Vi tester: Vådservietter
Foto: Getty Vådservietter i vores test viser sig at være ret forskellige.

Vi tester: Vådservietter

Snotnæser, våde numser og fedtede havregrødsfingre. Vådservietterne skal kunne klare det hele og samtidig være blide ved dit barns hud. Mødregruppen har testet sig igennem seks mærker.

1.jpg

Ok til prisen - Änglamark 

(4/6 stjerner) 

Baby Wipes uden parfume og farve, 72 stk. 13 kr. i Kvickly og SuperBrugsen. Pris pr. stk.: 0,18 kr.

Indpakning

Sød pakke med fokus på baby og miljø – træer, miljømærkninger og tekst om at være parfumefri og farvefri springer i øjnene. Vi er vilde med det! Pakken er lige tilpas og lige til pusletasken, og åbningen er nem og kun-én-håndfri- venlig. Men gid der var lidt flere servietter i pakken ...

Duft og fugt

Nul parfume og nul anden mærkelig lugt – stort plus. Servietterne har en mild og uparfumeret lotion, som gør dem dejligt fugtige, og selvom de får lov at ligge lidt på puslebordet, før man når til at skifte bleen, er de stadig fugtige. Bonuspoint for det!

Pusletid

Supernem åbning, ingen problemer med at få servietter ud med den ene hånd, mens den anden holder på junior. Til gengæld er det umuligt ikke at få for mange servietter med ud på en gang, og når man står med en lorteble og kun har én hånd fri, får man brugt alt for mange servietter. Lidt dyrt i længden.

Pengene værd?

En rigtig fin vådserviet til prisen – hvis du altså kan undgå at få halvdelen af pakken med ud hver gang. Og lidt flere servietter i hver pakke, tak.

2.jpg

God men dyr - Apotekets 

(4/6 stjerner)

Baby Vaskeservietter uden parfume, 60 stk. 35 kr. på Apoteket. Pris pr. stk.: 0,58 kr.

Indpakning 

Nok den mest enkle pakke i testen, men de allervigtigste allergi- og miljømærkninger springer i øjnene, og så er det jo Apotekets – forventningerne er store. Åbningen er smart og siger klik, når den lukkes, så man ikke er i tvivl.

Duft og fugt 

Ingen parfume, alkohol, lanolin eller sæbe – det er jo fantastisk! Alligevel dufter de her servietter faktisk kraftigere end nogle af de andre i testen. En form for lotion? De har dog fint med fugt og tørrer ikke for hurtigt ud, og så er de simpelthen så bløde, at man ikke er i tvivl om kvaliteten.

Pusletid

Nøj, hvor er det besværligt at få åbnet det låg med kun en enkelt hånd, mens den anden holder et sprællende minimenneske på plads. Det er simpelthen SÅ stramt! Smart, når det skal lukkes – knap så smart, når det skal åbnes. Men hurra! Det lykkes de fleste mødre at få en enkelt serviet ud ad gangen.

Pengene værd? 

Vi vil gerne sige ja, for de er bløde, fugtige og fri for grimme sager, men de er dyre i forhold til de andre mærker i testen.

3.jpg

Nemme at adskille - Mininor 

(4/6 stjerner)

Vådservietter uden parabener, alkohol og parfume, 60 stk. 9,99 kr. ved køb af 3 pakker i bl.a. Babysam. Pris pr. stk.: 0,16 kr.

Indpakning 

Super enkel og neutral emballage, meget sigende for indholdet: servietterne er lavet af uvævet stof, har alle de rigtige mærkninger, og så tester Mininor endda hver sending for MI – et problematisk konserveringsmiddel. Det tegner godt. Fin størrelse til pusletasken og smart kliklåg, som holder på fugten.

Duft og fugt

En duft af: Ingenting. Og hurra for det! Samtidig er servietterne også utrolig bløde, så de ikke kradser den sarte babynumse. Der er fint med fugt på servietterne, men den holder desværre ikke ret længe, så man skal skynde sig, hvis der er stor gevinst i bleen – og ikke kan nøjes med én serviet.

Pusletid

Hold da op – endelig en pakke, hvor det kan lade sig gøre igen og igen at nøjes med at få en enkelt serviet ud! Ærgerligt, at man ofte skal bruge flere, fordi de er så tørre! Til gengæld er det ingen sag at få servietter ud af pakken med kun en enkelt hånd, og låget holder tæt, så fugten ikke stikker af.

Pengene værd?

Yes! Hvis du altså køber tilbuddet med tre pakker. Havde der været mere fugt i servietterne og flere servietter i hver pakke, havde vi haft flere stjerner at dele ud af.

4.jpg

TESTVINDER: Kan det hele - Minirisk

(5/6 stjerner)

365 Minirisk Baby vådservietter uden parfume og farve, 72 stk. 8 kr. i Fakta. Pris pr. stk.: 0,11 kr.

Indpakning 

Virkelig nuttet pakke, og ja, det kan en pakke med vådservietter altså godt være, når den er prydet med små blå elefanter. Pakken har en fin størrelse – nok til at rumme noget, og ikke for stor til at komme med på tur, og så har vi optur over det hårde plasticlåg, der gør åbningen supersmart.

Duft og fugt

De dufter af ... ja, vådservietter! Og det er skønt, for hvem vil have parfume tæt på sit barns numse? De har da også alle de vigtige mærkninger som fx Den Blå Krans og Svanemærket. Til gengæld kan vi ikke blive enige, om de er fugtige nok. Nogle vil have mere, andre synes det er tilpas.

Pusletid 

Hold nu op, hvor er det nemt at åbne låget på pakken, og lige så nemt at klikke det i igen. Med én hånd endda, kom ikke her! Størrelsen på servietterne passer til en barnenumse, og de er dejligt bløde – lidt æv, at servietterne har det med at hænge sammen, det giver noget spild.

Pengene værd?

Helt sikkert, du får virkelig meget kvalitet for pengene – med lidt flere servietter i hver pakke ville vi have flottet os med en topkarakter.

5.jpg

Masser af fugt - REMA1000

(4/6 sjterner)

Vådservietter uden parfume, 100 stk. 9,95 kr. i REMA1000. Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

 Det er noget af en mursten, men der er også 100 servietter i pakken. Et minus i pusletasken, men heldigvis findes servietterne også i en rejsestørrelse med 10 styk – genialt. Pakken ser lidt kedelig ud, men den har alle de vigtige allergi- og miljømærkninger, så vi er godt tilfredse.

Duft og fugt 

Fugtniveauet kan vi bestemt ikke klage over, faktisk er de så fugtige, at man lige må lade den lille numse lufttørre, før bleen kommer retur. Men absolut bedre end for tørre servietter. Servietterne er parfumefri og lugter heldigvis ret neutralt – måske lidt surt, mener nogle af mødrene.

Pusletid

Det er lige før, man får en skulderskade med de her servietter i pusletasken, så hjem på puslebordet med dem. Servietterne er bløde og den helt rigtige størrelse, og åbningen med det hårde klik-låg er supersmart. Hvis bare man kunne nøjes med at få en enkelt serviet ud ... men nej, de hænger næsten hver gang sammen.

Pengene værd?

Ja, for du får rigtigt meget for pengene, og det trækker ekstra op, at du kan få dem i rejsestørrelse.

6.jpg

Perfekt størrelse - Tibelly 

(5/6 sjterner)

Baby vådservietter sensitive uden parfume, 100 stk. 9,94 kr. i Netto. Pris pr. stk.: 0,09 kr.

Indpakning

Kær pakke med en lille bjørn i et sejlskib. Det er tydeligt, at servietterne er fri for både det ene og det andet – skønt! Vi er enige om, at pakken har en perfekt størrelse til både taske og puslebord, men er der så også nok servietter i? Sørme ja, hele 100 styks!

Duft og fugt 

Ingen parfume, tjek. Neutral lugt, tjek. Eller måske er der alligevel en snert af noget lotionagtigt? En enkelt siger sprit!? Men de har jo alle de rette allergiog miljømærkninger, så det kan vi godt leve med. Som bonus er de fint fugtige – næsten for fugtige, for det tager tid at få måsen tør igen.

Pusletid

Kun én hånd? Intet problem, for det smarte klik-låg er nemt at åbne og lukke med kun én hånd fri. Størrelsen på servietterne er også lige tilpas – men det er kun hver anden gang, man kan være så heldig kun at få én serviet med ud, ja, nogle gange ryger halvdelen af pakken med! Ærgerligt.

Pengene værd?

Helt klart, du får rigtigt meget vådserviet for pengene her, og de sniger sig helt op på siden af testvinderen, som dog ikke kan slås helt af pinden.

7.jpg

Stor pakke - Vores 

(4/6 stjerner) 

Baby vådservietter uden parfume, 100 stk. 10 kr. i bl.a. Føtex Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning 

PARFUMEFRI. Det står med store bogstaver hen over pakken, så man ikke er i tvivl – og tak for det. Til gengæld er pakken med de 100 servietter utroligt stor og egner sig bedst til at ligge hjemme på puslebordet. Den smarte åbning med hårdt låg er en bonus til travle og enarmede mødre!

Duft og fugt 

Parfumefri? Jep, ikke nogen duft, til gengæld er der en sær – sur? – lugt over dem, som vandrer fra serviet til babys numse, hænder eller mund. Ikke lækkert, men den forsvinder heldigvis hurtigt. Og fugten er fin, så man ikke skal stresse over at nå det hele, før servietten tørrer ud.

Pusletid

Sprællebaby? Intet problem, for det er supernemt at komme til servietterne med én hånd – og med ét klik er der lukket for pakken igen. Smart! Fin størrelse på servietterne, og det lykkes faktisk for de fleste af mødrene at få en enkelt serviet ud af gangen. Succes!

Pengene værd?

Det må vi sige ja til – kun den lidt sure lugt og den temmeligt tunge pakke trækker lidt ned.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Bedst i test