsted, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab til Ekstra Bladet

Kort men farligt

Selvom et barn kun bliver efterladt i en varm sommerbil i kortere tid, kan det i værste fald være dødsensfarligt, for børn bliver lynhurtigt dehydrerede. (I videoen nedenfor kan du se, hver der sker, når en voksen bliver efterladt i en autostol i blot 10 min. i en parkeret bil). 

– Et barn bliver rigtig utilpas i den tid, de sidder i en varm bil. Hvis der ingen udluftning er, kan kropstemperaturen hurtigt stige, og vi kan ikke tåle en kropstemperatur på over 42 grader. Så nedsmelter kroppen, man får det ekstremt dårligt og i værste fald bliver kroppen simpelthen kogt, fortæller børnelæge Annebeth Rosenvinge.

I USA dør mindst et barn om ugen, fordi det bliver efterladt i en alt for varm bil. Den amerikanske velgørenhedsorganisation Kars4kids satte sig for at undersøge, hvad der sker, hvis man bliver efterladt i en bil i 10 minutter. Et udvalg af voksne var testpersoner. Se, hvordan de reagerer i denne video. Det er tankevækkende!