Indretning
Foto: Tia Borgsmidt

Fantasifuld lejlighed: Designerparrets legeplads

Anja og Rasmus Gottliebsen er ikke bange for at skille sig ud med deres boligindretning. Gør dig klar til at blive blæst omkuld af deres vilde farveeksperimenter, humoristiske indslag og vidt forskellige døre.

Midt i det trafikerede kryds mellem Jagtvej og Nørrebrogade ligger der en fredfyldt oase helt oppe under taget på femte sal. For de øvrige interesserede købere var det en mærkelig lejlighed med skrå vægge, små rum og rør overalt. Men for Anja og Rasmus var det en perfekt legeplads til alle deres kreative ideer.

– Før vi flyttede ind for 10 år siden, var det ikke midt på det travleste Nørrebro, jeg havde drømt om at bo. Men da vi kom op og så udsigten over tagene og fornemmede, hvor bomstille her er, ja, så var vi solgt, fortæller Anja. Hun og Rasmus lod sig ikke skræmme af de små rum og lange snørklede gang. De så i stedet et sjovt sted, hvor de ville kunne eksperimentere med indretning og sætte deres helt eget præg.

– Det er en rigtig Byggemand Bob lejlighed med rør overalt. Men det synes vi kun er sjovt. Alle de rør, man normalt ville prøve at gemme væk, har vi i stedet prøvet at fremhæve, fortæller Anja.

Femte sal tur-retur
Anja og Rasmus er begge vilde med indretningsprojekter, og tingene holder ikke længe, før Rasmus kaster sig ud i nye eksperimenter. – Så er det altså en ulempe at bo på femte sal, for man smutter ikke lige ned i gården med det hele under armen. Så der står altid noget til tørre et sted, og ofte må vi løbe stafet rundt om byggeprojekterne, ler Anja. Hun og Rasmus har byttet alle de almindelige døre ud med sjove anderledes døre, f.eks. en skydedør af gamle brædder fra et gymnastikgulv og en gammel elevatordør, som parret købte fra en nedlagt fabrik.

– Elevatordøren har nok været vores vildeste projekt. Den var så tung at slæbe op på femte sal, fortæller Anja. Hun og Rasmus har også brugt uanede kræfter på at slæbe fabriksvinduer op. Og flere af tingene måtte en tur ned til en smed og op i lejligheden en gang til.

– Det har kostet blod, sved og tårer, men det har også været besværet værd. Vi er rigtig glade for løsningen med vinduerne, som har givet mere lys og luft til lejligheden, siger Anja.

Fra græsgrøn til neonrød
Anja og Rasmus er glade for farver, og overalt i lejligheden mødes man af farver i form af kunst og malede møbler og vægge. Den smalle gang mellem stue og køkken er f.eks. malet knaldrød.

– Dengang vi flyttede ind, lagde vi plastic-græstæppe overalt i lejligheden. Det gav en vild effekt, men det var upraktisk, da vi senere fik børn. Tingene skal jo også kunne fungere i hverdagen, siger Anja, der allerede tænker på det næste projekt, nemlig at friske børneværelset op og måske dele det i to.

Stuen bestod før af to små rum og en gang – nu er det et stort, lyst rum. Rasmus, der er kunstner, har lavet mange af billederne og de to sofaborde. Det ene er en lille regnsky, det andet er bygget med ben fra en gammel skammel. Sofaen er fra Nomad hos Formel A, og puderne er fra Ikea.

I det skrå vægstykke mellem børneværelset og stuen har Anja og Rasmus sat et fabriksvindue, som de fandt hos Genbyg. Skydedøren ind til børneværelset er lavet af gamle gulvbrædder fra en gymnastiksal. Den er også fra Genbyg.

Den lange smalle gang mellem stue og køkken er knaldrød og helt eventyrlig at gå igennem.

IDE
Køkkenet er shinet op med nye skabsfronter og en bordplade fra Kvik. Faldstammen er malet rød, da parret hellere vil fremhæve lejlighedens mange rør frem for at kamuflere dem.

Rundt omkring i lejligheden finder man små sjove detaljer, som her i køkkenet, hvor Rasmus har brugt ikke to, men pænt mange hyldeknægte. Den røde farve fra faldstammen går igen på kaffekande og kaffemaskine.

I køkkenet har parret indrettet med et smalt bord og to bænke, som Rasmus selv har bygget.

Anja og Rasmus har sat store vinduer i væggene ind til både børneværelset og kontoret. Det gør alle rummene lysere og giver en følelse af, at man er sammen, selvom man er i hvert sit rum. Køjesengen er fra Ikea, og når børnene skal puttes, trækkes et rullegardin ned.

IDE
På væggen i børneværelset hænger en cool reol, som Rasmus har sat sammen af forskellige kasser og hylder. Lampen er fra Ikea.

Soveværelset er det eneste rum, hvor man ikke finder et stort udvalg af farver. Her er i stedet en hyggelig hulestemning med skrå vægge. Plaiden er fra Tina Ratzer.

I kontoret er der også indrettet med farver med et gult skrivebord og en blommefarvet Mågenstol af Arne Jacobsen. På væggen hænger skitser til parrets fælles smykkedesign Lulu Badulla. Pendlen er fra Ikea, og
bordlampen er en Snoopy Lamp fra Flos.

Anja og Rasmus kan lide, når tingene fortæller en historie, og de har derfor valgt unikke døre til lejligheden, her en gammel elevatordør, som parret købte fra en nedlagt fabrik. Det var et værre mas at få den op i lejligheden! På kontoret anes en rummelig reol, som de har lavet af OSB-plader.

IDE
Da børnene var blevet for store til deres puttekasse fra Maki, syntes Rasmus, at det var synd at smide de farverige æsker ud. Han satte derfor små greb på og hængte dem på væggen som en fin lille reol til  smykker og andre småting på badeværelset.

► SE OGSÅ: Julies iderige indretning
► SE OGSÅ: Cool og klassisk villalejlighed
► SE OGSÅ: Fantasifuld & farverig

Hvem og hvor?

HVEM: Anja Gottliebsen, designer i smykkefirmaet Lulu Badulla, Rasmus Gottliebsen, kreativ direktør hos Hjaltelin & Stahl og designer i Lulu Badulla, og børnene My på 6 år og Bille på 4 år
HVAD: Ejerlejlighed på 130 kvadratmeter
HVOR: Nørrebro i København
lulubadulla.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning