Vi tester: Vådservietter
Foto: Getty Images Vådservietter i vores test viser sig at være ret forskellige.

Vi tester: Hvilke vådservietter er de bedste?

Våde numser, løbende næser og fedtede fingre. En vådserviet kan bruges til det meste, men den skal helst være fri for kemi, fyldt med fugt og blødere end blød. Mødregruppen har testet otte forskellige på markedet.

rema100.jpg

Nem at betjene - REMA1000

(5/6 stjerner)

Vådservietter, 100 stk. 9,95 kr. i REMA1000.
Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Hold op, en mursten! Med 100 servietter i pakken kan man nok ikke forvente andet, men den passer formentlig bedst hjemme på puslebordet. Bortset fra et par søde små bier og lidt sæbebobler er den lidt kedelig at se på, men alle de rigtige mærkninger er synlige – vigtig detalje.

Duft og fugt

De lugter af ... ingenting, og hurra for det! Der står også tydeligt, at de er fri for parfume. Men er de fri for alkohol? Det kan vi ikke lige sådan læse os til. Men de er tilpas fugtige, og ingen numser bliver røde – ej heller fingre og kinder, som også får en tur efter havregrøden.

Pusletid

1, 2, 3, 4, 5 ... det er umuligt at få en enkelt serviet op ad gangen. Ikke fordi de ikke er fugtige nok, men de er godt nok svære at skille ad, og så bliver man glad for de 100 styk i pakken. Til gengæld fungerer kliklåget fantastisk og meget nemt, især når man kun har én hånd ledig, jubi!

Pengene værd?

Absolut. For tung og klodset til pusletasken, men virkelig fine servietter med masser af fugt og neutral duft til en mere end rimelig pris.

apotekets.jpg

Perfekt til tasken - Apotekets 

(3 ud af 6 stjerner)

Baby Vaskeservietter, 60 stk. 30 kr. på Apoteket
Pris pr. stk.: 0,50 kr.

Indpakning 

Oh la la – en fin lille ’on the go’-venlig pakke, som oser af luksus og alle de rigtige mærkninger. Passer perfekt i tasken, men med kun 60 styk i pakken hører den vist også kun hjemme her. Tydeligt klik, når man åbner og lukker pakken, ja tak! 

Duft og fugt

Vådservietter uden parfume og alkohol. Men noget dufter de altså af, og det er ikke ingenting. Det trækker ned. De er også meget våde, ’sæbede’ nærmest, så der er skum på bagdelen bagefter – også et minus. Til gengæld bliver numserne hverken tørre eller røde.

Pusletid

Ups! 60 servietter får hurtigt ben at gå på, når de gerne vil med op på samme tid. Låget er såmænd nemt at åbne (og lukke), men hele klør fem skal ofte ned og grave efter en ny serviet, og så vil den næste også gerne med. Liiidt besværligt med kun én hånd, ikke?

Pengene værd?

Av, de er dyre – det er vi ikke begejstrede for, når vi er lidt skeptiske over for både duft og skum. Men fin størrelse til at have med på farten.

lupilu.jpg

Masser af fugt - Lupilu

(5 ud af 6 stjerner)

Baby Vådservietter, 72 stk. 7,15 kr. i Lidl.
Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning 

Glem hvide pakker, her er spræl på. Regnbuefarver samt mor og baby – så er man ikke i tvivl om, hvem servietterne er til, og det er da sødt. Plus for de rigtige mærkninger, men låget er anderledes end på de andre pakker, og vi savner klik-lyden, så man er sikker på, at det er lukket korrekt.

Duft og fugt

Noget dufter? Bevares, det dufter dejligt og diskret, men hvor mon det kommer fra, når servietterne er parfumefri? Der er heller ikke sparet på fugten, og det er et plus, når juniors numse bliver ren og ikke rød – men det hvide spor af sæbe på bagdelen er laaaang tid om at tørre.

Pusletid

1, 2 ... ja, nogle gange kommer der kun én eller to servietter med op. Men fra midtvejs i pakken sker det samme som med de fleste andre mærker – mange vådservietter vil med til festen på samme tid. Til gengæld er den nem at åbne med kun én hånd, og det er en kæmpe fordel!

Pengene værd?

Ja da! Du får en handy lille pakke til pusletasken med fint fugtige servietter og alle de rigtige mærkninger – og så til en virkelig god pris.

Tibelly.jpg

God til prisen - Tibelly

(5 ud af 6 stjerner)

Baby Wet Wipes, 95 stk. 9,95 kr. i Netto.
Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Gaaab, den er liiidt kedelig. Bevares, der er en båd med en nuttet bjørn, men ellers intet andet spræl. Så hverken helt ren og enkel – men med alle vigtige mærkninger – eller specielt babyvenlig med farver. Og hvorfor er der kun 95 servietter mod de sædvanlige 100?

Duft og fugt

Pakken lover nul parfume, og det er der heller ikke. Kun den syrlige vådserviet-lugt, men det foretrækker vi frem for kemisk aroma og parfume. Der er tilpas fugt til at få numserne rene, og pakken holder også på fugten lige indtil de sidste servietter; så er der dømt Sahara, av.

Pusletid

Vi savner et tydeligt klik, for er pakken åben eller lukket? Én af mødrene oplever, at fugten er sevet ud af pakken og ud i pusletasken. Måske derfor tørrer de sidste servietter sådan ud. Til gengæld nem at åbne og lukke med én hånd, og nogle gange kommer der kun en-to servietter op.

Pengene værd?

Svaret er ja – du får en gennemsnitligt god vådserviet med masser af fugt og nul kemi til en supergod pris.

Minirisk.jpgNem og neutral - Coop

(5 ud af 6 stjerner)

365 MINIRISK Baby vådservietter, 100 stk. 9,95 kr. hos Coop.dk.
Pris pr. stk.: 0,10 kr.

Indpakning

Nårh, sikke nogle søde elefanter, og så er der noget for junior at kigge på, når der skal lidt ekstra tålmodighed til på puslebordet. Også alle de rigtige mærkninger er der, herligt! Pakken er til gengæld noget af en tung klods, så knap så egnet til at have med på tur.

Duft og fugt

Parfumefri – det står så tydeligt på pakken, og de dufter heller ikke af andet end vådservietter. Den der lidt sure lugt, som de nu engang har, og som vi ved er det bedste for små sarte numser, hurra! Der er fint med fugt, og ingen røde numser, så ingen klager herfra.

Pusletid

Easy peasy, når man skal jonglere baby og vådservietterne med kun to arme til rådighed. Åbningen er nem at få op og siger tydeligt klik, når man lukker den igen – og vi slipper for tørre servietter, jubi! Men den store klods kommer altså ikke med i pusletasken.

Pengene værd?

Ja! En fin og neutral vådserviet i en pakke, som passer rigtigt godt hjemme på puslebordet, og så til en rigtig god pris.

levevis.jpg

Nuttet look - Levevis

(5 ud af 6 stjerner)

Vådservietter, 95 stk. 9,95 kr. i Bilka.
Pris pr. stk: 0,11 kr.

Indpakning

Endnu en nuttet pakke med små forskellige dyr på, hvor kært. De er desuden uden parfume og med alle de rigtige mærkninger, og så lover de at være ekstra bløde – vi glæder os til at prøve. Men hvorfor er der mon kun 95 servietter i pakken? Vi føler os lidt snydt for de sidste fem.

Duft og fugt

NUL parfume, og tak for det. Der er fint med fugt i servietterne, så de er effektive til at rense babys bagdel, men gør den ikke rød eller tør. Og ja – servietterne er bløde, point for det!

Pusletid

Klik-klik. Nemt at åbne og lukke pakken med kun en enkelt hånd, meeen der kommer næsten altid mere end én, to og tre servietter med – og du skal bruge en ekstra hånd til at skille dem. Selvom der ’kun’ er 95 servietter i den, er det en tung klods, som passer bedst på puslebordet.

Pengene værd?

Det må vi sige ja til – fin fugt, nul parfume, bløde mod huden og effektive.

anglamark.jpg

Testvinder: Holder længe - Änglamark

(4 ud af 6 stjerner)

Baby Bamboo Wipes, 72 stk, 16,95 kr. hos Coop.dk.
Pris pr. stk.: 0,24 kr.

Indpakning

Grøn, hvid, træer, fugle. Astma-allergi-mærket, Svanemærket, Eco Label og nul parfume. Man er ikke i tvivl om, at de her vådservietter er gode for både miljøet og de små numser, og vi elsker det! Handy lille størrelse til tasken – men kan vi også få en større pakke til puslebordet?

Duft og fugt

Lugtfri er de nu alligevel ikke helt. Er det mon citrus, de dufter af? Det er vist den tilsatte lotion, men det er så svagt, at det faktisk er okay. Der er også lige præcis den mængde fugt i servietterne, der gør numserne rene, overhovedet ikke røde, og helt tørre efter et bleskift, jubi!

Pusletid

Kan det være rigtigt? JA! Stort set hver gang kommer der kun én eller to servietter op ad gangen – også selvom vi bakser med én hånd på junior og én hånd til at fiske servietterne op. Det trækker altså op. Tydeligt klik, når vi åbner og lukker pakken, og servietterne tørrer ikke ud, juhu!  

Pengene værd?

Ja! Det er ikke de billigste vådservietter, men de er lige en tand bedre end de andre, så de er uden tvivl favoritten hos os.

Derma.jpg

Dejlig duft - Derma 

(4 ud af 6 stjerner)

Vådservietter, 64 stk. 34,95 kr. hos goodskin.dk
Pris pr. stk.: 0,55 kr.

Indpakning

Fiiin grøn pakke med både baby og kaniner på. Det lugter altså bare lidt af kvalitet og økologi, yay! Til gengæld er vi ikke fan af åbningen, som ikke er det her sædvanlige plasticlåg, men et bredt klistermærke – kan det overhovedet holde på fugten? Vi tvivler ...

Duft og fugt

Absolut ingen duft, så det er lige, som det skal være, hurra! Ovenikøbet er disse servietter enormt bløde at røre ved og arbejde med, og der er fint med fugt i dem, så de hverken gør numserne røde eller tørrer dem ud. Vi kan ikke finde noget af klage over her. 

Pusletid

Bleskift med én hånd? Glem det. Der skal to hænder til at flå klistermærket op og få et par servietter ud – OG lukke pakken ordentligt igen. Resultatet er, at servietterne tørrer hurtigt ud – og det er endda testens næstmindste pakke. Tip: Sørg for at åbne pakken, før du fjerner babys ble.

Pengene værd?

Uha, de er dyre. Og selvom pakken er lækker, og servietterne er bløde, er de allivegel ikke så gode, at flertallet af os vil give så meget ekstra for dem.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 5/2020.

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karakterne  er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Bedst i test, Forældre, Mor, Barsel, Tumling og Shopping