Vi tester: Vådservietter
Foto: Getty Images Vådservietter i vores test viser sig at være ret forskellige.

Vi tester: Vådservietter

En våd numse, en løbende næse og havregrødsfedtede fingre. En vådserviet skal helst kunne klare det hele. Mødregruppen har testet 9 forskellige og kårer her de bedste af slagsen.

rema1000.jpg

Nem at lukke - REMA 1000

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk. 9,95 kr. i REMA1000. Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Gaaaaab ... ja, så kedelig kan emballage være, og der er ingen fare for, at de små får lyst til at stikke af med pakken. Til gengæld er der heller ingen tvivl om, at vådservietterne har alle de rette mærkninger og er fri for parfume – vigtige detaljer! Savnes: make-over af emballagen.

Duft og fugt

Klik-klik. Det er ingen sag at sikre sig, at pakken er lukket ordentligt, så servietterne ikke tørrer ud. Der er fint med fugt i dem – nogle klager ligefrem over for meget fugt – og de lugter heller ikke, hverken godt eller dårligt. Lige med denne type produkt er det et kæmpe plus!

Pusletid

1, 2, 3, 4, 5 ... det er noget nær umuligt kun at få én enkelt serviet med op, og da især, hvis man kun har én hånd, fordi den anden holder en lille sprællemand eller -dame fast på puslebordet. Så er det jo fint, at pakken er så stor, for man bruger hurtigt alt, alt for mange servietter på et enkelt bleskift.

Pengene værd?

Du får en god vådserviet med alle de vigtige mærkninger og ingen mystisk lugt eller kemi – men du bruger alt for hurtigt pakken, fordi de klistrer sammen.

Apoteket.jpg

Fin på farten - Apoteket

(3/6 stjerner)

Baby Vaskeservietter, 60 stk. 30 kr. på Apoteket. Pris pr. stk.: 0,50 kr.

Indpakning

Ke-de-lig, men også meget simpelt og rent design. Der er bare ikke noget at se på for de små. De er dog meget tydeligt mærket med Den Blå Krans og Svanen samt 'parfumefri', og det er det vigtigste. Men det må være en pakke til at have med på farten, for det er også testens mindste.

Duft og fugt

Ingen parfume, alkohol, lanolin eller sæbe – fantastisk! Men de dufter alligevel en del kraftigere end nogle af de andre servietter i testen. De er dog fint fugtige og klarer bleskift uden problemer eller røde numser – med mindre det er meget genstridige 'rester', der skal tørres væk.

PUSLETID

Hov! For flere mødre ryger den lille plastikflap, som skal holde servietterne fugtige, helt af første gang, de skal åbne pakken. Lidt af en fuser. Det er desuden noget nær umuligt at få en enkelt eller to servietter op af pakken, og med kun 60 servietter er der altså ikke ret mange at tage af – øv øv.

PENGENE VÆRD?

Det er for dyrt for en lille pakke vådservietter, der er næsten umulige at få ud af pakken og lugter kraftigt trods alle de rigtige mærkninger.

lupilu.jpg

Smart åbning - Lupilu

(3/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk. 7,50 kr. i Lidl. Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Der er fuld farvelade på pakken, og vi er ikke i tvivl om, at den er til babyer med den nuttede lille bjørn. Man kan heller ikke undgå at se Den Blå Krans og Svanen, der garanterer os, at servietterne er gode for babys sarte hud, og der skiltes også med 'alkoholfri' - det lover godt!

Duft og fugt

Hvad er det dog, de dufter af? Vi tænker straks parfume, og det skal ikke i nærheden af en numse eller mund da? De er desuden med aloe vera ekstrakt og meget fugtige – men vi er ikke vilde med at vaske babys sarte bagdel med noget, der minder om en serviet med masser af sæbe.

Pusletid

Voila – ekstra point for en smart åbning, hvor man kan lytte sig frem til, om man har fået lukket den ordentligt, for det siger tydeligt 'klik'. Til gengæld er servietterne så fugtige, at det nærmest er umuligt kun at få én med på, og så løber fornøjelsen altså hurtigt op, når der kun er 72 styk i pakken!

Pengene værd?

Den enorme mængde fugt (som endda kradser på de voksnes hud!) og den mystiske duft trækker ned.

Tibelly.jpg

God til prisen - Tibelly

(4/6 stjerner)

Baby Wet Wipes, 100 stk. 9,95 kr. i Netto. Pris pr. stk.: 0,09 kr.

Indpakning

Sikke en sød pakke med en lille bjørn i et sejlskib, som vi kan sludre lidt med junior om. Derudover har pakken alle de vigtige allergimærkninger og er tydeligt fri for parfume. Det tegner virkelig godt! Plus et stort thumbs up for låget, som er både nemt at åbne og lukke. “Klik”, siger det.

Duft og fugt

Ingen duft eller lugt af andet end ... vådservietter. De har jo bare ofte en syrlig lugt, men det kan vist ikke undgås, og der er altså ingen parfume i disse. Og så er de også så dejligt bløde og fint fugtige, at det er ingen sag at komme igennem bleskift med hverken småt eller stort, jubi!

Pusletid

Det er noget af en mursten, så den tynger godt i pusletasken ... men vi er vilde med, at vi får så meget får prisen. Første gang, man åbner pakken, skal dog ikke være ved en lorteble, for der skal bruges to hænder, hvis man skal gøre sig håb om ikke få alle servietterne med op på én gang, æv æv.

Pengene værd?

Ja da. Du får en masse bløde og allergivenlige vådservietter til kun 10 øre pr. styk – så kan man vist godt leve med, at der ryger lidt ekstra med op hver gang. Minirisk.jpgPæn pakke - Minirisk

(4/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk. 7,50 kr. i Fakta. Pris pr. stk.: 0.10 kr.

Indpakning

De kæreste elefanter og alligevel meget nedtonet design på pakken. Det kan man da ikke klage over! Desuden er det tydeligt skiltet, at servietterne er allergivenlige, og det er jo langt den vigtigste detalje. Men hvorfor kun 72 stk. i pakken? Passer fint i pusletasken, men vi løber hurtigt tør.

Duft og fugt

De lugter af ... ja, de skulle være parfumefri, men den sarte næse opfanger alligevel en lidt skarp lugt, måske fordi de er tilført en smule lotion (ja, det står med småt, så man skal nærlæse)? De er til gengæld fint fugtige, så det kan vi bestemt ikke klage over.

Pusletid

1, 2, 5, mange! Der kommer konsekvent en hel kæmpe bunke af servietter med op, og det bliver ikke bedre, når man kæmper med kun én hånd. Den er ellers så nem at åbne og lukke og giver et tydeligt 'klik', men vi bruger aaaalt for mange servietter, når de klistrer sådan sammen.

Pengene værd?

De er gode, de er billige, men der er for få servietter i pakken, som man bruger på nul komma fem, fordi de hænger sammen.


levevis.jpg

Meget for pengene - Levevis

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk. 10 kr. i Føtex Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning parfumefri

Man er ikke i tvivl, for det står med så store bogstaver på pakken, og kæmpe hurra for det! Emballagen er da meget nuttet, men også liiidt kedelig. Vi kan dog tydeligt se alle de vigtige mærkninger, og klaplukningen er altid et stort plus.

Duft og fugt

De lugter ... rent. Altså kan man ikke klage over det. Hvis vi skal klage over noget, skulle det være, at de er en anelse tørre, så nummer to, der har siddet lidt for længe, giver altså de her servietter kamp til stregen.

Pusletid

Easy peasy, det er jo ingen sag at få servietterne op uden at flå hele pakken med ud på én gang. Til gengæld er det som om, at klappen ikke lukker helt tæt – øv. Vi er dog vilde med, at der er 100 styk i den store pakke, som alligevel passer ned i lommen på pusletasken, omend det er tungt. Genialt!

Pengene værd?

Absolut ja. Pris og kvalitet hænger sammen, og selvom de ikke vinder testen, er det en god vådserviet til en god pris.

 

änglamark.jpg

TESTVINDER: Blød babynumse - Änglamark

(5/6 stjerner)

Baby vådservietter, 72 stk.12,95 kr. i Coops butikker. Pris pr. stk.: 0,18 kr.

Indpakning

Supersød pakke med grønne træer og en lille fugl på låget, som junior hygger sig med at tale til. Der er tydelige allergimærkninger, og det er slet ikke til at misse, at de også er parfume- og farvefrie. Men man skal dog lede lidt længe efter informationen om, at de indeholder lotion.

Duft og fugt

Lugtfri er de ikke, men de dufter i hvert fald hverken kemisk eller af parfume. Der er en smule lotion i, og det kan godt give en snert af noget syrligt, men ikke noget, der generer særligt. Servietterne er også bløde og elastiske, og de efterlader en dejligt blød numse hos de små – skønt!

Pusletid

1 eller 2 servietter. Så lidt kan man nøjes med at få ud hver gang, og det er bestemt ingen selvfølge, når det gælder vådservietter. Åbningen er supernem at betjene og siger tydeligt 'klik', når den lukkes, og halleluja! Det kan altså lade sig gøre ikke at hive alle servietterne ud på én gang.

Pengene værd?

Helt sikkert! Til trods for, at de bestemt ikke er de billigste. Men de gør numsen blød og er miljø- og allergivenlige og virkelig nemme at have med at gøre.

Derma.jpg

Fin og fugtig - Derma 

(4/6 stjerner)

Vådservietter, 64 stk. 34,95 kr. i Irma. Pris pr. stk.: 1,83 kr.

Indpakning

Nårh, nuttet pakke, som får flere af de små til at sige 'miiiiig'. Kært. Det er også helt tydeligt, at det er en vådserviet uden nogen former for unødvendig kemi, men det trækker gevaldigt ned på forhånd, at åbningen er med klisterbånd. Hvordan skal den dog holde på fugten?

Duft og fugt

Nul procent parfume skilter pakken med, og det endda selvom servietterne lugter okay behageligt. Point for det! De er desuden fint fugtige uden at fedte rundt mellem fingrene, og de er fri for lotion og andet mystisk, som vi ikke bryder os om at få for tæt på baby.

Pusletid

1 – ja 1! - ad gangen kommer ud af pakken, stort hurra for det. Men hold op, hvor er det besværligt at åbne og lukke pakken med klistemærket, og glem det, hvis du står med en lorteble og kun én fri hånd. Den lille pakke med kun 64 styk er praktisk i pusletasken, men man løber hurtigt tør.

Pengene værd?

Av, de er dyre. Nuvel, det er en virkelig god vådserviet, men åbningen er for svær at håndtere, og der findes billigere alternativer, der er lige så gode.

vibelle.jpg

De blødeste servietter - Vibelle

(4/6 stjerner)

Baby vådservietter, 100 stk. 9,95 kr. i Aldi. Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Super fin og neutral pakke, hvor man ikke kan være i tvivl om, at de er allergivenlige og Svanemærkede. Men er de til babyer? Det kan man godt blive i tvivl om, for der står intet. Men der står, at de er til hele kroppen, og det er da ret betryggende, når man tørrer havregrød væk fra ørerne.

Duft og fugt

Nul parfume, og det står også tydeligt på forsiden. Men der er en lidt udefinérbar syntetisk lugt ved dem. Hvad mon det er? Servietterne er ellers tykke og bløde – måske testens blødeste af slagsen, og de har fint med fugt og giver ingen røde numser. Hurra!

Pusletid

Det er virkelig ingen sag at få én eller to servietter op ad gangen, selvom man har kun har én hånd ledig til formålet. Plastikåbningen siger desuden tydeligt 'klik', når den er ordentligt lukket, og det trækker meget op, sammen med den store, omend lidt klodsede, pakke med mange servietter.

Pengene værd?

Helt sikkert. Bløde og fugtige servietter i en pakke, der er nem at betjene, og så til en pris, der er superfin. 

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karakterne  er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Bedst i test