Vi tester: Vådservietter

Foto: Getty Images Vådservietter i vores test viser sig at være ret forskellige.

Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste?

En våd numse, fedtede fingre og en løbende næse. En vådserviet er handy i mange situationer med de små, men de skal både være supereffektive og samtidig blide mod den sarte babyhud. Mødregruppen har testet 9 forskellige slags og fundet de bedste og mest babyvenlige til dig.

Tibelly.jpg

Meget for pengene - Tibelly

(4/6 stjerner)

Baby Wet Wipes, 95 stk. til 10,50 kr. i Netto.
Pris pr. stk. 0,11 kr.

Indpakning

Nårh... nuttet bjørn i båd, lige noget for junior at kigge på! Plus de vigtige mærkninger, og vi jubler over ’sensitiv’ og ’uden parfume’, ja tak! Endnu mere grund til jubel: Smart plastiklåg og stor pakke med hele 95 servietter. Så er der rigeligt til de store lortebleer, ik’?

Duft og fugt

Ingen! Duft altså, for den er helt neutral. Fugt er der liiidt lidt af – vi ku’ godt have ønsket os lidt mere – til gengæld slipper vi for den der sæbede, skummende effekt, som enhver mor nok kan få lidt angst over at smøre på babys bløde og sarte hud.

Pusletid

Ingen sag at skille servietterne fra hinanden og skifte lorteble med én hånd – der er også så mange i pakken, at et par fra eller til ikke ville blive opdaget! Lyt lige efter det der klik fra låget, for sidder der en serviet i vejen, har vi balladen med tørre servietter, åh åh!

Pengene værd?

Absolut! Hurra for en pakke med masser af servietter, fint med fugt og et smart låg. De får tomlen op herfra!

apotekets.jpg

Til pusletasken - Apotekets

(4/6 stjerner)

Baby Vaskeservietter, 60 stk. til 30 kr. på Apoteket.
Pris pr. stk. 0,50 kr.

Indpakning

Super diskret pakke med en kær lille bamse. Kedeligt for junior, men vi voksne jubler. De vigtige allergi- og miljømærkninger er der, men må vi foreslå, de bliver lidt større? Det er lige før, læsebrillen skal i brug. Liiille pakke, som nok egner sig bedst til pusletasken.

Duft og fugt

De dufter af... ja, et eller andet ret sæbe- eller parfumeagtigt. De er tilsat både lotion og aloe vera, men lover at være fri for parfume, for de skal jo tæt på en babys sarte hud, så hmmm... Skru også gerne ned for fugten i dem, de efterlader et sæbet lag på nummeren!

Pusletid

1, 2, 3... men for det meste kun 1, og hurra for det. Med så få i pakken ville det være super ærgerligt, hvis servietterne valgte at holde sammen. Nem åbning med tydeligt klik, når låget altså er lukket ordentligt – vores garanti for, at fugten også er der ved næste bleskift.

Pengene værd?

Jooo... dyr, men ganske god serviet – dog ikke bedre end de billigere vådservietter, så vælg hellere dem, hvis du går op i økonomien.

rema1000.jpg

Savner blødhed - Rema1000

(3/6 stjerner)

Bambus vådservietter, 72 stk. til 14,95 kr. i REMA1000.
Pris pr. stk. 0,21 kr.

Indpakning

Pææææn og diskret pakke, som helt klart henvender sig til de voksne – tak! De pastelfarvede bambus og allergi- og miljømærkningerne oser af god samvittighed og passen på planeten, og så er det en dejligt stor pakke.

Duft og fugt

Åhhh, de er dejligt tykke... men de er ikke så dejlige at røre ved. Faktisk er de så tørre, at en mor beskriver dem som kridt – av! Og hvad sker der for ’må ikke bruges tæt ved øjnene’ – havregrød havner jo allevegne! Bonus for den neutrale duft, dog.

Pusletid

1, 2... ja, for det meste kun 1, men andre gange får man ufrivilligt en hel stak, ellers tak. Nogle gange skal man også mase lidt med den øverste serviet for at lukke låget ordentligt, så det siger klik – men brug nu alligevel tiden på det! Servietterne er tørre nok i forvejen.

Pengene værd?

Tjo... de er ikke de billigste, og den manglende blødhed trækker ned, så selvom de virker ok i praksis, er vi ikke så vilde med dem.

Minirisk.jpg

Fine til prisen - Minirisk

(4/6 stjerner)

Baby vådservietter, 100 stk. til 11,50 kr. hos Coop.
Pris pr. stk. 0,12 kr.

Indpakning

Tjo, den er rimelig neutral med nogle nuttede elefanter, og hurra for allergi- og miljømærkninger samt nul farve eller parfume. Plastlåget fungerer fint og holder tæt – lige her går vi gerne på kompromis med miljøvenligheden, for det fungerer bare bedre i praksis, sorry.

Duft og fugt

Ren, renere, renest. Sådan dufter servietterne, der dog er parfumefri, så det er nok den lotion, som også gør dem fint fugtige. Men hvorfor må de ikke bruges i ansigtet?

Pusletid

Hver gang man tager en serviet, følger der en makker med, som man skal mase tilbage for at kunne lukke låget. Til gengæld kan det hele nemt klares med én hånd, og det trækker bestemt op. Kæmpe bonus: Smart pakke med 100 servietter – bare ikke på farten!

Pengene værd?

Ja – du får en kæmpe pakke vådservietter, som kan det, de skal, til en super god pris. Det trækker dog ned, at de ikke må bruges i ansigtet.

levevis.jpg

Testvinder: Ekstra tykke - Levevis

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 95 stk. til 10,50 kr. i Bilka.
Pris pr. stk. 0,11 kr.

Indpakning

Fiiin pakke med blå bamser, som junior godt gider at kigge på, så mor eller far får ro til bleskift. Tjek til allergi- og miljømærker, og så lover de at være ekstra tykke og bløde. Forslag: Gør mærkningerne tydeligere, de blender ind i baggrunden, også for unge øjne!

Duft og fugt

De dufter ikke rigtigt af noget, men de er også alkohol- og parfumefri, og det er en kæmpe bonus. Nej, servietterne er ikke blødere end de andre i testen, men ja, de er helt klart tykkere. Det mærker man dog ikke på pakken, som er loaded med 95 servietter – optur!

Pusletid

KLIK! Ingen problemer med at åbne eller lukke låget, selvom man er enarmet, og man kan for det meste også nøjes med at få en enkelt serviet op, jubiii! Bonus for mængden af servietter, så man ikke lige sådan løber tør – men pakken skal nok ikke med på tur.

Pengene værd?

Ja! Den ender som favoritten, for du får rigtigt mange gode servietter til en rigtigt god pris – men det er også en kneben sejr over flere af de andre.

anglamark.jpg

Miljøvenlige - Änglamark

(4/6 stjerner)

Baby Bamboo Vådservietter, 72 stk. til 16,95 kr. hos Coop.
Pris pr. stk. 0,24 kr.

Indpakning

Bambus uden på pakken – og indeni! Servietterne er lavet af bambus, og man er ikke i tvivl om, at der er tænkt på både planeten og babys hud med alle de vigtige mærker! Jow jow, så er der lige det plastiklåg, host host, men tak for det – det andet er for besværligt!

Duft og fugt

Yeees! Nul rødmen, nul knopper, nul parfume. Men den der tilsatte lotion er altså svær at fornemme, og den deler også mødrene; den ene halvdel synes, at servietterne er ru og tørre – aaaav – mens den anden er fint tilfredse. Hmmm...

Pusletid

No problemos at skifte lorteble med én hånd, mens den anden holder på udbryder-kongen eller -dronningen. Servietterne slipper nemt hinanden, og så længe du tjekker, at låget siger klik, holder de på fugten.Savnes: de kunne da godt upsize pakken lidt til puslebordet.

Pengene værd?

Uuuhhh, de er i den dyre ende, men vi kan godt lokkes til at ofre lidt ekstra for planetens skyld, de skulle bare være lidt blødere.

Derma.jpg

Upraktisk åbning - Derma

(4/6 stjerner)

Baby vådservietter, 64 stk. til 34,95 kr. på derma.dk.
Pris pr. stk. 0,55 kr.

Indpakning

Oh la la en fin pakke, der oser af kvalitet med matte farver, nuttede figurer og kravlende baby. Vi elsker allergimærkningerne – og så har man sparet miljøet for et plastiklåg. Men vi hader besværet med at åbne og lukke pakken, så det er en ommer.

Duft og fugt

Fin fugt og fin duft – af ingenting, for servietterne er heldigvis fri for parfume, hurra! Til gengæld er de ikke verdens blødeste – av, den lille numse – og det er svært at lukke pakken, så de sidste servietter bliver tørre og ryger ud. Det er miljøet nok ikke vild med, ups.

Pusletid

1 – ja, 1! – serviet kan man sagtens få op ad gangen. De hænger ikke sammen, og det er kæmpe optur, men det kræver til gengæld to hænder at åbne pakken, når den ikke har låg – én hånd for meget for en mor med en sprællebaby! Vi savner bare det plastiklåg.

Pengene værd?

Gode vådservietter, dårlig indpakning og testens dyreste servietter... hvis de kunne pakke servietterne ind i noget andet, ville vi være glade.

grøn_balance.jpg

Ekstra bløde - Grøn balance

(4/6 stjerner)

Luksus vådservietter, 56 stk. til 14,95 kr. i Meny.
Pris pr. stk. 0,27 kr.

Indpakning

Uhhhh... fin pakke med små tegnede skyer, måner og sole. Det oser af luksus, og de vigtige allergi- og miljømærkninger er der også – de er sågar veganske, hvis man går op i det. Halleluja, for det smarte plastiklåg. Ikke så milljøvenligt, nej, men meget morvenligt.

Duft og fugt

”Ekstra tykke og bløde” lover pakken, og ja, de holder, hvad de lover, for de er dejligt tykke og bløde, men også så fugtige, at det skummer lidt sæbeagtigt på huden, æv. Nok bedst til bleskift, så! De dufter også meget, men er parfumefri. Så hvad dufter de egentlig af?

Pusletid

Easy peasy! Man behøver ikke den store rutine i bleskift for at kunne gøre det med én hånd, for servietterne slipper nemt hinanden, og plasticlåget fungerer også perfekt, så ingen tørre servietter i pakken, jubiii! Eneste anke: Der er altså for få servietter i pakken.

Pengene værd?

De er godt nok dyre, men hvis du gerne vil betale lidt ekstra for masser af blødhed, bliver du ikke snydt her.

lupilu.jpg

Kræver to hænder - Lupilu

(3/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk. til 7,90 kr. i Lidl.
Pris pr. stk. 0,10 kr.

Indpakning

Der er gang i farveladen her, og man ved dårligt, hvor man skal kigge. Heldigvis fanger øjet de vigtige allergi- og miljømærkninger, pyha! Det kræver godt nok fingermuller at åbne plastiklåget, wow. Få en anden til at holde babyen, for du skal bruge to hænder her!

Duft og fugt

Det er altså en ommer. Servietterne er mere våde end fugtige, måske er det al den lotion, de er fodret med, for de dufter... ret meget! Ærgerligt nok flosser servietterne også i kanterne og går alt for nemt i stykker. Nedtur, når man står med en kæmpe lorteble.

Pusletid

Yes, kun 1 serviet kommer op ad gangen, og det trækker op! Man skal bare liiige have åbnet låget først, og det skulle være en nem sag, når man først har gjort det én gang, ik’? Men niks, den er genstridig hver gang, så bleskift uden en makker er nærmest umuligt.

Pengene værd?

De er superbillige, men der er bare for mange minusser til, at vi kan juble over denne vådserviet.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 2/2021.

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karakterne  er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Bedst i test, Forældre, Mor, Barsel, Tumling og Shopping

610x200_woordy_knap2.jpeg