Vi tester: Vådservietter
SPONSORERET indhold

Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste?

Når bleen er tung, snotnæsen løber og beskidte børnefingre klistrer, er en vådserviet det handy og hurtige valg. Men vådservietterne skal ikke bare kunne klare bleskift og ellevetaller, de skal også være bløde og blide mod sart babyhud. Mødregruppen har testet og fundet deres favoritter.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty Images og PR
03. jul. 2023 | Børn | Vores Børn

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karaktererne er et gennemsnit af mødrenes vurderinger. Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

LUPILU – 2,6 / 6

Besværlig åbning

lupilu sensitive.jpg

Baby vådservietter, 72 stk. til 7,75 kr. i Lidl. Pris pr. stk. 0,10 kr.

INDPAKNING

Tja, den er ok, ikke noget særligt prangende eller pænt. Til gengæld er alle de vigtige allergi- og miljømærkninger der, hurra. Men øv, låget er kun sådan en klisterflap, og vi forudser servietter så ru og tørre som sandet i Sahara + umulig at åbne og lukke med én hånd!

DUFT OG FUGT

Pakken lover nul parfume, men der er en lidt for frisk citruagtig duft på dem, hvad
mon det er? Må vi i øvrigt foreslå en smule lotion? Servietterne er til den tørre side, og så tangerer de faktisk også til at være lidt ru. Ønskes: Blødere servietter og mere fugt.

PUSLETID

ARGHH!! Som forudset er det et værre mas, hver eneste gang vi skal åbne pakken – det er ganske enkelt umuligt med kun én hånd fri, og når det endelig lykkes, er det umuligt at lukke den ordentligt til igen. Hej-hej vådservietter, som hurtigt bliver til tørre servietter.

PENGENE VÆRD?

Det er testens billigste vådservietter, og det kan vi lide – men det kan man altså også mærke på dem. Vi mangler fugt og en ordentlig lukkemekanisme, tak.

ÄNGLAMARK – 3,0 / 6

Enkel og neutral

Anglamark wipes.jpg

Baby vådservietter, 72 stk. til 8,75 kr. hos Kvickly og SuperBrugsen. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Fin, enkel og meget neutral (læs, kedelig for de små) med et par hyggelige fugle – men fri for parfume og med tydelige allergi- og miljømærkninger – det er det vigtigste! Der er kun en blød klisterflap som lukning dog... åh åh, hvad er oddsene for, at den kan holde tæt?  

DUFT OG FUGT

Hvor er fugten henne? Nåååå... den gemmer sig såmænd nede på bunden af pakken. Overordnet er servietterne til den tørre side, må vi foreslå et fugtboost med lotion? Til gengæld stort thumbs up for den helt neutrale, rene og friske duft af NUL parfume, jubi!

PUSLETID

1, 2, 1000! Det er utroligt svært at få kun én vådserviet op ad gangen. De klistrer simpelthen sammen, både med hinanden og med klisterlåget. Det er et stort rod! Glem alt om bleskift med kun én hånd og farvel våde servietter, når snavs og fnuller ødelægger klisteret.

PENGENE VÆRD?

En gennemsnitligt ok vådserviet til prisen, men vi savner mere fugt og muligheden for at betjene pakken som enarmet mor.

GRØN BALANCE – 3,2 / 6

Grøn variant

Grøn Balance.jpg

Luksus vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i Meny, Spar og Min Købmand. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Fiiiin pakke med grønne nuancer og alle de vigtige miljø og allergimærkninger, og så er de også veganske og parfumefri – mindre kunne heller ikke gøre det med det navn jo. Lækkert med solidt plasticlåg, yes! Men hold da op for en mursten af en pakke til pusletasken.

DUFT OG FUGT

Altså... de er testens mest duftende servietter! Heldigvis mildt, kan vi blive enige om. Vi kan til gengæld ikke blive enige om fugtniveau. Nogle mener, at de er tørre, andre at de er våde. Sikkert fordi låget ikke altid lukker ordentligt, så de tørrer ud hos nogle. Øv.

PUSLETID

Grrr....! Nogenlunde sådan lyder det hos flere mødre, for nok kan man fint åbne og lukke låget med én hånd. Men det er nær umuligt at stoppe kæden af servietter, der vil med, hver gang, med én hånd fri = spild af servietter. Det er synd – og meget lidt miljøvenligt!

PENGENE VÆRD?

Har du to hænder ledige, er det en fin og grøn vådserviet, men det utilregnelige låg og de klistrede servietter trækker lidt ned.

HELLO SENSITIVE – 3,4 / 6

Ok til prisen

Hello sen.jpg

Vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i Netto. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Grøn, grønnere... en ret neutral pakke, men de grønne farver signalerer miljø sammen med de vigtige allergi- og miljømærkninger. Bonus! Og jubi, den har et hårdt låg, så der er håb for, at servietterne holder sig fugtige, især fordi låget højt og tydeligt siger KLIK.

DUFT OG FUGT

NUL duft eller lugt – og hurra for det. Pakken lover nemlig, at de er helt uden parfume. Servietterne føles egentlig ret behagelige i hænderne, men de er også meget tynde, og så mangler de fugt – numserne bliver lidt tørre, øv, og der skal bruges en del servietter.

PUSLETID

1, 2, 3... der ryger mange servietter, før noget bliver rent, og det er ikke altid muligt kun at få en enkelt serviet tryllet ud af pakken. Heldigvis kan det meste klares med én hånd, og selvom pakken minder mest om en tung mursten, er det dejligt med så mange servietter.

PENGENE VÆRD?

En ok vådserviet til en god pris – men den wow’er os ikke, der skal mere fugt og blødhed til, før den kravler op blandt favoritterne.

DERMA – 3,8 / 6

Hænger lidt sammen

Derma.jpgVådservietter, 64 stk. til 34,95 kr. hos Matas og Apoteket. Pris pr. stk. 0,55 kr.

INDPAKNING

Nuttet! Altså pakken, med en kær baby og en kanin, som der snakkes ivrigt til. Alle de vigtige mærkninger er der, hurra, for så har vi ikke så dårlig samvittighed ved at juble over plasticlåget. Dog minus jubel over, at det er ret bøvlet at få op, særligt med kun én hånd.

DUFT OG FUGT

Nul klager herfra. Bløde servietter, som er ultratynde, med lige præcis fugt nok til, at huden bliver ren uden at blive alt for våd. Pakken lover nul parfume, og det lever de også op til – der er højst en snert af noget neutralt. Vi ka’ lide det!

PUSLETID

Åh nej, her falder jublen altså til jorden. For det er noget nær umuligt at få blot en enkelt serviet ud af pakken. Der følger stort set altid en sidekammerat med, selv hvis man kan bruge to hænder. Der går servietter til spilde hver gang – ret ærgerligt, når pakken er så lille.

PENGENE VÆRD?

Tjo... det er nogle virkelig fine, bløde og fugtige servietter, men også testens dyreste, og det løber jo ikke rundt, hvis man spilder for mange.

SALLING FRI – 4,0 / 6

Nemme at få op

Fri vådservietter.jpg

Vådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i Bilka. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Hold da op for en fest med alle de figurer, stjerner og farver. Et sted i virvaret gemmer de vigtige mærkninger sig – i det mindste er 0% parfume mere tydeligt. Skru gerne ned for charmen og op for mærkerne. JA TAK til det store plasticlåg, det vil vi ikke undvære.

DUFT OG FUGT

0% er 0%, de dufter i hvert fald af ingenting. De er fint fugtige, måske FOR fugtige, men kan man klage over det? Til gengæld lover pakken, at de er ”ekstra bløde og kraftige”, men de føles ikke anderledes. Er de så ekstra bløde og kraftige? Vi spørger bare.

PUSLETID

Easy peasy – vil du have 1 styk serviet, får du 1 styk serviet. Selv med kun én hånd får vi nemt servietterne ud hver for sig, og det siger tydeligt KLIK, når vi lukker låget, hurra! Også bonus for at være en lille pakke, men med mange servietter, så den holder længe.

PENGENE VÆRD?

Ja! Det er en god vådserviet til en god pris, så der er ikke meget at komme efter – men vi kan ikke mærke, at de skulle være ekstra bløde!

REMA1000 – 4,0 / 6

SUPER TIL PRISEN

 

Rema 1000 vådservietter.jpgVådservietter, 100 stk. til 11,95 kr. i REMA1000. Pris pr. stk. 0,12 kr.

INDPAKNING

Nåårh, nuttet lille (STOR!) pakke med sæbebobler og bier plus alle de relevante miljø- og allergimærkninger, tak for det! Endnu bedre er den gode (STORE!) åbning med et ret solidt plasticlåg, som virker nemt at åbne og lukke, selv når det skal gå virkelig stærkt.

DUFT OG FUGT

Ingenting – dufter disse servietter af, og heldigvis for det, når de nu skal være parfumefri. Der er vist noget lotion tilsat de lige præcis tilpas våde servietter? De fjerner, hvad de skal uden problemer, og de er standard tykkelse og blødhed –  hverken mere eller mindre.

PUSLETID

ÉN, ja 1! Det er faktisk muligt at få kun én serviet op hver gang. Man er heller ikke i tvivl, om låget er lukket ordentligt eller ej, for der kvitteres med et tydeligt KLIK, som høres gennem høj pludren, skrig og skrål.

PENGENE VÆRD?

Ja! En rigtig god vådserviet til en rigtig god pris, og en skarp konkurrent til testvinderen, disse er bare ikke heeelt lige så bløde.

APOTEKETS – 4,2 / 6

Dyr luksus

Apotekets.jpg

Baby vaskeservietter, 60 stk. til 30 kr. på Apoteket Pris pr. stk. 0,50 kr.

INDPAKNING

Oh la la, vi er vist ude i vådservietternes svar på en Rolls Royce! Måske knap så spændende for de små, men det moderne, enkle look er lækkert for de store. Det er også nemt at afkode de vigtige mærkninger, nul parfume og alkohol. Bonus: må bruges i ansigtet!

DUFT OG FUGT

Hvad er det, de dufter af? Ingenting! Og tak for det, for ingen parfume tæt på juniors hud. En enkelt mor klager over manglende blødhed, mens resten er vilde med den fine fugtighed, og at servietterne trods et lidt ’genbrugsagtigt’ look er overraskende bløde, jubi!

PUSLETID

KLIK! Vi æælsker det store plasticlåg – ikke så miljøvenligt, men meget morvenligt, og servietterne holdes fugtige. De er utroligt nemme at få op enkeltvis – til økonomimesterens glæde. Eneste anke: meget lille pakke – fin på farten, lidt for lille til puslebordet.

PENGENE VÆRD?

Uha, luksus koster, for de er dyre! Vi elsker dem, men det er nok mest en først-på- måneden vådserviet.

MINIRISK – 4,6 / 6

Meget bløde

Coop vådservietter.jpgBaby vådservietter, 100 stk. til 12,95 kr. hos Coop 365 Discount. Pris pr. stk. 0,13 kr.

INDPAKNING

Årh, de er virkelig nuttede de – mange! – elefanter på pakken. Godkendt af de små, tjek! Tydelige allergi- og miljømærkninger, fri for farve, godkendt af de voksne, tjek! Og solidt plasticlåg, et absolut must, hvis servietterne ikke skal blive knastørre – jubi!

DUFT OG FUGT

Duften er... ganske mild og neutral, for de dufter af ingenting. Til gengæld er de tilsat en form for lotion, så de er lidt våde, men på den gode måde – ingen overdrevet våde numser, ingen udtørrede numser. En ret tyk, ret blød og behagelig vådserviet, yes!

PUSLETID

Hurra! Det er let at få servietterne op som singler, selvom den ene hånd er travlt optaget af at holde en sprællebaby fast. Lige så let er det at lukke låget med en enkelt hånd – og den store pakke er fantastisk til puslebordet, så vi løber ikke tør lige med det samme!

PENGENE VÆRD?

ABSOLUT! Favoritten i testen – i skarp konkurrence med Apotekets, men denne vinder på den gode pris.

Anbefalet til dig