SPONSORERET indhold

Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste?

Når bleen er tung, snotnæsen løber og beskidte børnefingre klistrer, er en vådserviet det handy og hurtige valg. Men det er ikke nok, at vådservietterne kan klare snavs, bleskift og ellevetaller, de skal også være bløde og blide mod sart babyhud. Mødregruppen har tørret og testet – her er deres favoritter.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty Images og PR
04. mar. 2024 | Børn | Vores Børn

REMA1000 – 4,6 / 6

TYKKE OG EFFEKTIVE

Vådservietter Rema1000

Vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i REMA1000. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Gaaab... pakken er kedelig, og de små sæbebobler imponerer ingen, heller ikke de voksne. Men det er vel det indeni, som er det vigtigste, og det fremgår klart, at det er både parfumefrit, miljø- og allergivenligt. Plus stort bonus for plasticlåg, der tydeligt siger KLIK.

DUFT OG FUGT

Ingenting ... burde de vel lugte af, men de har den der klassiske, lidt kemiske lugt, som rigtigt mange vådservietter har. De er dog dejligt tykke, så man bruger kun få ad gangen, og så virker de mere fugtige end de andre – uden at efterlade en våd numse, hurra!  

PUSLETID

Easy peasy – jubii! Det er utroligt nemt at åbne og lukke pakken – når man lige er ovre første gang, hvor låget kan stramme lidt. Næsten hver gang lykkes det at få kun én serviet op ad gangen... med ÉN hånd! Med en stor pakke oveni, så holder de virkelig længe!

PENGENE VÆRD?

Ja! Du får en stor pakke med tykke servietter, som giver mere fugt end gennemsnittet – den kedelige pakke er det eneste, der trækker ned.

 

LUPILU – 3 / 6

Lidt tørre

Vådservietter Lupilu.jpg

Vådservietter, 72 stk. til 8,50 kr. i Lidl. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Åh åh ... lad os starte med det gode. Mor og baby på pakken – kært – og så er der grundig info om indholdet, og hvordan de har testet det. Uden parfume, alkohol og farve ... men låget er et klistermærke, og vi ved alle, at klisteret holder op med at klistre på et tidspunkt, øv.

DUFT OG FUGT

Nul parfume, og vi kan heller ikke sniffe os frem til andet end ... sæbe? Måske kan det være den panthenol, som er i servietterne, der skulle gøre dem ekstra fugtige. Men de ultratynde servietter – lidt FOR tynde – virker desværre ikke særligt våde.

PUSLETID

Med en fyldt pakke er det okay, men ikke nemt, at få servietterne ud. Desværre bliver det sværere for hver gang, og klisteråbninger er ikke et match med sprællebaby og kun én hånd fri. Stort øv, at servietterne tørrer ud, fordi det er svært at lukke pakken ordentligt.

PENGENE VÆRD?

Nej, vi er ikke imponeret – de kan det, de skal, men de er for tynde, har for lidt fugt, og besværet med det manglende låg er et kæmpe minus.

MINIRISK – 4 / 6

OK TIL PRISEN

Minirisk vådservietter

Vådservietter, 100 stk. til 12,95 kr. hos Coop 365 Discount. Pris pr. stk. 0,13 kr.

INDPAKNING

Meget bastant pakke – ikke pusletaskevenlig – med elefanter og diskrete farver. Det er tydeligt markeret, at der er tænkt på miljøet og juniors hud og helbred, hurra, og så er der både plastlåg og klister. Smart tænkt – ingen gider tørre servietter efter 5 minutter.

DUFT OG FUGT

De lugter af ... ingenting. Heldigvis! De er nemlig uden parfume. Til gengæld er de måske også uden lotion? De er i hvert fald lidt tørre i det, men altså barnenumserne bliver ikke tørre efter brug, så alt er godt på den front. Fingrene klistrer dog efter brug, lidt øv.

PUSLETID

Super nemt at åbne og lukke den store pakke. Enkelte gange hopper flere servietter med på én gang, men det er faktisk en af de bedre pakker, yay! Men hør ... der står på pakken, at man ikke må bruge servietterne i ansigtet – øhh, hvad så med snotnæserne?

PENGENE VÆRD?

Ja! De er en my dyrere end flere af de andre servietter, men du får en stor pakke til puslestationen, og de gør deres job rigtigt godt.

 

DERMA – 3,8 / 6

DEN DYRE VERSION

Vådservietter Derma

Vådservietter, 64 stk. til 34,95 kr. hos Babysam, Nemlig.com og Helsam. Pris pr. stk. 0,55 kr

INDPAKNING

Kær, lille pakke med både babyer og kaniner. Den har alle de vigtige mærkninger for allergi-, miljø- og hudvenlighed, men de skjuler sig lidt bag engelsk sprog og placering på låget. Dog optur med plasticlåg OG klister OG tydeligt KLIK – omend en lidt lille åbning.

DUFT OG FUGT

Hvor er de dejligt bløde og med masser af fugt. Her er heller intet at bekymre sig om, for de er fri for både plastik, parfume og alkohol, hurra! Desuden bliver de små barnenumser bare bløde og glatte, og vi kan kun klage over, at servietterne er meget små.  

PUSLETID

Når man lige har kæmpet med at få åbnet pakken med én hånd første gang, så går det som en leg. Åbningen er solid, men for lille, og der kommer ofte flere servietter op ad gangen, og så er de altså svære at mase retur. Ønskes: Flere servietter i pakken til den pris.

PENGENE VÆRD

Av, de er dyre! De er gode, men ikke SÅ gode – har du budgettet til det, får du dog en rigtig lækker vådserviet.

ÄNGLAMARK – 4,4 / 6

FINT MED FUGT

Änglamark vådservietter

Vådservietter, 72 stk. til 8,75 kr. hos Kvickly og SuperBrugsen. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Fin, enkel pakke med alle de vigtigste miljø- og allergimærkninger, som nogle dog skal have luppen frem for at få øje på. Vi savner mere spræl på pakken – for ja, det er god underholdning til junior på puslebordet – men optur med solidt plasticlåg og tydeligt KLIK.  

DUFT OG FUGT

Lugten af ... noget kemisk? En svag kemisk lugt, som de fleste vådservietter jo har, men der er nul parfume i. Til gengæld er der fint med fugt, og de renser huden godt uden at efterlade den ubehageligt våd. Bonus for, at servietterne holder sig fugtige længe i pakken!

PUSLETID

1, 2, mange! Pakken er super nem at betjene med en enkelt hånd, men servietterne står i kø for at komme med, og det er svært at lukke pakken igen, øv. Til gengæld er de dejligt tykke, så man bruger færre af dem hver gang, og pakkens størrelse er perfekt på farten.

PENGENE VÆRD?

Oh yes. Gode vådservietter, som kan alt det, de skal – og så til en skarp pris, ja tak.

 

SALLING FRI – 4,6 / 6

TYKKE SERVIETTER

Salling FRI vådservietter

Vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i Bilka og Føtex. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Hold da helt mønster-op! Bobler, stjerner og miljømærkninger over alt, så det er svært at finde det, man leder efter. Men jubel over plasticlåg (OG klister), løfter om tykke servietter og blåstempling af, at servietterne må bruges i ansigtet. Farvel 11-taller!

DUFT OG FUGT

0% duft eller lugt – den er i hvert neutral, kan vi sniffe os frem til. Og så holder de det, de har lovet; de ER virkelig dejligt tykke og bløde, jubi! Der mangler dog lidt lotion, men de er altså fint fugtige og gør det, de skal, uden at tørre huden ud.

PUSLETID

Dobbeltsikringen med klister OG plasticlåg giver god mening, men er bøvlet i starten og med kun én hånd. Men bonus for, at det næsten hver gang lykkes at få én serviet op, og at de er så tykke, at man bruger færre af dem. Pakken holder længe, hurra.

PENGENE VÆRD?

Ja! En virkelig god, blød og tyk serviet, som holder længe og til en meget skarp pris.

APOTEKETS – 3,4 / 6

LIDT FOR TYNDE

Apotekets vaskeservietter

Baby vaskeservietter, 60 stk. til 30 kr. på Apoteket Pris pr. stk. 0,50 kr.

INDPAKNING

Oh la la, en fin lysegul pakke, som skiller sig ud med et rent udtryk. Ingen tvivl om, at de her VASKEservietter er i luksusklassen. Perfekt plastlåg, som er nemmere at betjene end de andre pakker – og så er servietterne endda biologisk nedbrydelige, kæmpe plus!

DUFT OG FUGT

Uh, de har en lidt ... klinisk lugt, som vi bare ikke er fan af. Syrligt og stærkt, men ikke rart. De er dog dejligt fugtige, men knap så bløde som de andre servietter – de er i stedet meget elastiske og tætte, og så er de utroligt tynde, så der skal bruges maaange, øv.

PUSLETID

Ingen problemer! Pakken er nem at håndtere – og lille med kun 60 styk – og der er så god plads i låget, at vi ikke engang skal kæmpe for at mase overskydende servietter retur. Men dem er der også mange af – der kommer som regel flere op, og det er de altså for dyre til!

PENGENE VÆRD?

Av, de er dyre. De er gode, men ikke nok til at matche prisen, og så skal man på apoteket for at finde dem.

TESTVINDER: HELLO SENSITIVE – 4,8 / 6 

DEN BLØDESTE SERVIET

Hello Sensitive vådservietter

Vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i Netto. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Grøn, grønnere, men ligefrem græs på pakken? Vi er ikke i tvivl om, at det her er servietter, som er gode for både hud og miljø, og så er pakken dobbeltsikret med klister og solidt plasticlåg – godt tænkt, men gør arbejdsgangen ved bleskift en anelse mere besværligt.

DUFT OG FUGT

NUL lugt, duft eller noget i den dur, og hurra, for nul parfume skal selvfølgelig lugte af lige præcis... ja, nul parfume. Der er fint med fugt, og numserne bliver ikke hverken for våde eller tørre, men kun rene og bløde. Vi slipper endda for klistrede vådserviet-fingre!

PUSLETID

Det lykkes at få en enkelt serviet op ad gangen hver gang, og det er en stor bedrift med vådservietter. De er simpelthen så dejligt bløde at røre ved og mod den sarte barnehud, og de kan alt det, de skal – de klarede også opkastsyge-testen, så thumbs up!

PENGENE VÆRD?

Absolut! Servietterne minder alle meget om hinanden, men denne er bare lige det tykkere og blødere, så den vinder! 

Anbefalet til dig