Ida Holm og Mads Taiki vinder af Nybyggerne 2019
SPONSORERET indhold

"Det var hårdt at lukke hele Danmark ind i frustrationer, søvnunderskud og irritationer"

De vandt Nybyggerne i 2019, men hvad laver de nu? Vi har talt med Ida Holm og Mads Taiki Pedersen. Få svaret på, om de stadig bor i huset i Randers, hvad der var hårdest ved at medvirke i Nybyggerne, og hvilket rum de sætter allermest pris på.

Af: Susanne Knutzen Foto: Privat
05. okt. 2021 | Bolig | ALT.dk

i 2019 vandt Ida Holm og Mads Taiki Pedersen TV2-programmet Nybyggerne og fik nøglerne til hovedpræmien, nemlig det hus, som de to havde færdigbygget og indrettet i løbet af programmet.

I syv uger havde de sammen med tre andre par knoklet for at færdiggøre deres drømmehus, og i sidste ende var det altså Ida og Mads, der løb med sejren og et hus i Randers til en værdi af 2,6 millioner kr.

Vi har taget en snak med dem om, hvordan det går i dag.

Fortæl os lidt om jer selv?

”Vi er Ida Holm, 28 år, som er uddannet grafisk designer og illustrator, og Mads Taiki, 29 år, der har en BsC i International Business in Asia.

Vi arbejder begge fuldtid i vores fælles virksomheder Taishō og Seramikku, hvor vi sælger hhv. designplakater og japansk keramik.

I juli fik vi vores lille søn, Kai, så vi er nu en lille nybagt familie på tre.”

Ida og Mads med deres søn Kai, som er født i juli 2020.
Ida og Mads med deres søn, Kai, som er født i juli 2020.

Hvad var det hårdeste/sjoveste ved at være med i Nybyggerne?

”Det hårdeste var uden sammenligning at skulle være ’på’ hele tiden. At der så ofte var et kamera i ryggen af dig til at dokumentere, hvad du fik lavet … eller ikke fik lavet. Som to introverte og lidt usikre typer var det mentalt hårdt at skulle dele ud af alt, vi lavede og lukke hele Danmark ind i frustrationer, søvnunderskud og irritationer.

Det bedste var, at det – trods ovenstående – lykkedes! Vores bekymringer blev gjort til skamme, for vi kunne jo godt. Vi følte, at vi kunne ’fikse alverdens ting’, da vi kørte fra Nybyggerne-projektet, og vi havde bare mod på at skabe endnu flere ting sammen. Det var en fantastisk følelse.

Det ’sjoveste’ var projektet i sig selv som kreativt eksperiment. Tænk at have så mange penge at gå i krig for, og et helt hvidt lærred at udfylde i form af et råhus. Vi måtte nogle gange nive os selv i armen over, at vi virkelig var i gang med det her projekt. Derhjemme ville vi jo kun have mulighed for at ændre et par småting i lejligheden, men nu følte vi, at vi havde alle muligheder i hele verden i forhold til indretning af huset. Det var for vildt.”

Hvad ville I gerne have vidst, inden I medvirkede i Nybyggerne?

”At vi ikke behøvede at bekymre os så meget om, hvordan folk – og alle seerne – ville tage imod os. Det brugte vi enormt mange kræfter på. Hvad hvis folk ikke kunne lide os?  Hvad hvis vi ville gøre os selv totalt til grin?  Alle de bekymringer blev virkelig gjort til skamme, for vi oplevede nærmest kun positiv respons og opbakning fra folk.”

Bor I stadig i huset, som I vandt?

”Vi flyttede for nyligt ud af Nybyggerne-huset efter at have boet i det i to gode år. Vi driver vores virksomhed hjemmefra, hvorfor meget af vores hjem er brugt til kontor, lager og andet arbejdsrelateret.

Da vi fandt ud af, at vi skulle være forældre, kunne vi derfor hurtigt se, at der ikke var plads til både virksomhed og barn i det lille 120 kvm hus.

Vi er flyttet til Risskov, så vi er ikke rykket såå langt væk fra nybyggerhuset, men her har vi et bedre fundament for både at være familie og drive virksomhed uden at falde over hinanden på grund af manglende plads.

Ida og Mads foran deres nye hus i Risskov.
Ida og Mads foran deres nye hus i Risskov.

Men vi elskede de to år, vi boede i huset, og jeg tror egentlig ikke, vi havde regnet med, at vi ville flytte videre to år efter, men omstændighederne gjorde, at vi voksede ud af huset.

Vi havde de bedste rammer for de to ’første rigtige år af vores voksenliv’ og de to første år af vores virksomheds levetid. Vi boede i en lille 50 kvm lejlighed i København før, så det føltes helt vildt at have et helt hus at boltre sig i.”

Ændrede I noget i husets indretning?

”Vi boede der i et par år, så vi nåede at ændre et par ting i huset. Vi stod med to hjem, der skulle forenes, og derfor måtte vi naturligvis omrokere og ændre lidt for at få det til at gå op.

Den helt store ændring var dog gulvet, som Nicolai fra grønt hus (fra vores sæson i Nybyggerne) lavede for os.

Gulvet er en af de ting som Ida og Mads ændrede i deres nybyggerhus.
Gulvet er en af de ting, som Ida og Mads ændrede i deres nybyggerhus.

Vi byggede også en pergola på terrassen, en vægreol på kontoret og rettede generelt op på en masse småfejl, men overordnet set var stilen og husets ånd det samme, som da vi vandt huset. Dengang vi ’byggede’ huset, gjorde vi det med udgangspunkt i, at det skulle være noget, vi for alvor kunne bo i.”

Sidenhen byggede Ida og Mads også en pergola i forbindelse med terrassen.
Sidenhen byggede Ida og Mads også en pergola i forbindelse med terrassen.

Er I stadig interesserede i boligindretning og handy-projekter derhjemme?

”Meget! Det har generelt givet os blod på tanden i forhold til at ’turde’ gå i krig med projekter i hjemmet, for man finder ud af, at man godt kan!

Inden Nybyggerne havde vi en lille 50 kvm lejlighed i København, og der havde vi ikke for alvor mulighed for at udforske vores indretningsstile, så det var gennem Nybyggerne, at vi fandt ud af, hvad vores stil egentlig var, og den stil har vi haft endnu mere behov for at udforske og udleve efterfølgende.”

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration / indretning, som I har brugt i jeres hjem?

”I Nybyggerne-huset var det nok vores tatami-rum, som er et traditionelt japansk værelse med stråmåtter og blandt andet brugt til te-ceremonier eller til at sove i. Det var ret vildt at have mulighed for at bruge et helt rum til en lille, japansk boble, som vi havde drømt om længe. Rummet blev desuden brugt til gæsteværelse med futoner oven på tatami-måtterne.

Tatami-rummet i nybyggerhuset blev brugt som gæsteværelse.
Tatami-rummet i nybyggerhuset blev brugt som gæsteværelse.

I vores nye hjem er det nok det lille anneks/atelier, som vi har ude i haven, hvor Ida kan male og udfolde alle sine kreative sysler i ro og fred. Det føles SÅ luksus at have den mulighed, selvom atelieret isoleret set bare er et lille skur. Luksus kan komme i mange former!”

Hvilket rum i jeres bolig i dag holder I mest af?

”I vores nye hjem i Risskov må det være det førnævnte atelier. Vi holder utroligt meget af hele huset, men dét at have et lille helle, hvor man kan trække sig for at være kreativ uden at skulle være bange for at spilde maling, giver en kæmpe frihedsfølelse. Det var lige præcis et af de behov, der gjorde, at vi havde brug for at finde et nyt hus.Det fine atealier hvor de kan trække sig tilbage og være kreative.

I det fine atealier kan Ida og Mads trække sig tilbage og være kreative.
I det fine atealier kan Ida og Mads trække sig tilbage og være kreative.

Hvad har det betydet for jer at medvirke i Nybyggerne?

”Det har betydet helt ekstremt meget.

Det gav os en tro på, at vi var ret gode til at skabe ting sammen, og det var grobund for opstarten af vores fælles virksomhed, som i dag er hele vores liv.

Vi er ret rolige og ydmyge Thyboer, så det føltes ekstremt overvældende og unaturligt for os at skulle være ’linselus’ lige pludselig, men det var helt vildt sjovt at prøve, selvom det var grænseoverskridende.”

Hvilket råd vil I give til dette års deltagere?

”Stol på, at produktionen og folkene bag vil jer det bedste, og stol på, at I ikke bliver udstillet. Det er et følelsesmæssigt virvar pludselig at gå fra ukendte mennesker til ’nogen i et TV-program’, som rigtigt mange mennesker troligt følger med i hver uge. Man kan blive helt skør, hvis man bekymrer sig for meget om, hvad alle tænker (vi taler af erfaring). For folk synes primært, at I er seje, modige og gode.”

Ville I melde jer til igen i dag, hvis I kunne?

”Kæmpe ja. Det var vores livs oplevelse, og vi har fået venner for livet i form af de andre deltagere. Vi føler os enormt privilegerede, at vi fik denne mulighed. Det var for fedt!

Havde du dog spurgt os om dette under optagelserne, klokken 03 om natten, på tredjedagen uden søvn, med en silikonefuge, der drillede og alverdens deadlines havde vi måske liiige skulle tænke lidt nærmere over det. Ha ha. Men nu, hvor vi er på den anden side, ville vi gøre det igen 100 gange.”

Anbefalet til dig