Vi tester: Vådservietter
SPONSORERET indhold

Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste?

Et hurtigt bleskift, ellevetaller under næsen, fedtede fingre efter havregrøden. En vådserviet er handy i mange situationer med de små – men de skal ikke bare kunne fjerne snavs og snot, de skal også være blide mod den sarte babyhud. Mødregruppen har fundet de bedste til dig.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty Images
31. aug. 2022 | Børn | Vores Børn

Salling-Fri.jpg

Nemme at skille ad - Salling Fri

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk., 12 kr. i Bilka.
Pris pr. stk. 0,12 kr.

Indpakning

Årh ... små stjerner og spiraler. Kært! Man skal dog lede lidt efter Holger – altså allergi- og miljømærkerne – før man fanger dem. Bonus for plasticlåget – undskyld til miljøet, men det er bedst, at vi ikke skal smide en halv pakke ud, fordi servietterne er blevet for tørre.

Duft og fugt

De dufter så dejligt af ... ”rent”. Eller med andre ord ingenting, og tak for det! Og åhh, hvor er de bløde, blødere end mange af testens andre servietter, og det er de små numser altså glade for. Men skru lige lidt ned for det der skum eller lotion, der er vådt overalt!

Pusletid

Easy, peasy, pusletid! Også med kun én hånd ledig til at rode med vådservietterne, hurra! Og så vælter de ikke ud alle sammen på én gang, luksus! Men hvis vi må komme med en lille anke ... pakken knitrer helt vildt, og alle ved, at man IKKE VÆKKER DEN SOVENDE BABY!

Pengene værd?

Ja, helt klart! Stor pakke med virkelig gode vådservietter, som helt klart er blandt favoritterne, men lige taber på mængden af larm og lotion.

Hello-Sensitive.jpg

Lidt tynde - Hello Sensitive

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk., 12 kr. i Netto.
Pris pr. stk. 0,12 kr.

Indpakning

Grøn, grønnere ... skal det grønne græs på pakken signalere grønnere serviet? Kedeligt for de små, guf for de voksne, men intet tyder på noget grønnere. De vigtige allergiog miljømærker er her dog, og efter lidt drillen med at lukke det, er vi også glade for plasticlåget.

Duft og fugt

Pakken siger parfumefri, og de dufter da heller ikke af andet end neutralt. De føles OK bløde og glatte, men de er bestemt ikke så tykke som de andre i testen, der er mere papir-feeling end stof – av – uden at de dog er så tynde, at de falder fra hinanden.

Pusletid

Jo jo ... med hjælp fra en albue, får vi med én hånd pakken åbnet, men så slutter den nemme del. Servietterne vil holde fest og kommer ofte i klumper – og så kan det godt være, at pakken er stor, men den er hurtigt brugt, for ingen gider bøvlet med at stoppe servietter retur.

Pengene værd?

De er helt OK til prisen, men vi vil da foretrække en vådserviet, som er lidt blødere på babyhuden.

lupilu.jpg

Tørrer lidt ud - Lupilu

(3/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk., 7,75 kr.,
Lidl. Pris pr. stk. 0,10 kr.

Indpakning

Så for den, der har vist været gang i farveladen her – så meget, at det oser liiidt for meget af discount, men til gengæld er allergi- og miljømærkerne meget tydelige, og de små elsker alle farverne. Men øh ... den har kun et klistermærke som låg. Kan det holde til noget?

Duft og fugt

En duft af ... ingenting. Og det trækker gevaldigt op. Så ærgerligt, at servietterne er tyndere end testens andre servietter, ja de er faktisk lidt ru, så det føles som hårdt papir på de små numser, der også bliver lidt tørre og røde. Av. Og øv.

Pusletid

Plastic eller ej ... det er godt for miljøet uden kliklåg, men hvis servietterne bliver tørre og havner i skralderen, hvem har så vundet? Klisteret på pakken holder overraskende godt, men det er for svært at lukke i kampens hede, og så tørrer servietterne lidt ud. Minus for åbningen.

Pengene værd?

Åh altså, de er billigere end flere andre i testen, men pakken er også mindre, og de er ikke ret bløde, så det er ikke vores førstevalg.

rema100.jpg

God tykkelse - Rema1000

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk., 12 kr.,
Rema1000. Pris pr. stk. 0,12 kr.

Indpakning

Nååårh ... sæbebobler og bier til at underholde de små, mens mor og far sørger for rene hænder og numse, hurra! Allergiog miljømærkninger er tydelige, og der er et smart plasticlåg, som holder servietterne fugtige ... ish. Låget lukker nemlig ikke altid tæt.

Duft og fugt

Nul duft, masser af fugt. Præcis som det skal være i de servietter, der skal helt tæt på den skrøbelige babyhud. Det er lige før, det er for meget af det gode med fugt, men det er bedre end for lidt. Som ekstra bonus er de også dejligt bløde og tykke, næsten som stof.

Pusletid

Thumbs up for stor pakke til puslebordet, så vi ikke lige løber tør, men findes den mon i turstørrelse? Ja tak til det. Ingen sag at åbne pakken og få fat i sagerne, selv om man er enarmet mor – men det kan være noget mas ikke at få alle servietter med op på én gang.

Pengene værd?

Ja! Bløde, tykke og fugtige servietter, der ikke giver røde numser. Hvis det låg var bare lidt bedre, var det her favoritten.

Minirisk.jpg

Testvinder: Dejligt bløde - Minirisk

(5/6 stjerner)

Baby vådservietter, 100 stk., 11 kr.,
Coop 365. Pris pr. stk. 0,11 kr.

Indpakning

Kær pakke med elefanter, som kan bruges som underholdning til de små på farten. Smart plasticlåg, som virker dejligt solidt – hurra! Og nemt at få øje på allergi- og miljømærkerne, som er alfa og omega, hvis man tænker på, hvor servietterne skal bruges.

Duft og fugt

Ingen duft, tjek! Masser af fugt, tjek! Plus lidt lotion, kan vi fornemme. De er tykke, bløde og elastiske, så de er behagelige på huden, som heller ikke tørrer ud, jubii! Men æh ... hvorfor må de egentlig ikke bruges i ansigtet, hvis de er fri for både det ene og det andet?

Pusletid

1, 2 ... nej, kun 1! Yes, det er nemt at få kun én serviet op ad gangen, og vi jubler. Og endda med kun én hånd, fordi den anden holder fast på en sprællebaby! Men husk lige at give låget et hårdt tryk, for klikket er så diskret, at man kan komme i tvivl, om det er lukket eller ej.

Pengene værd?

Så absolut ja! Tyk, blød og behagelig vådserviet til en mere end rimelig pris, så stort ja tak.

änglamark-wipes.jpg

Bøvlet emballage - Änglamark

(3/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk., 8 kr., Kvickly og SuperBrugsen.
Pris pr. stk. 0,11 kr.

Indpakning

Neutral er vores tanke om denne pakke med søde fugle og de tydelige allergi- og miljømærkninger. Men vi forventer nok ekstra fokus på miljøet fra det her mærke? Der er da heller ikke plasticlåg – tak, siger samvittigheden – men kan servietterne holde på fugten?

Duft og fugt

Pakken lover, at servietterne er parfumefri, og det forventer vi også. Duften er også ret neutral, men med en snert af rengøringsmidler? De er også til den tørre side i forhold til fugt, men de er til gengæld bløde.

Pusletid

Miljø eller mindre kaos, når numsen er våd? Kan vi få begge dele? Det er nemt nok at betjene klisteråbningen med én hånd, men det er bøvlet at få kun én serviet op ad gangen – og halvvejs nede er klisteret væk, så servietterne er tørre. Det vinder miljøet ikke meget på.

Pengene værd?

OK servietter til en fin pris, men man løber hurtigt tør, når servietterne bliver snavsede og tørrer ud, fordi pakken ikke kan lukkes ordentligt.

mamia.jpg

Skummer meget - Mamia

(2/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk., 12 kr.,
Aldi. Pris pr. stk. 0,12 kr.

Indpakning

En grøn pakke med nuttede vaskebjørne, som de små kan snakke med. Lidt discountagtigt i de voksnes øjne, men hey ... hvis der bare er luksus på indersiden, gør det ikke noget. Ekstra point for det praktiske plasticlåg og de vigtige allergi- og miljømærkninger.

Duft og fugt

Ingen parfume ... eller, det står der jo på pakken. Men noget lugter de altså af, noget a la rengøringsmiddel? Uha, et stort minus. For at gøre det værre, skummer de helt vildt og er så våde, at de næsten kan vrides. Og vi putter ikke en tør ble på en våd numse.

Pusletid

Kender du det med at skifte en sovende baby og håbe, junior ikke vågner? Kommer ikke til at ske ... hvor meget kan sådan en pakke knitre og larme? Shyy, baby sover! Men største problem er, at flere oplever, at der går hul mellem pakken og låget. Hej snavs, og farvel til fugt!

Pengene værd?

De er billige, men den mystiske lugt og den skrøbelige emballage trækker for meget ned.

Kommentar fra ALDI:
"Vi tager kritikken alvorligt og er allerede i gang med at se på kritikpunkterne sammen med vores leverandør med henblik på en forbedring af produktet. Vi kan dog tilføje, at vådservietterne er 100 procent fri for parfume, og at servietterne fik højeste rating i Forbrugerrådet TÆNKs kemitest i efteråret 2021." - Signe Kamper Kankelborg, Pressechef, ALDI Danmark

grøn_balance.jpg

Bløde og tykke - Grøn balance

(4/6 stjerner)

Luksus vådservietter, 56 stk. 15 kr. i
Meny. Pris pr. stk. 0,27 kr.

Indpakning

Pæææn pakke med nuttede illustrationer og allergiog miljømærker, endda et ”vegan” mærke, og det lyder fint, men hvad betyder det egentlig? De virker lækre, og vi jubler over det solide plasticlåg, som består testen ’kast fra pose til taske til barnevogn’, jubii!

Duft og fugt

OK, der er ikke sparet på fugt her, for servietterne er så våde, at de næsten skummer, men her er more virkelig less – det er jo ikke smart, hvis vi skal have et håndklæde med på farten. Men bonus for at være tykke, superbløde og virkelig behagelige på babys hud.

Pusletid

Jow jow ... nu jublede vi over det solide plasticlåg tidligere, men det er så solidt, at det faktisk er svært at få op med kun én hånd – minus på puslebordet. Det er ellers nemt at få servietterne fra hinanden, og det trækker op ... men hvorfor er der så få i pakken? Vi løber tør!

Pengene værd?

Av, de er dyre ... og så er der kun halvt så mange i pakken. Ja, de er virkelig lækre, men så meget ekstra vil vi alligevel ikke give for dem.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 3/2022.

Anbefalet til dig